Kids

Gezinsuitbreiding in huize Janske.nl

27 april 2018
Tot mijn zeventiende heb ik altijd poezen als huisdieren gehad. Ook heb ik een paar goudvissen versleten in de tussentijd. Als ik later groot zou zijn, wilde ik ook een kat in huis. Helaas werd die wens onbereikbaar en kozen we daarom voor andere huisdieren. Na lang wachten was het tijd voor een gezinsuitbreiding en mocht vriendlief eindelijk naar de dierenwinkel om zijn nieuwe vriendjes te gaan halen. Inmiddels zijn ze al een tijdje “part of the familie” en zijn we gezellig met zijn tienen in huize Janske.nl.
Opgegroeid tussen de poezen

Nadat ik mijn hele jeugd altijd tussen de katten en poezen heb geleefd kwam ik er rond mijn twintigste achter dat ik ontzettend allergisch was voor katten. Ik kon het niet geloven, zo gek vond ik het. Een paar keer heb ik zelfs zo’n heftige allergische reactie gekregen dat ik even dacht dat ik ging stikken. Ik kreeg het zo benauwd dat het voelde alsof ik door zo’n extra dun rietje moest ademen en dat een uur lang. Verschrikkelijk. Na een allergietest bij de huisarts bleek inderdaad dat ik, naast een allergie voor pollen ook super allergisch was voor katten én zelfs voor honden.

Die droom kon ik maar beter zo snel mogelijk laten varen. Hier geen poes in huis. Jammer, maar helaas. Toch vonden we het gezellig om huisdieren te nemen en besloten we voor vissen te gaan. Tijdens mijn eerste zomer in Amerika gaf ik vriendlief een paar goudvissen om voor te zorgen tijdens de drie maanden dat ik weg was. Haha. Hoe schattig!

Michael Jackson

Jaren lang hebben we visjes gehad. Van guppen tot goudvissen. We hadden zelfs een goudvis die helemaal wit was verkleurd en achteruit zwom, alsof hij de Moonwalk deed. We doopten hem op tot Michael Jackson, hihi. Heerlijk beest was het! Toen we vijf jaar geleden verhuisden naar ons huidige huis besloten we even geen huisdieren te nemen. Eerst flink verbouwen en toen werd ik zwanger en was dus al een kleintje op komst. Eerst dat “beestje” maar eens goed opvoeden.

Na Coco’s geboorte begon het weer te kriebelen bij vriendlief. Met veel plezier verzorgde hij vroeger altijd zijn visjes in zijn grote aquarium. Dus besloten we om hem weer te gaan gebruiken. Na weken voorbereiding van water op de juiste temperatuur en zuurstofgehalte etc te krijgen en testen was het eindelijk zo ver. Samen met de meiden bezochten we een dierenwinkel, wat voor die kleintjes al een belevenis op zich was. Hoezo naar de dierentuin gaan, wanneer je ook naar de dierenwinkel kunt. Visjes kijken was natuurlijk super leuk en al snel werden er een paar nieuwe vriendjes uitgekozen.

Aquarium met led-verlichting disco

Bij zo’n groot aquarium horen natuurlijk ook leuke accessoires. Vriendlief kocht bij de dierenwinkel de leukste uit en maakte van het aquarium een waar onderwaterpaleis. Zelfs met led-verlichting die veranderd van kleur met een afstandsbediening. Het hele feest compleet!

Toen de meiden voor de eerste keer mochten kijken stonden ze met open mond te kijken “visssje, vissssje”, zei Coco meteen. We hebben een automatisch molentje wat de vissen visvoer geeft (super handig!). Wanneer dit begint de draaien roept Lola altijd, “De visjes gaan eteeennnn!”. Zo leuk. Als Coco ’s ochtends de woonkamer binnen loopt, zwaait ze ook altijd naar de visjes “hallooooo” en ’s avonds voor de naar bed gaat “Daaaagggg!”.

Gezinsuitbreiding

Visjes zijn zo leuk voor die kleintjes. Ze zijn makkelijk te verzorgen en ik krijg en geen allergische reactie van. Ideaal dus! Ik ben erg blij met onze “gezinsuitbreiding” en zo te merken de rest van de familie ook!

Heb jij ook vissen of andere huisdieren in huis? 

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Zoobio.

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Janneke 27 april 2018 at 07:14

  Aaaaah leukkkkkj! 🙂 🙂

 • Marieke 27 april 2018 at 07:17

  Wat leuk! Wij hebben geen huisdieren. Ooit had ik katten, maar die vonden de oudste niet zo leuk en werden enorm jaloers. Dus hebben we ze weg moeten doen.
  Daarna is het er nooit meer van gekomen. En helaas voor manlief (gelukkig voor mij) hebben we geen ruimte voor een aquarium. Want ik vind dat alleen maar leuk bij anderen hihi

 • G.T. 27 april 2018 at 07:24

  Ik vind vissen best leuk om naar te kijken, maar als ik bedenk hoeveel tijd mijn zusje vroeger kwijt was aan het schoonmaken van de vissenkom, dan hoeft het van mij niet. Peuter mag vissen kijken bij opa en oma in de vijver en bij het kdv in het aquarium.
  Wij hebben twee dwergkonijnen. Ik vind het zo leuk dat peuter echt leert om te letten op de lichaamstaal van diertjes. Wil hij nu geaaid worden? Enz.

 • Yolanda 27 april 2018 at 12:01

  Wij hebben 2 honden en 6 katten. Echt een beestenboel dus. Vissen lijk mij wel erg relaxed om te hebben, scheelt in ieder geval een boel rommel en stofzuigen, haha.

 • Will 27 april 2018 at 14:03

  Toen ik het berichtje las, dacht ik eerst ……….,
  gezinsuitbreiding, Woh!!! Ik dacht , ik moet je feliciteren, maar het is heel anders dan ik dacht.

  Maar, visjes zijn ook leuk.
  Wij hadden vroeger ook een aquarium in de kamer en de kinderen zaten er altijd voor, om te kijken, zo leuk vonden ze dat.
  Kinderen vinden dat prachtig.

 • Linda 27 april 2018 at 15:26

  Jazekers! Boerderij Bogers hier! Hoewel we best wat ‘uitgedund’ zijn qua hierdiertjes helaas 😞 Ze hebben helaas niet het eeuwige leven.. maar Onze (hond maar dat wist je al) Bruno, konijn Floortje en hamster James! Zo gezellig al die diertjes! 😍 echte vriendjes zijn het.

 • Daenelia 28 april 2018 at 15:34

  Twee katten en een chihuahua. Voor mij was het zo belangrijk dat er katten en honden in huis zouden zijn, dat ik dat als belangrijk punt meenam in gesprekken over de toekomst van onze relatie (zoals ik ook duidelijk aangaf dat kinderen voor mij niet nodig waren om een compleet leven te hebben). Toen we nog weinig ruimte hadden, hebben we een tijdje tamme muizen gehad. Er zijn altijd dieren in mijn leven geweest en ik kan me niet voorstellen ooit zonder dieren te wonen. … Ik zou nog wel graag kippen willen, stiekem. Maar daar is de tuin gewoon te klein voor.