Kids Persoonlijk

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 20 maanden

26 april 2018

Lieve Coco,

Oh, meisje toch, wat ben je toch alweer groot! Wat ga je hard en ben je toch heerlijk bijdehand en pienter. Wat dat betreft lijk je sprekend op je grote zus. Een echte waaghals zonder angst, een clowntje. Dat ben jij, lieve Coco. Ik leer je iedere dag een beetje beter kennen en ik vind je steeds leuker! Wat ben je toch een heerlijke deugniet!

Geen glijbaan te hoog voor jou, zonder enige vorm van angst glij jij zo van de hoogste glijbaan af, tot mama’s grote schrik. Gelukkig kun je het allemaal al erg goed. Ik denk ook wel dat ik weet hoe dat komt. Dat je zoveel al durft. Je ziet je grote zus namelijk allerlei coole dingen doen en jij denkt dan dat je dat ook al kunt. Soms is dat wel zo, maar natuurlijk nog niet altijd.

Zo ben je ook lekker slim en begrijp je zo veel! Zelfs op het schooltje verbazen de juffen zich over het feit dat je ze nu al super goed helpt bij het opruimen en dat je ze echt begrijpt als ze je iets vragen. Je voert alle opdrachtjes voor ze uit en bent lekker pienter. Ook word je steeds meer een bijdehante tante. Als je iets niet wilt, dan zet je een keel op. Maar als we je dan uitleggen waarom iets niet mag, dan luister je meestal wel goed.

Puzzelen vind je op dit moment erg leuk en kun je super knap. Toen we laatst bij de huisarts moesten wachten in de wachtkamer legde je zo twee nieuwe puzzels zonder enige moeite in elkaar. Alsof je hem al 100 keer gemaakt had. Knap hoor!

Wat ook wel grappig is, toen ik pasgeleden met jou bij de opticien zat, zette ik even mijn bril af. Vanaf dat moment heet ik ineens papa. Haha! Nu bijna een maand later heet ik nog steeds vaker papa dan mama. Gekkie!

Boekjes lezen is ook echt een van je favorieten. In de ochtend leggen we soms wat boekjes in je bed. Je kunt je dan makkelijk lange tijd vermaken door alle plaatjes te kijken in je boekjes. Wanneer we boekjes met dieren lezen, doe jij alle dierengeluidjes na en kun je alles al aanwijzen. Zo knap!

Wat ben je toch een leuk meisje en wat geniet iedereen toch van jou. Je vindt het leuk om mensen te zien lachen en maakt het liefst “grapjes” zodat je van iedereen een mooie glimlach krijgt. Ik bof maar met jou als dochter. Jeetje, wat maak jij mij trots!

Dankjewel weer lieve Coco, voor deze bijzonder mooie maand!

Ik hou van jou, tot de maan en weer terug!

Dikke knuffel,

Mama

x

Lees hier de brief aan Lola toen ze 20 maanden oud was alle vorige brieven voor Coco.

Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van
Coco’s 20 maanden fotoshoot: (klik op foto voor de grotere versie)
Spread the love

You Might Also Like

  • Eileen 26 april 2018 at 12:30

    Wat een onwijs mooi stukje heb je geschreven, hopelijk mag ze dit over een aantal jaren teruglezen. De foto’s zijn ook om bij weg te smelten, wat een schatje!

    • Janske 26 april 2018 at 12:43

      AWW dankjewel Eileen! Ik wil ze voor haar gaan bundelen voor later inderdaad 🙂