Shopping Shoptip Uncategorized

10 x Koopjes jagen op Koningsdag (Shoptips)

24 april 2018
Kijk jij net als ik ieder jaar weer uit naar Koningsdag en ben je dol op alle gezellige vrijmarkten? Met deze tips scoor jij ook de allerleukste koopjes op de vrijmarkt bij jou in de buurt!
1. Ga lekker vroeg.

Wanneer je als eerste koopjes jager op de vrijmarkt verschijnt, is de keuze nog reuze en kun je alle pareltjes er nog fijn tussenuit zoeken. Of ga juist tegen het einde van de dag. Dan willen de meeste verkopers namelijk graag van hun laatste spulletjes af en krijg je het misschien wel voor nog veel minder geld mee naar huis!

2. Neem genoeg kleingeld mee

Zorg voor voldoende kleingeld in je portemonnee. Afdingen tot 50 cent en vervolgens wel willen betalen met een briefje van 50 euro is natuurlijk ook niet handig (en staat zo lullig).

3. Ding af

Op de vrijmarkt mag je gewoon afdingen. Vind je dit lastig? Dan kun je deze tips gebruiken:

 • Blijf vriendelijk en hou het gezellig
 • Wanneer je meer producten tegelijk koopt, kun je meestal ook meer afdingen
 • Gebruik goede argumenten (ergens anders goedkoper, beschadigingen, geen garantie etc).
4. Check het weer

Zijn de weersvoorspellingen niet zo zonnig, zorg voor een paraplu of poncho. Of bij veel zon juist vergeet niet de zonnebrandcrème en petjes.

5. Eten en drinken

Neem ook voldoende eten en drinken mee. Zo kun je tussen het shoppen door af en toe even bijtanken. Ook niet geheel onbelangrijk, toch?

6. Tasjes meenemen

Neem voldoende tassen mee waar je al je nieuwe aanwinsten in mee kunt nemen. Niet iedere verkoper heeft namelijk voldoende tasjes bij zich voor jouw koopje(s).

7. Maak een verlanglijstje

Toen ik vorig jaar naar de vrijmarkt ging wilde ik het liefst Mini Loco en Duplo scoren. Omdat dit op mijn verlanglijstje stond, ging ik ook echt op zoek naar deze items. Het lukte mij daarom ook om ze voor een prikkie te scoren. Doelloos rondslenteren is natuurlijk ook een optie, maar met een verlanglijstje kijk en zoek je toch gerichten tussen de vele spulletjes.

de buit van 2017!

8. Laat je niet gek maken

Koop je niet helemaal blut bij het eerste kraampje wat je tegenkomt, misschien zie je vijf kraampjes verder precies hetzelfde item, maar dan onbeschadigd of voor de helft van het geld liggen. Er is zoveel te vinden! Relax.

9. Koop niet zomaar

Koop de items alleen wanneer je ze voor de normale prijs ook gekocht zou hebben. Ik hoor altijd de stem van mijn moeder in mijn gedachten zeggen; “Heb je het noooooodigggg?” Wanneer je het normaal gesproken nooit gekocht zou hebben, waarom nu dan wel?

10. Geniet!

Het is Koningsdag. We vieren met het hele land feest. Geniet van deze bijzondere feestdag. Heb plezier en kijk om je heen, wat boffen we dat we in Nederland wonen. Een land waar we met zijn allen op deze dag de verjaardag van onze Koning vieren!

Hopelijk heb je wat aan mijn tips! Wij kijken er ook dit jaar weer erg uit naar vrijdag en mocht ik nog hele leuke koopjes scoren, dan zie je ze vast op Janske.nl wel voorbij komen!

Ga jij ook naar de vrijmarkt op Koningsdag? Wat staat er op jouw verlanglijstje & heb je nog tips?

 

Spread the love

You Might Also Like

 • G.T. 24 april 2018 at 06:53

  Ik ga vrijdag op zoek naar een 10 inch fietsje en regenlaarsjes. Ik ben benieuwd of ik wat vind. Sowieso leuk om te struinen.

  • janske 24 april 2018 at 10:06

   Ik zag vorig jaar veel regenlaarsjes staan hier in Eindhoven…hopelijk bij jou dit jaar ook! Veel plezier!

 • Hille Morel 24 april 2018 at 08:31

  Spelletjes, maar heb dit keer geen gericht lijstje voor spellen dus het zal wel minder goed gaan dan. En misschien een wekker voor mijn zoon, al vind ik dat wat link, lego, auto’s, trekkers, siku spul, Wader auto’s

  • janske 24 april 2018 at 10:07

   Ik ben benieuwd wat je gaat vinden. Veel plezier!

 • Daenelia 24 april 2018 at 10:02

  Het is natuurlijk heerlijk om speelgoed en (kinder)boeken te scoren op de vrijmarkt. Maar verder is het vaak veel troep en rommel dat eigenljk gewoon meteen bij het grofvuil zou moeten worden gezet (maar Hollanders willen geld voor hun troep, en er niet voor betalen om het op te laten halen :P). Zelf ga ik dus geen koopjesjagen. Ik blijf lekker thuis met een boek (en ik moet nog een JavaScript project afmaken…) en blijf ver weg bij het hele ‘feestgedruis’.
  Maar ik duim voor je dat je leuke spullen vind!

  • janske 24 april 2018 at 10:05

   Je moet ook geluk hebben en de leuke vrijmarkten vinden. Dat verschil is vaak erg groot. Hier is de vrijmarkt vaak erg leuk met mooie betaalbare spulletjes… Veel plezier vrijdag en succes met je project 🙂 x

 • Guusje 24 april 2018 at 10:43

  Heb je het nodiiiigggg? 🤣🤣🤣 haha die hoor ik ook regelmatig 😋 wel een goeie hoor scheelt een hoop miskopen 😃

  • Janske 24 april 2018 at 10:44

   echt hoor…het helpt echt! 😉