DIY school

Traktatie inspiratie voor afscheid kinderdagverblijf

12 april 2018

 
Over precies drie weken mag ik mijn tranen bedwingen, dan heeft Lola namelijk haar afscheid(s ceremonie) bij het kinderdagverblijf. Bij een afscheid na zoveel fijne jaren hoort natuurlijk een leuke traktatie. Deze mama is dol op traktaties, dus ook dit keer wil ik graag iets bijzonders regelen voor Lola. Ik verzamelde in de afgelopen jaren al een aantal leuke traktaties ter inspiratie. Kijk je mee?!

Over een paar weken is het dan zo ver. Het afscheid van Lola bij het kinderdagverblijf. Haar tweede thuis vanaf dat Lola zo’n 3,5 maand oud was. De plek waar ze naast thuis, het meeste was. Twee dagen in de week beleefde je daar de leukste avonturen, leerde ze met vallen en opstaan en heeft ze veel vriendjes en vriendinnetjes gemaakt. Een plek waar ik haar met veel plezier naar toe mocht brengen en waar ze veel plezier heeft beleefd.

Alleen daarom vind ik het afscheid toch wel een mooi moment om de leidsters én de kindjes te trakteren op iets leuks. Iets kleins, maar wel iets leuks. Vorig jaar nog trakteerde Lola deze vrolijke dierentraktaties, die erg leuk werden ontvangen door de kids en de leidsters. Ook de leidsters werden niet vergeten natuurlijk. Zij kregen ook een bijzonder cadeautje.

Ook dit keer mag het weer iets leuks zijn, al vind ik het nu iets lastiger. Lola vertrekt namelijk al vóór haar vierde verjaardag. Daarom heeft het echt als thema “afscheid”. Op Pinterest verzamelde ik een aantal leuke ideetjes die tof zijn. Nu nog kiezen welke het wordt!

Traktaties voor de kids:

Bedankt dat je me laat groeien: Een groene en actieve traktatie!

Zoek je een verantwoorde en blijvende traktatie? Dan is het geven van zaden een leuk idee. De leiders én kinderen kunnen thuis lekker aan de slag. Even geduld en daarna staat hun tuin vol met bijvriendelijke bloemetjes. Prachtig! Deze kinderdagopvang bedankjes zijn verkrijgbaar bij Tuindreef. Lees hier een uitgebreid artikel over deze traktaties.

Zo vind ik deze van Moodkids ook erg leuk. Super simpel, maar wel leuk bedacht. Play-Doh is ook nog eens super populair bij kids van die leeftijd, dus zeker een toffe traktatie!

Ijsjes (met eventueel een andere vulling) vind ik ook super leuk en feestelijk. Ik zag online al goedkope ijsvormpjes, dus wie weet worden het wel ijsjes.

Horloges met rozijntjes er in. Super leuk als afscheidscadeautje!

Deze muisjes zijn ook zo tof! “Ik piep er tussenuit”. Zo schattig!

Ook weer één hele leuke om te gebruiken als afscheidscadeautje is een schepje. Super leuk om te krijgen als kindje en ook symbolisch. Tof!

Bedankje voor de juffen:

Brownies in een weckpot maakte ik vorig jaar voor de juffen van Coco. Ook super leuk en origineel om te geven.

Deze met spekjes vind ik ook super leuk. Hartstikke simpel, maar erg lief om te krijgen van zo’n kleine peuter, toch?

Ohh, ja…dit is toch ook een leuke en originele manier om de juffen te bedanken. Helemaal leuk!

Nog meer ideetjes vindt je hier: (klik op foto)

Terwijl ik ondertussen nóg wat leuke ideetjes verzamelen ben ik erg benieuwd wat jouw kind(eren) mocht(en) trakteren bij zijn/haar afscheid. Heb je nog tips?

Ben je op zoek naar traktatie inspiratie? Check onderstaande artikelen (klik op foto’s) voor nog meer toffe (low-budget) DIY tips!
DIY #12 Simpel & Hippe traktaties voor afscheid op kinderdagverblijf
DIY #8 - Hippe dieren traktaties (Crea-hop+winactie!)
Gezonde traktatie DIY - makkelijk, zonder snoep én low-budget!
Een groene en actieve traktatie
Spread the love

You Might Also Like

 • Guusje 12 april 2018 at 06:44

  Gisteren had toevallig een kindje uit mijn dochtertjes klasje een traktatie omdat ze naar de basisschool ging. Ze kreeg een reuze stoepkrijt met daaraan een (snoep)fluitje. Met een toepasselijke tekst erbij. En in de klas kregen de kindjes prikkertjes met druifjes en poffertjes. Juno vond het geweldig 😁 ze is dol op cadeautjes hihi welk kind niet? 😉

 • Kim 12 april 2018 at 09:09

  Mijn dochter vond het leuk om hetzelfde te trakteren als toen ze 3 jaar werd (haar eerste traktatie ooit), dus dat hebben we gedaan 🙂

 • Lianne 12 april 2018 at 10:24

  Leuk gedaan! De spekken zijn erg grappen en die dieren met snoepgoed op hun rug zijn echt tof! 🙂

 • Anniek 13 april 2018 at 14:27

  Fijne inspiratie, hier volgende week afscheid van de psz dus ook volop aan het browsen voor ideeën. Wil denk ik iets met een printable en kaasjes maken.

 • Roelina 14 april 2018 at 17:16

  Oh ja die juffen krijgen ook wat speciaals, onze zoon piept er ook tussen uit binnenkort. Vind de muisjes echt schattig. Al wil ons zoontje graag op spiderman trakteren, dus dan daar maar wat op bedenken

 • Kirsten 16 april 2018 at 22:05

  Voor Elfa haar afscheid heb ik plastic badbootjes (action) gevuld met rozijntjes en een fluitje en met een saté prikker en papier een zeil gemaakt waar een tekst op stond. Voor de juffen had ik bakjes met snoephartjes gemaakt en een cadeaulabel met haar foto. Ik maakte ze ook voor de invaljuffen en stagiaires etc dus het waren er nogal veel, haha. Jij hebt ook leuke, ideeën verzameld. Succes en plezier met kiezen en maken!