My Adventures Tag Uittip

De Koningsdag Tag

11 april 2018
Oranje bovveeennn, oranje boovveeennn! Over een paar weken is het eindelijk weer zo ver. Dan kleurt ons mooie landje weer oranje en vieren we samen feest! Ik kijk er ook dit jaar weer enorm naar uit! Speciaal voor Koningsdag bedacht Nathalie van Volgmama de Koningsdag Tag met daarin allerlei vragen over hoe je Koningsdag viert. Benieuwd naar mijn antwoorden? Je leest ze hier!
Wat is je allerleukste herinnering aan Koningsdag?

Ohhh…ik heb zoveel toffe herinneringen aan Koningsdag. Vroeger vierde ik dat altijd in Amsterdam op het Museumplein. Stond ik daar de hele dag vooraan bij het podium, of bij de backstage om artiesten te ontmoeten. Een paar jaar geleden “vierde” ik nog Koningsdag samen met Nick Carter van de Backstreet Boys in Amsterdam. Dat was toch wel de allerleukste en meest bijzondere Koningsdag. Hieronder foto 😉

Wat vind je zo leuk aan Koningsdag?

Ik vind het tof dat iedereen er op uit trekt om samen feest te vieren. Gewoon, met zijn allen. Vooral als het mooi weer is, en iedereen vrolijk. Die sfeer. Voor mij is Koningsdag de leukste feestdag van het jaar!

Kleed jij jezelf of je kinderen in het oranje of rood-wit-blauw op Koningsdag?

Ik probeer wel altijd iets met oranje of rood-wit-blauw te dragen. Dat vind ik wel het leukst. Maar het is niet zo dat ik een complete Koningsdag outfit heb voor mijzelf of de kids. Dat dan weer niet. Toevallig heb ik net een hele leuke feloranje trui voor Lola gekocht. Mocht het sweater weather zijn, dan kan ze die mooi aan.

Koningsdag 2015

Doet de school of opvang van je kinderen mee aan de koningsspelen?

Bij de opvang volgens mij niet, op de school vast wel. Ik heb geen idee eerlijk gezegd.

Verkopen of kopen op de vrijmarkt?

Voor nu nog kopen op de vrijmarkt. Ieder jaar scoor ik de leukste pareltjes op de vrijmarkt, waar we de rest van het jaar weer plezier van hebben. Dit jaar hebben we nog niet genoeg spullen om te verkopen, maar dat moment gaat er sowieso komen, dat weet ik zeker!

de buit van 2017!

Oranjebitter of een oranje tompouce?

Tompouce…yummmyyy!

Hoe zou jij de dag invullen als het regent op Koningsdag?

Dan zou ik thuis in een hoekje gaan zitten huilen. Nee hoor, dan zou ik proberen tussen de buien door tóch nog even naar buiten te gaan en anders op TV koningsdag bekijken.

Het leukste oud Hollands spelletje?

Spijkerpoepen…haha nee! Koekhappen dan maar!

klaar voor vertrek

Koop jij een staatslot voor de Koningsdag trekking?

Nee, ik koop deze eigenlijk alleen voor de nieuwjaarstrekking. Verder nooit.

Wat zou je doen als je voor 1 dag koning of koningin mocht zijn?

Dan zou ik verstoppertje spelen in het paleis en schandalig online gaan shoppen met “mijn” nieuwe pinpas en het de volgende dag bij mij thuis laten bezorgen. Ha!

Bedankt voor de tag Charlotte (lees ook haar antwoorden op de vragen in de Tag, welke weer totaal anders zijn)! Ik tag zelf niemand, maar als je hem ook graag invult..tag mij dan even zodat ik je antwoorden kan lezen. Ik ben namelijk erg benieuwd naar jouw antwoorden!

Fijne Koningsdag!

Spread the love

You Might Also Like

 • Will 11 april 2018 at 19:10

  Leuk hoor, al die vrijmarkten en rommelmarkten op Koningsdag.
  Zó gezellig neuzen langs de kraampjes en kinderen op kleedjes.
  Ik heb ook al een lijstje klaar en ga daar om zoeken.
  En ik laat mij verrassen door leuke spulletjes.
  Wat ik zo leuk vind aan Koningsdag, is dat wij uniek zijn in de hele wereld.
  Ook een fijne koningsdag gewenst , als het zover is en veel plezier!

  • Janske 11 april 2018 at 19:16

   Ik geniet daar ook echt zo van…de sfeer én het scoren van de leukste pareltjes! Yay!