Uncategorized

Afvalrace 2.0 update #3 – Kanjer van de maand Nicole

5 april 2018
Holy Macaroni…toen was het gewoon alweer april! Tijd voor weer een nieuwe update van alle kanjers en de eerste van onze nieuwste kanjers. Spannend!! Hoe is deze afgelopen maand geweest voor mijzelf en voor alle kanjers? Hebben we onze persoonlijke doelen behaald of hebben de chocolade Paaseitjes het van ons gewonnen? Je leest het hier in onze persoonlijke updates! Ook lees je vandaag een mini interview met kanjer Nicole!
Janske  

Startgewicht: (juli 2017) 103,5 kg – (1 jan 2018) 84,3 kg.

Gewicht nu: 80,4 kg

In maart & totaal afgevallen: 0 kg in feb en 23,1 kg totaal – precies gelijk gebleven na één maand

Mijn doel voor maart heb ik wel/niet behaald en waarom: mijn doel was om deze maand onder de 80 te komen. Dat is helaas nét niet gelukt. Mijn laagste gewicht was 80,2 kg. Ik merk dat ik mijn strenge focus kwijt ben en een beetje blijf hangen tussen de 80 en 82 kg.

Dit vond ik lastig: Om te blijven focussen. Het is niet zo dat ik helemaal uit de bocht vlieg, maar ik ben niet goed meer aan het tellen. Ik weet hoe ik het beter kan doen en hoe ik onder die 80 kg wil komen. Ik vraag mij af waarom ik mijn motivatie “kwijt” ben en of ik eigenlijk wel nog veel meer wil afvallen. Misschien is dat wel de reden waarom ik niet gezakt ben onder die 80 kg. Ik rouw er in ieder geval niet om, want ik ben (nu al) enorm blij met hoe ik er uit zie.

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat ik ondanks dat ik mij niet als een goed Weight Watcher heb gedragen, ik toch op gewicht ben gebleven. Ik heb mijzelf en mijn levensstijl onder controle geloof ik. Dat is een fijn gevoel.

Mijn doel voor de maand april is: Mijn doel voor april is om vóór 30 april max 80 kg te wegen bij de Weight Watchers. Dit betekend dat ik zo’n 78 kg thuis moet wegen. Gaat het mij lukken?

Wat ik verder nog kwijt wil: Ik ben super super trots op alle kanjers. Met ieder onze eigen struggles en moeilijke momenten, gaan we allemaal op onze eigen manier op ons doel af. De een als een speer, de ander met ups en downs, maar we groeien allemaal in de persoon die we graag willen zijn. Ga zo door meiden! You Rock!

Kanjer van de maand maart Nicole (mini interview!)

Wie is Nicole?

Een leuke, gezellige meid die graag lacht. Ik werk als administratief medewerkster, heb samen met mijn partner een huis en 2 katten.

We reizen graag, zitten samen regelmatig achter de PS4 en kijken graag een film of serie.

Waarom doe je mee met deze afvalrace? 

Na een tijdje kwamen er steeds meer kilo’s bij. Je merkt dat bewegen niet meer zo makkelijk gaat en daarbij kom je een beetje stil te staan. Daar moet echt verandering in komen. Op deze manier krijg je altijd support en is het nog gezellig ook nog.

Nicole & haar man

Hoe zijn deze eerste maanden voor je verlopen? Viel het mee/viel het tegen? 

De eerste maanden gingen erg goed. Super mee gevallen. Deze maand ging alleen niet zoals gewenst. Dus gaan we deze week weer echt aan de slag.

Wat doe je nu anders dan voorheen qua (eet)gewoontes? 

Voorheen stond ik bijna nooit in de keuken. Altijd was het pizza, friet, kapsalon. Tegenwoordig eet ik “normaal”. Dus gewoon de keuken in na het werk en piepers groente vlees eten.

Ook probeer ik meer zuivel te eten in de ochtend. Met kwark en Griekse yoghurt probeer ik af te wisselen.

Als je iets aan jezelf zou kunnen veranderen, wat zou dat zijn? 

Mijn discipline. Dat heb ik echt te weinig. Dit zorgt ervoor dat ik erg makkelijk terug val in mijn oude patroon.

Wat vind je mooi aan jezelf?

Mijn benen en glimlach.

Welke wijze raad zou je jezelf willen geven?

Geniet iedere dag, maar eet toch eens met mate!!

Wil je zelf nog iets delen? 

Het gaat ons allemaal lukken!!

Update:

Startgewicht: 118,7

Gewicht nu: 116,8

In maart & totaal afgevallen: + 1,1 OEPS / -1.9 totaal

Mijn doel voor maart heb ik wel/niet behaald en waarom: Totaal niet. Ik had graag op gewicht willen blijven tijdens de vakantie. Nou dat is al niet gelukt. Daarna ben ik ook nog eens lekker aangekomen. Maar de teugels gaan deze week echt weer strak.

Dit vond ik deze maand erg lastig: Op vakantie gaan. De hele dag door kon ik bij eten. Zorg er dan maar eens voor netjes te blijven.

Het meest trots ben ik deze maand op: Na de vakantie bleek het bij ons op de afdeling normaal te zijn in de pauze een rondje te gaan lopen. Dus daar doe ik nu gezellig aan mee!

Mijn doel voor april is: Teugels strak en weer lekker afvallen

Wat ik verder nog kwijt wil: Ik ben super trots op onze dames.

Marianne

Marianne’s pavlova

Mijn startgewicht was : 122 kilo

Gewicht nu : 114.6

Totaal in maart : 1.3 kilo afgevallen.

Mijn doel voor april heb ik niet behaald ik wilde wel meer kwijt dan die 1.3 kilo.

Maar ben het meest trots op de 7.4 die ik al kwijt ben en al een stuk lekkerder in mijn vel zit en mijn spiegelbeeld me ook steeds meer bevalt! 🙂

Mijn doel voor april is weer goed ertegenaan.  Ik ga begin juni op vakantie en wil dan het liefst -10 zijn afgevallen ( of meer 😉 )

Samantha

Startgewicht: 106 KG

Gewicht nu: 103 KG

In maart & totaal afgevallen: in maart 0,5KG in totaal 3KG

Mijn doel voor maart heb ik wel/niet behaald en waarom: Niet behaald, het blijft lastig.

Dit vond ik deze maand erg lastig: ik moet mij echt focussen op het sporten en gezond eten en ben snel afgeleid door stress of gedoe…. de ene maand kan ik daar beter mee omgaan als de andere.

Het meest trots ben ik deze maand op: dat ik toch iets ben afgevallen

Mijn doel voor april is: zeker een halve kilo per week af te vallen..

Wat ik verder nog kwijt wil: Veel kilo’s en mijn emo etertje in mijn hoofd!

Astrid

Startgewicht: 71,8kg
Gewicht nu: 70,2kg
In maart & totaal afgevallen: in totaal 1,6kg maar in maart alleen maar aangekomen.
Mijn doel voor maart heb ik wel/niet behaald en waarom: niet dus omdat ik deze maand echt ontzettend slecht oplette op mijn voeding en nauwelijks sportte.
Dit vond ik deze maand erg lastig: om überhaupt motivatie te vinden om weer te gaan knallen. Nu ik weer officieel een BMI van 30 heb, hoop ik dat dit wel weer gaat lukken.

Het meest trots ben ik deze maand op: het feit dat ik ondanks alles geen eetbuien been gaan houden. Mijn doel voor april is: weer op het pad naar beneden komen qua gewicht, afvallen dus!
Wat ik verder nog kwijt wil: ik ben deze week aan een hogere dosis van mijn antidepressivum begonnen, dus benieuwd wat dat gaat doen met mijn stemming en of ik er actiever van word.

Femke  

Startgewicht: 81kg (1jan’17) 76,6kg (1jan’18)

Gewicht nu: 68,5kg

In maart & totaal afgevallen: –2,5kg in maart 8,1kg vanaf 1jan’18

Mijn doel voor maart heb ik wel/niet behaald en waarom: Mijn doel was om meer te gaan bewegen dit heb ik zeker behaald. Ik ben meerdere keren per week gaan wandelen en dan meestal rond 5 km per keer

Dit vond ik deze maand erg lastig: qua afvallen bleef ik deze maand “steken” ik bleef schommelen rond de 71kg terwijl ik nog steeds meer dan mijn best deed. Dit vond ik best lastig. En ineens in de laatste week van maart BAM!! Ging het eraf. En kwam ik onder de 70kg! Whaaah zo trots op mezelf en blij!

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat ik meer ben gaan bewegen en onder de 70kg weeg.

Mijn doel voor april is: Het extra bewegen blijven doorzetten en op naar mijn volgende doel 65kg

Kathleen

Startgewicht:71,4 (8/1/2018)

Gewicht nu: 69,5

In maart & totaal afgevallen: uhm… 2,1 kilo bijgekomen!!!!!

Mijn doel voor maart heb ik wel/niet behaald en waarom: helemaal niet… het ging helemaal fout en vond geen motivatie om me te herpakken…

Dit vond ik deze maand erg lastig: alles… vooral het gebrek aan motivatie!

Het meest trots ben ik deze maand op:

Mijn doel voor april is: terug de draad proberen opnemen en allicht opnieuw onder de 69 geraken!!!

Wat ik verder nog kwijt wil: Groetjes en hopelijk kan ik je volgende maand een iets positiever verslagje geven!

Dineke 

Startgewicht: 77,5 KG

Gewicht nu: 69,0

In maart & totaal afgevallen: 0

Mijn doel voor maart heb ik wel/niet behaald en waarom: Niet behaald. ik wilde graag 2 KG kwijt, maar ik kan mijn draai niet vinden. Aan de andere kant niets aangekomen, dus dat is ook wat waard.

Dit vond ik deze maand erg lastig: Ik heb de hele dag honger en helaas handel ik daar ook naar. En dan kies ik toch voor te zoete tussendoortjes.

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat ik meer ben gaan wandelen.

Mijn doel voor april is: 2 KG Kwijt.

Wat ik verder nog kwijt wil: Pasen, 2 verjaardagen en gewoon de hele dag trek helpt niet mee. Ik moet ergens nog een knop vinden 🙂 Hopelijk lukt het deze maand. Ik wil graag een moment kunnen vinden om alles even op een rijtje te zetten.

Andrea

Gewicht nu: 83.6

In maart & totaal afgevallen: 0.9 deze maand en in totaal

Mijn doel voor maart heb ik wel/niet behaald en waarom: voor deze maand had ik nog geen doel opgesteld. Maar

Dit vond ik deze maand erg lastig: ik was teveel bezig met ‘de manier’ vinden om af te vallen. Daardoor at ik overdag te weinig en ging ik ’s avonds voor de bijl.

Het meest trots ben ik deze maand op: dat ik wat nieuwe gerechten heb uitgeprobeerd. Ik merk dat er weinig variatie in mijn eten zit en daar heb ik extra op gelet.

Mijn doel voor april is: het sporten oppakken. Ik heb een crosstrainer en daar sta ik te weinig op. Mijn doel is om er in april 10 keer minimaal een half uur op te staan.

Wat ik verder nog kwijt wil: ik ben even bij de weight watchers wezen kijken en ik kwam er achter dat deze methode mij niet goed ligt. Ik was de hele dag bezig met wat mag ik eten en wat niet, dat het een soort obsessie leek te worden. Een eetwijze die goed bij mij past (ook vanwege bloedsuikergevoeligheid) is een koolhydraatbeperkte manier van eten. Dus niet de koolhydraten uitbannen, maar minderen.

Mary-Lou

Startgewicht: 78,8

Gewicht nu: Geen idee!

In maart & totaal afgevallen: ??

Mijn doel voor maart heb ik wel/niet behaald en waarom: Ik wilde een gezondere levenstijl graag weer oppakken en weer gewicht gaan verliezen. Medio maart was ik het allemaal zo zat en ging het knopje weer om. Mijn doel heb ik behaald, whoohoo!

Dit vond ik deze maand erg lastig: Ik besloot iets nieuws te proberen; mij zelf niet meer wegen. Ik merkte dat het wegen, ik deed het dagelijks, een obsessie was geworden en dat vind ik niet gezond. Ook hing mijn humeur en wat ik at allemaal af van het cijfertje van die morgen. Lijkt me niet de bedoeling. Als ik mezelf op de cursus weeg, kijk ik de andere kant op. Met de coach heb ik afgesproken dat ze pas ingrijpt als ik geen gewicht meer verlies. Na de afgelopen Paasdagen zou dat zomaar vanavond kunnen zijn. 😉 Maar goed, mezelf thuis wegen zit er nog ingebakken. Ik sta soms gedachteloos bijna op de weegschaal.

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat ik het toch maar weer deed. En dat voelde zo ontzettend lekker!

Mijn doel voor april is: Des te jammer dat ik Pasen roet in het eten heb laten gooien. Ik heb me niet gehouden aan de afspraak met mezelf dat ik maar één dag “feest” zou vieren. Het werden er drie en ik heb nu nog moeite om er weer lekker in te komen. Mijn doel is om gewoon weer lekker verder te gaan.

Wat ik verder nog kwijt wil: Er wordt me regelmatig gevraagd wanneer ik weer mijn gewicht zou willen weten. Dat weet ik niet. Echt niet! Maar het zou zomaar bij de volgende update kunnen zijn.

Maaike G

Startgewicht: 90kg (01-03-2018)

Maaike is weer begonnen met hardlopen, yes!

Gewicht nu: 88,5kg

In maart & totaal afgevallen: 1,5kg

Mijn doel voor maart heb ik wel/niet behaald en waarom: Ik wilde eigenlijk 2kg eraf, maar 1,5 is al een mooi begin! Ook wilde ik weer gaan beginnen met hardlopen en daar ben ik sinds 21 maart mee begonnen. Het is moeilijk, maar zo fijn.

Dit vond ik deze maand erg lastig: Pasen! Al die heerlijke chocolade eitjes heb ik niet allemaal kunnen weerstaan.

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat ik ben begonnen met een nieuwe levensstijl en dat ik merk dat het me lukt.

Mijn doel voor april is: weer minimaal 1,5kg eraf doorgaan met rennen

Wat ik verder nog kwijt wil: Fijn dat iedereen elkaar zo steunt en helpt waar nodig. Mooi om te zien dat we eerlijk naar elkaar toe zijn en ook hulp DURVEN te vragen als het nodig is! Trots op allemaal, ook al zijn misschien niet alle doelen behaald.

Maaike S

Startgewicht: 

Gewicht nu: 

In maart & totaal afgevallen: in maart 0,totaal 2

Mijn doel voor maart heb ik wel/niet behaald en waarom: niet behaald. Mijn gewicht is helaas niet naar beneden en ik vermoed dat ik te vaak mezelf iets extra’s heb toegestaan.

Dit vond ik deze maand erg lastig: de extraatjes laten staan en met mate eten. Er waren te vaak lekkere dingen die ik heb gegeten doen lunch buitenshuis en verjaardagen. Ook als er iets flink tegenzit mijn zelfbeheersing behouden vind ik moeilijk.

Het meest trots ben ik deze maand op: dat ik niet ben aangekomen.

Mijn doel voor april is: de lijn naar beneden weer oppakken.

Wat ik verder nog kwijt wil: ik heb sinds een paar weken een fitbit en dat motiveert me flink om meer te bewegen op een dag. Erg fijn want dat scheelt.

Tip van de maand: 

De aanhouder wint….ook jij! Hou vol en kijk waar je het voor doet. Ga lekker naar buiten en loop of fiets in plaats van dat je in de auto stapt. En boven alles…geniet!

Wil je onze vorige updates van onze afvalrace teruglezen? Dat kan hier!

Lees je dit artikel en denk je…hey! Waarom doe ik hier niet aan mee? Dit is nét de stok achter de deur die ik zoek?

Mail mij dan even via info@janske.nl en wordt ook één van deze kanjers!

Spread the love

You Might Also Like