Baby Adventures Home low-budget Shopping

De babykamer – wat ik nu anders zou doen

30 maart 2018
Ik heb twee babykamers mogen inrichten en eerlijk gezegd verwacht ik niet dat ik dit ooit nog een derde keer zal gaan doen. Tenminste niet voor een eigen baby. Nu mijn zusje in verwachting is en ik opnieuw tante word (Jippieeee!!!), fantaseer ik even mee over het inrichten van de babykamer. Wat zou ik nu anders doen dan bij de babykamers van Lola en Coco en waarover ben ik eigenlijk nog steeds erg tevreden?

Zowel de babykamer van Lola als de (vernieuwde) babykamer van Coco waren beiden mijn projecten. Toen alles net klaar was, was ik behoorlijk enthousiast over het eindresultaat. Achteraf had ik toch wel een aantal andere keuzes gemaakt denk ik. Het is ook best wel wat werk en je maakt zoveel keuzes bij het uitkiezen van de babykamer. Ik vond dat allemaal (naast al die hormonen) best wel heftig.

Kiezen voor een babykamer

Je kunt op verschillende manieren te werk gaan bij het inrichten van je babykamer. Zo kun je naar een grote online babywinkel gaan en een complete babykamer bestellen met daarbij alle meubels die je nodig hebt. Super handig, je kunt namelijk in de webshop al de meubels bewonderen én kijken welke sfeer je babykamer krijgt met deze meubels in de kamer. Even bestellen én alles thuis laten bezorgen, ideaal!

Wat je ook kunt doen is je babykamer inrichten met tweedehands meubeltjes die je krijgt of overkoopt voor een prikkie. Deze kun je eventueel nog zelf naar eigen smaak oppimpen met een likje verf, een nieuw stofje of andere leuke accessoires.

Of je kiest voor meubels welke niet perse voor een babykamer bedoeld zijn, maar wel net zo geschikt. Dit hebben wij gedaan. Onze “commode”, stoel en kledingkast komen allemaal uit een “normale” collectie én zijn niet perse bedoeld voor de babykamer. Dat kan dus ook prima.

Een praktische indeling

Omdat we maar een kleine babykamer hebben moesten we natuurlijk wel een slimme indeling maken om de ruimte zo praktisch mogelijk in te delen. Dit was nog best wel een gepuzzel. Toen uiteindelijk alle meubels er in stonden paste het gelukkig allemaal perfect. Met de indeling hebben we daarom niet veel veranderd toen de kamer van Lola naar Coco ging. Deze inrichting was praktisch en knus.

Ik veranderde wel het behang én we hingen spiegels boven de commode. Daarbij hing ik wat extra decoratie op om zo wat meer sfeer te creëren in de vernieuwde babykamer. Als ik het nu anders zou mogen doen, zou ik opnieuw voor een ander behangetje kiezen én ik zou kiezen voor een dichte wandkast in plaats van de open kast, zoals hij nu is. Dat vind ik toch wat rustiger.

Gelukkig kan ik binnenkort aan de slag in Coco’s kamer en hem veranderen in een “grote meidenkamer”. De eerste inspiratie en items heb ik al in huis! Ik kan niet wachten!

Hoe heb jij de babykamer ingericht? Kocht je een complete inrichting of heb je het anders aangepakt?

Spread the love

You Might Also Like

 • zebrazonderstrepen 30 maart 2018 at 15:59

  hier ook aan de slag voor een grote jongenskamer en zo blijft mama bezig 🙂

  • Janske 30 maart 2018 at 17:11

   Nou inderdaad…maar wel super leuk als het klaar is 🙂

 • Rachel 30 maart 2018 at 17:28

  Bij mijn eerste zoon heb ik er veel tijd in gestoken, maar bij nummer twee waren we net verhuisd. Alles moest vlug en snel waardoor het kamertje niet echt af voelde. Het voelde niet als een babykamer en al probeer ik het zo nu en dan op te leuken, ik kan niet wachten tot ik de kamer mag omtoveren tot peuterkamer.

  • Janske 30 maart 2018 at 17:41

   Dat kan ik mij goed voorstellen…dan pak je gewoon extra uit bij de peuterkamer 😉 Veel plezier!

 • Jacqueline 30 maart 2018 at 22:24

  Wij hadden alleen het bedje nieuw gekocht bij de oudste (en dan meteen één van Stokke), verder bestaande meubels gebruikt. O.a. een flipperkast als commode. Bij de jongste waren we inmiddels verhuisd en wilden we de flipperkast niet meer boven, dus een commode van marktplaats vandaan.

  • Janske 5 april 2018 at 23:47

   wel super gaaf een flipperkast als commode zeg!

 • Anniek 31 maart 2018 at 13:17

  Ik ben blij dat ik zometeen een peuterkamer mag gaan maken, ben de babykamer wel zat haha. Zou ik het nu opnieuw mogen doen, dat zou ik het denk ik ook anders doen. De kast en commode zijn van Ikea, ik zou nu een vintage kast oid leuker vinden als commode. En ik heb eeuwig spijt niet een mooi design meegroeibedje van mijn dromen gekocht te hebben, al denk ik niet dat ik er nu wel het budget voor zou hebben haha.

  • Janske 5 april 2018 at 23:48

   Duur zijn die krengen he 😉 Veel plezier met klussen en kiezen binnenkort! 🙂