afvalrace Gezond

Hoe overleef ik Pasen?! (als Weight Watcher)

29 maart 2018
Een jaar geleden bestelde ik nog voor een heel weeshuis aan lekker eten en aten we onze buikjes rond tijdens onze jaarlijkse Paasbrunch. Dit jaar ben ik opnieuw de gastvrouw, maar nu net op een iets andere manier. Dit jaar vier ik Pasen als “Weight Watcher”. Wat betekend dat ik dit jaar met Pasen ontzettend lekker ga eten, maar wel op een andere manier dan hoe ik dit voorheen deed. Maar hoe ga ik dat dan aanpakken? Hoe overleef ik Pasen zónder 2 kilo aan te komen van al die Paaseitjes, lekkernijen en het vele eten? Met deze tips denk ik wel dat ik lekker kan gaan genieten van Pasen zónder dat ik volgende week niet meer op de weegschaal durf te gaan staan.

Voor iedereen die Pasen gaat vieren met (te) veel en lekker eten heb ik een paar handige tips. Het is namelijk wel zo fijn dat je na Pasen nog steeds in je skinny jeans past, of niet? Ook met deze tips staat genieten voorop, want daar gaat het tenslotte om!

 • Pasen is maar 2 dagen, voor sommigen van ons zelfs maar 1. Eigenlijk “hoef” je dus maar één Paaslunch/brunch/diner te “overleven”. In de dagen die daarna volgen eet je gewoon weer normaal. Ga niet ineens net doen alsof het een hele week Pasen is.
 • Ben jij de gastvrouw en heb je na de Paasbrunch nog genoeg eten over voor 5 dagen? Geef je gasten ook wat mee naar huis. Zo hoef jij niet de rest van de week (chocolade) eieren te eten.

 • Wist je trouwens dat je voor één gevuld paaseitje een half uur moet wandelen voordat je hem verbrand hebt…holy shit!? Dan smaakt dat vijfde chocolade eitje ineens een stuk minder lekker…
 • Maak verse soep, dit vult enorm, is super gezond en heeft weinig calorieën.
 • Begin met een heerlijk schaaltje kwark met vers fruit. Dan heb je de eerste honger op een gezonde manier alvast gestild.
 • Eet een ei, of twee. Een ei hoort er tenslotte bij én is super gezond! En dan wel de echte eieren, niet die chocolade versie, hihi. Voor simpele eierrecepten, check dit artikel even!
 • Neem de tijd. Het is geen race, eet rustig en bewust. Zijn de croissantjes bijna op? Pech gehad. Eerst nog even genieten van je hard gekookt eitje.

 • Maak een feestje van je broodje. Heb je een broodje met ham? Versier het met tomaatjes, komkommer en sla en je hebt een feestje op je bord.
 • Eet jezelf niet helemaal klem, maar geniet. Zit je vol en zie je nog steeds 5 dingen op tafel liggen die je lekker vindt? Stop! Vol betekend stoppen.
 • Maak keuzes. Kies alleen de dingen die je écht lekker vindt. Je hoeft niet perse alles te eten omdat het toevallig Pasen is.
 • Als het weer het toelaat, ga na de Paasbrunch lekker met zijn allen een flink stuk wandelen. (Zo loop je er die chocolade eitjes tóch nog af).

 • Geniet! Geniet van het gezelschap, het lekkere eten én die extra vrije dag (als je deze hebt).
 • Heb je nog extra tips nodig voor een perfecte Paasbrunch, je vindt ze hier!

Hopelijk kunnen we met zijn allen weer fijn gaan genieten de komende dagen en laat het zonnetje zich ook nog even zien!

Vrolijk Pasen!

Wat zijn jouw plannen voor Pasen?

Spread the love

You Might Also Like

 • merel 29 maart 2018 at 07:05

  ik werk 4 dagen 2 x avond 2 x dag dus beide dagen eigen lunch mee ws yoghurt of kwark . maar kook wel 1 dag iets lekkers en 2e paasdag een feestje na mijn werk maar komt goed. jij hebt goede tips dank je wel fijne dagen

 • Saskia 29 maart 2018 at 07:44

  Wij doen vrij weinig aan pasen. Manlief moet zelfs gewoon werken. Dus op een enkel choco eitje na wordt het geen eet festijn. Alleen maar gunstig voor mijn dagpunten 🙂

  • Janske 29 maart 2018 at 23:10

   Dat scheelt een hoop inderdaad! 🙂

 • Daenelia 31 maart 2018 at 11:55

  Pasen lijkt in de supermarkt al steeds meer op Kerst. Er moet een paasontbijt zijn, en brunch, en lunch en diner en allemaal lekkere hapjes. Voor ons dus niet. Ik hou wel van de paasbrunch (hoewel het meer een ontbijt zal zijn wat toevallig wat later begint waardoor we met d lunch waarschijnlijk gewoon mindertrek hebben). Ik heb vroeger nog wel eens zelf scones gebakken voor pasen, maar nu heb ik ze kant en klaar gekocht.
  En waar ik vroeger nog wel eens een kilo-zak paaseitjes haalde, doe ik dat niet meer. We scheppen 250 gram choc-eitjes en dan alleen die we echt lekker vinden of willen proeven. De realiteit is namelijk dat je zo’n zak leeg eet, ook als je uiteindelijk maar met z’n tweetjes bent. En een halve kilo chocola in 2 dagen is absurd. Absurd. Daar zou je geen weight watchers voor nodig moeten hebben: je moet het je gewoon leren realiseren.
  Morgenochtend sta ik zoals gewoonlijk als eerste op en na het uitlaten van de hond dek ik een kleine paastafel. Er zullen scones, hot cross buns, croissantjes, rozijnenbrood en eieren op staan. En een paar chocolade eitjes. En yoghurt, fruit, kwark en noten. En koffie en thee en water. We zullen er van genieten 🙂

  • Janske 31 maart 2018 at 11:56

   Klinkt als een heerlijk Paasontbijt… Fijne Pasen!