advertorial

Hey mama! Ook behoefte aan bespaartips?

27 maart 2018
Sinds deze maand heeft vriendlief een nieuwe baan én hebben we onze eerste auto gekocht. Spannende tijden en grote veranderingen wat betreft inkomen en nieuwe kosten. Daarom besloot ik mijn vaste lasten eens onder de loep te nemen. En wat bleek? Je kunt stiekem vaa bast wat op kosten besparen. Zoals op je autoverzekering. Bij Independer vond ik deze 6 bespaartips waardoor je goedkoper uit kunt zijn op je autoverzekering. Check dus of jij ook kunt besparen.
Bespaartip 1: check of je niet dubbel verzekerd bent    

Op dit punt kon ik dus flink besparen. Sommige mensen hebben namelijk een rechtsbijstandverzekering bij hun autoverzekering én een losse rechtsbijstandverzekering. Zonde van het geld! Ga daarom voor jezelf na:

  • Heb je een pechhulpverzekering bij je reisverzekering afgesloten? Dan hoef je dit dus niet meer te verzekeren bij je autoverzekering.
  • Heb je al een rechtsbijstandverzekering? Check dan of je geen aanvullende rechtsbijstandverzekering bij je autoverzekering hebt. De kans is groot dat bij je losse rechtsbijstandverzekering al een verkeersdekking hebt, dan is een rechtsbijstandverzekering bij je autoverzekering dus niet nodig.
Bespaartip 2: kies voor een jaarbetaling  

Veel mensen kiezen automatisch voor een maandbetaling. Want: in één keer je autoverzekering voor een jaar betalen is een flink bedrag. Maar je kunt hierdoor wel besparen, tot wel 6% per jaar! Autoverzekeraars rekenen namelijk vaak een toeslag voor betalen in termijnen. Heb je geld achter de hand? Dan kan kiezen voor een jaarbetaling dus een slimme manier zijn om te besparen.

onze nieuwe toet

Bespaartip 3: krasje of deukje repareren? Betaal het zelf    

Heb je een kleine schade gereden? Zoals een deuk of een kras? Dan kan het slim zijn om deze schade zelf te betalen. Bij het claimen van een schade verlies je namelijk meestal je no-claimkorting. En hierdoor stijgt de  premie voor je autoverzekering. Maak even een rekensom: vaak is het voordeliger om een kleine schade zelf te betalen, dan jarenlang een hogere premie.

Bespaartip 4: past je autoverzekering eigenlijk nog wel bij jou en je auto?  

Of de dekking (WA, beperkt casco of allrisk) nog wel past bij jouw auto moet je op een aantal zaken letten. Hierbij is het niet voldoende om alleen naar de leeftijd van je auto te kijken. Wel kun je hierop een eerste selectie maken:

auto van 0 – 5 jaar allrisk verzekering

auto van 6 – 10 jaar beperkt cascoverzekering

auto ouder dan 10 jaar WA-verzekering

Drie redenen om te kiezen voor een ruimere dekking:

  • Heb je veel schadevrije jaren? Of is de dagwaarde van je auto nog steeds hoog? Ook dan is het slim om te kiezen voor een ruimere dekking.
  • Je bent erg afhankelijk van je auto.
  • Je hebt niet veel geld achter de hand of je hebt de lening van je auto nog niet afbetaald.

Ook is het premieverschil tussen verschillende dekkingen niet zo heel groot, merkte ik. Dus hup, je autoverzekering vergelijken en kom erachter of je goedkoper uit kunt zijn door te switchen.

vroem vroem

Bespaartip 5: ooit gedacht aan een hoger eigen risico?

Vaak kun je met een hoger eigen risico zoveel besparen dat dit gemakkelijk opweegt tegen die ene keer dat je schade hebt. Het laagst mogelijke eigen risico lijkt soms interessant, omdat je dan bij schade maar een klein deel zelf betaalt. Maar met wat geld achter de hand, is het in the end slimmer om te kiezen voor een hoger eigen risico.

Bespaartip 6: kan je autoverzekering écht niet goedkoper?  
  • Veel mensen sluiten een autoverzekering af als ze een auto kopen. Vervolgens krijgt die verzekering geen aandacht meer. Zonde, want je legt er maandelijks een behoorlijk bedrag voor neer. Tijd dus om weer eens te checken of je nog wel goed zit. Want je auto wordt ouder, premies veranderen en misschien ben je verhuisd, is je gezinssituatie veranderd of rijd je minder kilometers.

En, kun jij ook geld besparen op je autoverzekering?

Deze advertorial kwam tot stand in samenwerking met Independer.

Spread the love

You Might Also Like