Kids Personal Persoonlijk

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 19 maanden

26 maart 2018

Lieve Coco,

Jeetje meid, alweer een maand die voorbij is gevlogen en wat hebben we weer van je mogen genieten. Mijn kleine, vrolijke en eigenwijze meisje! Wat ben je toch een heerlijk kind. Ook deze maand ben je weer zo ontzettend gegroeid, en dan bedoel ik niet alleen maar uit je schoentjes. Het is zo leuk om te zien hoe je telkens weer veranderd!

Je bent ontzettend veel nieuwe woordjes aan het leren zoals; ja, helpen, op, toetje, visje, bedje, Lola, auto, zusje en soms spreek je zelfs al met twee woordjes. Je bent dan ook een enorme kletskous. De hele dag door het je praatjes voor tien. Lola noem je de hele dag “zusje” en je kletst de hele dag tegen ons, terwijl je ook écht iets aan het vertellen bent. We begrijpen je ook steeds beter. Dat is zo fijn!

Ook begrijp jij ons steeds beter. Zo weet je al wat er gebeurd als je “straf” krijgt wanneer je “stout” bent geweest. Soms ga je al uit jezelf in de hoek zitten, haha. Kleine wijsneus!

Tegenwoordig wil je altijd zelf de trap op lopen. Dan zeg je “Coco” (want je kunt het al zelf) en ga je bij de deur naar de trap klaarstaan. Voorzichtig klim je dan zelf helemaal naar boven toe. Papa of mama blijven er wel altijd bij om je te helpen, maar je doet het toch al helemaal zelf. Knap hoor!

Wanneer er iets niet lukt dan zeg je “eppe” (helpen), zodat we je helpen. En in plaats van “uh-uh” zeg je nu eindelijk “jaaaaaa”. Het is zo fijn dat we elkaar steeds beter kunnen “verstaan”.

Deze maand kreeg je trouwens je eerste knipbeurt. Dat was hoog nodig, want je had al een flinke mat in je nek staan, haha. Wat bleef je goed stilzitten tijdens het knippen. Dankjewel Nijntje, haha.

Helaas ben je de afgelopen dagen niet helemaal lekker. Gisteren moest je zelfs overgeven na het eten van je banaantje. Wat dan wel weer “grappig” was, was dat je alles netjes op je bordje gespuugd had. Papa maakte meteen de grap dat je netter kon overgeven, dan eten. Gekke papa. Ik hoop dat je snel weer beter bent meisje!

Ook komen je laatste hoektandjes door,dat is ook niet zo fijn natuurlijk. Het valt ook niet mee om een dreumes te zijn. Maar mama is zooo trots op jouw. Want wat doe je het goed meisje. Ik ben zo gek op jou!

Ik hou van jou, tot de maan en weer terug!

Dikke knuffel,

Mama

x

Lees hier de brief aan Lola toen ze 19 maanden oud was alle vorige brieven voor Coco.

Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van
Coco’s 19 maanden fotoshoot: (klik op foto voor de grotere versie)
Spread the love

You Might Also Like

 • Will 26 maart 2018 at 11:47

  Wat een leuke foto’s weer, Janske.
  En wat een guitig kindje is het toch.
  Zelf al vast in de hoek gaan zitten, dan wil je haar toch alleen maar knuffelen, of niet.
  Even een vraag: Kom je van oorsprong uit Friesland?
  Dat vraag ik omdat je Janske heet.
  Ik heb een Friese naam, ik heet eigenlijk Willemke. en ben geboren in Friesland.

  • janske
   Twitter:
   26 maart 2018 at 13:08

   hi Will,

   Mijn naam is inderdaad Fries. Ik ben geboren en getogen in Brabant. Mijn ouders vonden Janske gewoon een hele mooie naam 🙂
   Wat een leuke naam zeg! Zou nu weer helemaal hip zijn!

   Coco is inderdaad echt om op te vreten…zo’n leuk kind. We boffen maar!

   • Will 27 maart 2018 at 21:36

    Wat leuk dat jouw ouders je die naam hebben gegeven.
    Ja, leuk hé die naam. Nu zou ik mijzelf zo weer willen gaan noemen, maar iedereen kent mij als Will.
    Heb het één keer geprobeerd, maar daar kon niemand meer aan wennen. Moest het steeds weer uitleggen, waarom. Dat was lastig, ben er maar mee gestopt.