Kids Mommy Stuff Personal

Waarom hebben wij mama’s altijd tijd tekort?

18 maart 2018
Toen ik nog jong was en nog geen mini-me’s op de wereld had gezet, had ik zeeën van tijd. De enige persoon waar ik mijn tijd aan “moest” besteden,dat was ik zelf. Sinds ik mama ben lijken de dagen wel drie keer zo snel te gaan. Wat is dat toch? Waarom hebben wij mama’s altijd tijd tekort?
Het beste voor ons kind

Wij mama’s hebben de drukste en heftigste “baan” ter wereld als je het mij vraagt. Wij willen altijd het beste voor ons kind. We willen gezonde en afwisselende maaltijden, genoeg quality-time, tijd voor clubjes en hobby’s,de zwemles en (hier binnenkort ook nog) afspreken met vriendjes en vriendinnetjes. We willen dat onze kinderen niets te kort komen en tegelijkertijd ook weer niet te verwend zijn.

Zelfgemaakte gevarieerde broodtrommels voor mee naar school, de hipste outfit aan en natuurlijk ook een schoon huis. Het liefst willen we het als mama allemaal. Dat alles in ons gezin op rolletjes loopt. Hoe sommige moeders dit allemaal voor elkaar krijgen is voor mij een raadsel. Stiekem geloof ik ook niet dat het écht allemaal haalbaar is, zelfs niet voor deze supermoms.

De tijd is op!

Naast het mama zijn, zijn de meeste van ons ook nog het “liefje van”. Voor onze partners willen we ook het allerliefst de perfecte vrouw zijn. Mooi, zelfverzekerd en het liefst nog sexy ook. Zelfs na die (ongewenste) metamorfose van je lichaam,wat ook wel een zwangerschap (of twee) wordt genoemd. Om dan maar niet te spreken over die 27-uur-durende bevalling. Tussen alle mama taken door moeten we er dus ook nog ergens een gaatje tijd vinden om voor onszelf te zorgen. Dat is iets wat er bij vele mama’s soms nog wel eens bij in schiet. Waarom? De tijd is op!

Soms denk ik weleens, waren maar dameshorloges speciaal voor mama’s, zoals deze Esprit dameshorloges, waarbij we de dagen twee keer zo lang konden laten duren, haha. En dan wel zo dat de kinderen die tweede helft van de dag gewoon doorslapen en wij nog even extra tijd hebben, hihi…

Dan zou ik eindelijk tijd hebben voor…
 • alle kleding uitzoeken van de kids en te koop zetten
 • net als met mijn eigen (veel te grote) kleding, die in een stapel van 2 meter hoog op onze slaapkamer in dozen staat
 • achter mijn naaimachine eens eindelijk zelf leggings te naaien voor de meiden van dat mooie stofje wat ik anderhalf jaar geleden kocht
 • mijn blog eens flink opruimen achter de schermen
 • alle concepten uitwerken, want ik overstroom met leuke ideeën en onderwerpen, maar heb er gewoon geen tijd om ze allemaal te kunnen  schrijven
 • alle toffe series op Netflix in één ruk achter elkaar te kijken
Goed is ook goed genoeg

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Er zijn zoveel dingen waar ik nu gewoon niet aan toe kom. Dat is soms behoorlijk frustrerend. Ik kan daar ooit wel van balen, maar dan kom ik er al snel achter dat het toch geen zin heeft. Wat beter werkt, is om te genieten van het moment en de grens niet te hoog te leggen voor mijzelf. Goed is ook goed genoeg en leef in het nu. Lola en Coco weten later echt niet meer dat er nu misschien niet vaak genoeg gestofzuigd wordt in huis. Maar wel de hutten die we samen bouwen onder de eettafel.

Kom jij als mama ook altijd tijd tekort? Kun jij dit loslaten of vind je het super frustrerend?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Kreanimo 18 maart 2018 at 07:32

  Zwijg stil…. hahahahaha

  Ik heb een hobbykamer die moet opgeruimd, ik wil eindelijk eens leren naaien (de machine kocht ik al, de tijd ontbreekt), ik zou eindelijk mijn DIY tutorial filmpjes maken (ik heb de camera ook al) – maar mijn kinderen staan met stip op één, de rest moet wachten!

 • Yolanda 18 maart 2018 at 08:55

  Ik heb ook altijd tijd te kort. Mijn tot do lijstjes zijn super lang. Maar gezin komt altijd eerst en dat vind ik eigenlijk ook wel prima.