Mommy Stuff

Krijg ik wel genoeg vitamines binnen?

17 maart 2018
Wanneer je zwanger bent, weet je dat je extra goed moet zorgen voor je lichaam. Je neemt extra vitamines, foliumzuur…alles voor je baby. Wanneer je mama bent, ga je over op vitamine K en D voor je kindje en vergeet je soms jezelf. Tenminste,dat doe ik….
Vitamine D

Het is een kwestie van jezelf aanleren dat je iedere dag even je vitamines inneemt. Vanaf dag één geef je ook iedere dag je kindje vitamines, toch? Nog steeds geven we Lola iedere dag haar vitamine D kauwtabletjes (tenminste, ze pakt ze zelf, onder mijn toezicht). Coco krijgt vitamine D druppels, iedere ochtend bij het ontbijt. Check!

Dat gaat eigenlijk altijd goed, behalve als oma (iets te enthousiast) heeft opgeruimd en de vitamines niet meer in het zicht op de eettafel staan. Dan wil ik het nog weleens vergeten. Zeker in deze maanden waarin, vooral Coco een stuk minder weerstand heeft, vind ik het belangrijk om de vitamines zeker niet te vergeten.

Minder weerstand

Voor mijzelf heb ik een mega pot met multi vitaminen in huis. Deze zou ik dus iedere dag moeten innemen, maar dat lukt nog niet altijd. Ik weet uit eigen ervaring dat ik echt een betere weerstand krijg van deze pillen. Maar meestal begin ik pas met slikken wanneer het eigenlijk al te laat is.

Naast vitamines uit multi vitaminen eet ik ook zoveel mogelijk groenten en fruit om extra vitamines binnen te krijgen. Ook eet ik sinds kort zalm,waar ik super blij mee ben. Dat lustte ik voorheen namelijk niet. Ik merk ook echt dat wanneer ik te weinig vitamines eet ik sneller last krijg van bijvoorbeeld een koortslip of bloedend tandvlees. Zodra ik mijzelf dan weer een vitamine boost geef dan zijn deze kwaaltjes gelukkig ook snel weer over.

Lekker naar buiten

Zelfs nu probeer ik regelmatig zonnestralen te vangen buiten (al is dat in deze periode soms een flinke uitdaging). Daarom kijk ik ook enorm uit naar de zomer. Lekker veel buiten spelen met de kids en samen extra veel fruit eten. Ik kan niet wachten!

Krijg ik wel genoeg vitamines binnen?

Mijn antwoord op bovenstaande vraag is dus nee, ik krijg niet genoeg vitamines binnen. Maar, er wordt aan gewerkt! Vanaf nu staat ook mijn pot multi vitamines weer standaard op onze eettafel. En laat die mooie lente maar komen!

Krijg jij genoeg vitamines binnen? En je kind(eren)?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

  • G.T.
    Twitter:
    17 maart 2018 at 10:08

    Ik dek ’s avonds de tafel voor het ontbijt en leg dan een lepeltje op het bord van peuter. Zo denkt zelfs papa ‘ s ochtends aan de vitamine D.