afvalrace

5 x lekkere Weight Watchers proof ontbijtjes!

16 maart 2018
Ik start mijn dag nooit zonder een goed ontbijt. Het is de belangrijkste maaltijd van de dag en maak er het liefst een klein feestje van. Sinds ik een Weight Watcher ben, kies ik veel bewuster mijn ontbijt uit. Een ontbijt waar mijn motor even goed op kan starten. Vandaag deel ik 5 van mijn favoriete ontbijtjes van dit moment. Stuk voor stuk helemaal Weight Watchers proof! Hmmmmm!
1. Havermoutpap

Het ontbijt wat ik de afgelopen maanden het vaakst eet in de ochtend is warme havermoutpap*. Ik maak deze zelf met havermout, magere melk, gebroken lijnzaad, kaneel en een beetje zoetstof. Alles door elkaar roeren, daarna anderhalve minuut in de magnetron en voila, je hebt een heerlijk gezond en goed vullend stevig ontbijt.

*mijn havermoutpap ziet er anders uit dan deze foto uiteraard

2. Avocado met huttenkäse

Avocado is echt mijn favoriet om op de boterham te smeren. Het liefst eet ik het met een dun laagje Hüttenkäse, een gekookt eitje, filet American of plakjes kipfilet. Een beetje peper en zout er op en smullen maar! Ondanks dat avocado misschien niet de minste calorieën heeft, zitten er wel veel gezonde vetten in. Super lekker én daarnaast dus heel erg gezond! Yummy!

3. Uitsmijter met verse groenten

In het weekend vind ik het lekker om als ontbijt of brunch een eitje te bakken met veel vers gebakken groenten erbij. Rode ui, champignons, cherry tomaatjes, verse bieslook en soms een paar spekjes of een plakje magere ham. Op een boterham, of zelfs zonder. Het is een stevige bodem en vult enorm. Zo kan ik mijn dag goed beginnen. Hmmmm!

4. Skyr met vers fruit

Wanneer ik niet zoveel honger heb of even snel wil ontbijten kies ik voor een schaaltje Skyr met wat vers fruit. Een klein beetje zoetstof en een snufje kaneel met soms wat havermout en gebroken lijnzaad erbij en smullen maar! Lekker fris ook!

5. Mugcake 

Als ik echt zin heb in een feestje, dan trakteer ik mijzelf op een mugcake. Net als de mugcake taart is deze super eenvoudig (en snel) te maken én hij vult zo mega goed! Je stopt een ei, een geprakte banaan, wat kaneel en 30 gram havermout (door elkaar roeren) in een mok. Daarna stop je hem 2 á 3 minuten in de magnetron. Serveren hem op een bordje, met wat Skyr of vers fruit er naast en je feestelijke ontbijt is klaar om op te smullen!

Hmmm…ik krijg gewoon honger van al deze lekkere ontbijtjes! Met deze vijf verschillende Weight Watchers proof ontbijtjes start ik mijn dag op een gezonde manier en kan ik er weer met genoeg energie tegenaan. Ieder ontbijtje is weer anders, maar o zo lekker!

Zo begin ik iedere dag met een klein feestje op mijn bord!

Welke van deze ontbijtjes eet jij ook wel eens? Wat is jouw favoriete ontbijt?

Deze artikelen vind je denk ik ook wel leuk om te lezen: (klik op foto)

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Saskia 16 maart 2018 at 13:00

  Ontbijtje 1 staat bij bij op nummer een. Ik gebruik zelf alleen ongezoete amadelmelk. Scheelt toch weer snel wat puntjes!
  Of inderdaad skyr of yoghurt met fruit staan bij mijniok vaa op tafel.
  WW is zo ergnof niet 🙂

  • Saskia 16 maart 2018 at 13:01

   Lol, wat een typfouten! #schaam

 • Sylvahna 16 maart 2018 at 15:08

  Ziet er allemaal HEERLIJK uit, maar helaas mag ik voorlopig geen van allen vanwege mijn Whole 30.

 • Daenelia 24 maart 2018 at 17:09

  Ik ben altijd benieuwd naar wat mensen eten in de ochtend! Dit zijn niet mijn dingetjes, zeg maar. Ontbijten met een gebakken ei is me echt te zwaar. Een hardgekookt eitje gaat me beter af. Pap, en helemaal havermout, is aan mij niet besteed. Ik heb ook Skyr geprobeerd, want iemand had mne verteld dat het zo lekker was… nou, ik heb toch liever griekse yoghurt, gek genoeg. Vond ik net wat romiger. Hutekase was ook zoiets: ik griezel er echt van!
  Mijn ideale doordeweekse ontbijt is gewoon sellerie-salade op twee knackerbrodjes. Met ofwel een gekookt eitje of een stuk fruit met griekse yoghurt. In het weekend willen we nog wel eens uitpakken, omdat we dan later opstaan en meer tijd hebben!
  Ik moet er niet aan denken ook nog afwas te hebben in de ochtend voor we weggaan :S