Mommy Stuff Shopping Shoptip

10 musthaves voor een perfecte babyuitzet

15 maart 2018
Als moeder van twee koters weet ik inmiddels precies welke babyproducten absolute musthaves zijn. Handige producten die ik iedere mommy (to be) kan aanraden en waar ik zelf ontzettend veel plezier van heb (gehad) de afgelopen jaren. Mijn 10 favorieten heb ik hier voor je op een (onwillekeurig) rijtje gezet!

Wanneer je in blijde verwachting bent van je (eerste) kindje komen er zoveel vragen op je af. Zo ook over de babyuitzet, wat heb je nou allemaal écht nodig en wat niet? Ik vond dat een grote uitdaging en wist soms echt niet wat ik nou wel of niet in huis moest halen. Speciaal voor jou (I feel you!) heb ik 10 van mijn favoriete musthaves op een rijtje gezet. Al deze producten waren en/of zijn voor mij onmisbaar (geweest)  in de eerste jaren van mijn meiden. Ik hoop dat ik je kan inspireren en je kan helpen bij het uitkiezen van jouw perfecte babyuitzet.

1. Puckababy

Een van mijn grootste favorieten (en een echte lifesaver) is de Puckababy slaapzak. Omdat Lola veel last had van krampjes en daardoor erg onrustig sliep kregen we van vrienden de Puckababy newborn slaapzak voor haar cadeau. Vanaf dat moment merkten we meteen dat de Puckababy haar zoveel rust gaf. Wauw! Inmiddels hebben we Puckababy slaapzakken in alle maten en heeft ook Coco al veel nachten heerlijk doorgeslapen in deze super fijne slaapzak.

Puckababy

2. Stokke Steps

Ook de Stokke Steps kinderstoel is een grote aanrader. Hij is niet goedkoop, maar gaat wel een leven lang mee. Je mag hem zelfs gebruiken tót 80 kg (mama mag er dus ook bijna in zitten ;-)). Wat deze kinderstoel extra bijzonder maakt, is dat je baby hier vanaf de geboorte al in kan “zitten”. Vanaf dag één kun je dus al samen aan tafel. Dat is zo gezellig! Het is een super degelijke én mooie stoel. Ik ben er nog steeds erg blij mee en we gebruiken hem iedere dag weer met veel plezier.

3. Hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken zijn van die dingen die je voor je zwangerschap misschien helemaal nog niet kende, maar vanaf de eerste dag dat je mama bent leer je vanzelf dat je niet meer zonder ze kunt (en wilt). Je kunt ze werkelijk overal voor gebruiken. Om je baby af te drogen, als spuugdoek, voor in het bedje, als dekentje…zal ik nog even doorgaan? Ik denk dat ik er zelf inmiddels zo’n 35 tot 40 in huis heb. Je koopt ze tegenwoordig in de leukste prints en vooral in de eerste maanden heb je er nooit genoeg in huis. Een absolute musthave dus. Tip: Ze zijn ook handig en (betaalbaar) om als kraamcadeau te vragen!

Hydrofiele doeken

4. Bademmer

De meeste baby’s vinden het heerlijk om lekker in bad te gaan. In een bademmer lijkt het even alsof ze weer veilig in mama’s buik zitten, dat geborgen gevoel. Beide dames hebben hier met veel plezier in de bademmer gebadderd. Zo fijn!

5. Medela Maxi Swing Kolf

Wanneer je borstvoeding geeft is een elektrische kolf erg fijn. Ik had zelf de Medela Maxi Swing en heb deze met veel plezier gebruikt. Het is echt een hele fijne dubbele elektrische kolf waarbij je beide borsten tegelijk kunt kolven. Super handig!

6. Babynestje

Ik ben verliefd op babynestjes. Ik had er pas één bij Coco, maar wat is dat een aanrader zeg! Coco sliep er heerlijk in. In de box, in het bed, op de bank, op visite. Je kunt je babynestje overal mee naartoe nemen en je baby kan heerlijk en geborgen in het nestje slapen. Een echte musthave dus!

7. Draagzak

Ik ben erg fan van het dragen van baby’s. Coco zit nog steeds wel eens in de draagzak. Ik heb zowel een draagdoek als draagzak gebruikt en vind beiden erg fijn. Vooral baby’s met darmkrampjes of huilbaby’s vinden het heerlijk om lekker tegen mama aan te hangen de hele dag. Dan is een draagzak of doek echt een uitkomst. Tip: koop er pas één na de geboorte en regel een draagconsult. Zo kun je verschillende doeken en zakken uitproberen en weet je beter welke het beste bij jouw (lijf) en wensen past.

8. Maxi Cosi Axiss

Deze autostoel is écht een aanrader! Omdat je de stoel kunt draaien kun je met zoveel meer gemak je baby (en dreumes) er in en uithalen. Ik kan hem iedereen aanraden. Wat een fijne autostoel is dat zeg!

9. Babyfoon

Wij hebben gekozen voor een babyfoon met camera van Motorola. Sinds de geboorte van Coco hebben we er een extra camera bij gekocht en kunnen we switchen tussen Lola en Coco’s kamer. De babyfoon heeft ook een beeldfunctie. Ik vind dat persoonlijk fijner omdat ik zo makkelijk kan horen én zien wat de kids uitspoken. Ik zou echt niet meer zonder willen.

10. Baby Shower Glove

Douchen met je baby is zooooo knus en fijn. Maar het is ook best spannend. Zo’n nat glibberig klein lijfje in je armen is niet altijd even veilig. Daarvoor is de baby shower glove een veilige oplossing. Met deze “handschoen” kun je je baby goed vasthouden tijdens het douchen. Een echte aanrader én ook weer een leuk cadeau om te vragen aan de kraamvisite.

Moderne Moeders aankopen

Veel shopplezier!

Dit zijn mijn 10 musthaves voor de perfecte babyuitzet. Ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen inspireren, zodat het iets makkelijker is om tussen alle aankopen te kunnen kiezen. Veel shopplezier gewenst!

Wat zijn jouw absolute musthaves voor de babyuitzet? 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Babykoop.nl.

 

Spread the love

You Might Also Like

  • Roxanne 13 juni 2018 at 23:05

    Stokke Steps, Babyshower glove, babynestje, hydrofiele doeken, badcape, badzitje/badring, elektrische kruik, Sophie giraf….

    • Janske 13 juni 2018 at 23:08

      Precies wat mijn musthaves zijn…wij snappen wel wat handig is 😉