Blog Tag

De Bloggers Tag

10 maart 2018
Vorige week werd ik getagd door Sonja van Twinstyleblog.nl om de Bloggers Tag in te vullen. Een tag vol vragen over het verhaal achter mijn blog. Waarom ik ben begonnen, mijn eerste blogpost, events, blogtips en nog veel meer. Sonja nam de tag over van Mirjam van Eengoedverhaal.nu. Vandaag neem ik het stokje van ze over.
Wat is de naam van je blog en waar blog je over?

De naam van mijn blog is Janske.nl, makkelijker dan dat wordt het niet. Hiervoor was mijn blognaam jansyluvzu.wordpress.nl en noemde ik hem Sweet Dreams. Echt een vreselijke (gratis) WordPress blog(naam). Vernoemd naar mijn bijnaam Jansy, luvzu stond voor “loves you”. Deze naam stamt nog uit de tijd dat ik 100 penvriendinnetjes had over de hele wereld en we samen in onze eigen taal schreven én we allemaal bijnamen hadden. Eigenlijk was dat toen best wel cool. Een soort msn-taal in 1998, super tof! Van vriendlief kreeg ik eind 2015 de domeinnaam Janske.nl, welke was vrijgekomen. Daarvoor was hij van zangeres Janske.

Janske.nl

Ik schrijf over allerlei verschillende onderwerpen. Van persoonlijke brieven aan mijn dochters, tot concertreviews. Van mijn updates van onze afvalrace tot shoplogs en alles over de hipste kindermode. Van shoptips tot hotspots, maar ook veel persoonlijke verhalen, zowel leuke als minder leuke avonturen. Eerlijk en open, met veel humor en een korreltje zout. Het allerliefst schrijf ik over dingen waar ik blij van word. Meestal bestempelen mensen mij al snel als Mamablogger, maar eigenlijk is dat slechts een deel van de onderwerpen op mijn blog. Ik probeer te variëren om zo een gemixte content te delen op mijn blog.

Wanneer verscheen je eerste blogpost?

Eigenlijk had in in 2005 al mijn eerste “Blog” in de vorm van een online dagboek over mijn avonturen in Amerika. Ik werkte daar op een Summercamp en schreef bijna dagelijks over mijn avonturen op mijn website. Zo kon iedereen thuis ook mijn avonturen volgen. Toen ik mijn ongeluk kreeg schakelde mijn vriend de “reacties” over op de mailbox van het ziekenhuis. Nog nooit eerder kregen ze zoveel “post” voor een cliënt en iedereen in de postkamer was benieuwd wie toch die “famous lady from the Netherlands ” was. Haha.

penpal taal

Begin 2012 begon ik met mijn blog en op 25 januari 2012 plaatste ik mijn eerste artikel. De eerste jaren schreef ik in het Engels, omdat ik dat makkelijker vond, dan in het Nederlands. Vanaf toen ben ik nooit meer gestopt met bloggen.

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik begon met mijn blog omdat ik het heerlijk vond om te schrijven en om dingen de delen met anderen waar ik blij van word. Ik wilde al jaren een blog beginnen, maar ik durfde niet. In het begin schreef ik daarom ook vooral voor mijzelf en wisten maar weinig mensen dat ik een blog had.

Wat is het leukst dat je hebt meegemaakt dankzij je blog?

Het leukste vind ik toch wel de reacties van mijn (trouwe) bezoekers. Hoe ik met mijn open en eerlijke verhalen mensen kan inspireren of herkenning kan geven. Hoe mijn persoonlijke ervaring met afvallen bijvoorbeeld anderen motiveert om het ook te doen of dat iemand iets koopt omdat ik er blij van word en er daarna ook super blij mee is.

Happy Mama Meeting

Daarnaast heb ik heel veel nieuwe mensen leren kennen en heb ik een groep bijzondere vriendinnen erbij gekregen door mijn blog en heeft het veel deuren voor mij geopend. Ik mag leuke evenementen bezoeken en heb steeds vaker hele leuke samenwerkingen. Door alle ontwikkelingen op mijn blog merk ik dat ik zelf ook op een positieve manier groei in mijn persoonlijkheid. Ik krijg meer zelfvertrouwen, regel alles achter de schermen zelf en ben trots op alles wat ik bereikt heb.

Wat was jouw leukste samenwerking tot nu toe?

Ik heb al heel veel super leuke samenwerkingen gehad met mensen en bedrijven. De EasyWalker kinderwagen reviewen was toch wel een van de tofste samenwerkingen. Deze mocht ik via Mamaliefde.nl reviewen, maar na een paar maanden regelde ik zelf een nieuwe samenwerking met Easywalker. Super tof.

Naast de samenwerkingen met grote bedrijven vind ik het ook super leuk om (uit eigen initiatief) samen te werken met (web)shops en merken waar ik zelf blij van word. Deze merken passen namelijk het allerbeste bij mij en wil ik het liefst aan mijn bezoekers laten zien. Op dit moment wil ik mij wat meer gaan richten op kindermode, waarbij ik mijn favoriete merken op een bijzondere manier in the picture wil zetten. Hiervoor ben ik een nieuwe reeks begonnen, waarvan je eerder het eerste artikel Lola en Coco in XOkiddo kon lezen. Dat is wel iets wat ik veel vaker wil gaan doen.

Ik denk dat de leukste samenwerkingen daarom nog moeten gaan komen en ik kan niet wachten!

Welke tips kun je andere bloggers geven?

Mijn eerste tip is om vooral te genieten van het bloggen. Schrijf over onderwerpen die bij je passen en blijf bij jezelf. Bloggen voor het geld of voor de producten klinkt misschien interessant, maar je moet er ook ontzettend veel energie en tijd in steken voordat je überhaupt gevonden wordt én voordat bedrijven met je willen samenwerken. Als je dan samen gaat werken met bedrijven, zorg er dan wel voor dat je artikelen nog steeds leuk zijn om te lezen en als je niets hebt met een bepaald onderwerp, schrijf er dan ook geen artikel over. Niemand zit te wachten op een artikel wat zielloos is.

Waar ik zelf ook niet zo van hou is clickbait. Sommige bloggers hebben daar echt een handje van, maar dan op de verkeerde manier. Wanneer je een titel gebruikt zoals bijvoorbeeld “OMG, dit wat de meest verschrikkelijke moment uit mijn leven” waarbij het artikel uiteindelijk gaat over dat je nagel is afgescheurd. Tja, dan heeft waarschijnlijk iedereen op je artikel geklikt, om vervolgens mega af te knappen en nooit meer terug te komen. Doe dat dus niet. Gewoon, niet, doen. Ga ook niet alleen maar de focus leggen op je bezoekersaantallen. Je kunt liever een kleine en trouwe groep lezers hebben, dan 10.000 unieke bezoekers, die allemaal maar 10 seconden op je clickbait artikel hebben gekeken. Kortom, blog voor je plezier en blijf bij jezelf. Dat maakt jou als blogger uniek en interessant om te volgen.

O ja, en nog een tip, zorg voor mooie foto’s op je blog. Artikelen zonder of met lelijke foto’s vind ik zo zonde. Een paar mooie (heldere) foto’s bij je artikelen maken het toch net even wat interessanter en veel mooier.

Welke kanalen gebruik je om jouw blogposts te promoten?

Ik promoot al mijn artikelen automatisch via mijn persoonlijke Facebook pagina,Twitter, Bloglovin’ en mijn nieuwsbrief. Ook deel ik veel artikelen via Facebookgroepen, mijn Instagram en soms ook via Pinterest.   Ook heb ik sinds kort een account op Vero.

Welke bloggers events bezoek je?

Ik ga binnenkort naar mijn eerste Blogger by Nature event. Hier kijk ik erg naar uit. Inmiddels ben ik al naar een aantal hele leuke events geweest als blogger. Ook ga ik regelmatig naar events waar ik mijzelf als blogger voorstel aan verschillende mensen om zo leuke samenwerkingen aan te gaan. Super leuk vind ik dat.

Welke 3 bloggers volg je zelf graag?

Ik volg zelf best veel bloggers al lukt het mij niet om iedereen dagelijks te volgen. Vooral via Bloglovin’ lees ik artikelen van mijn favorieten.

Aan wie geef jij de bloggers tag door?

Ik geef deze tag graag door aan mijn lieve blogvriendin Charlotte van Aukjeswereld.nl. Ik ben benieuwd naar jou antwoorden!

Spread the love

You Might Also Like

 • Jessica 11 maart 2018 at 10:33

  Leuke tag! Ik ga hem ook van je overnemen 🙂

  • Janske 11 maart 2018 at 10:40

   Leuk! Ik ben benieuwd!

 • Nicole 11 maart 2018 at 18:04

  Leuk om te lezen! Ik volg je al een tijd. Vooral vanwege de kindermode inderdaad. Ben groot fan van de kledingstijl van jouw meisjes.

  • Janske 11 maart 2018 at 23:25

   Wat leuk om te lezen,Nicole 😘

 • Rachel 13 maart 2018 at 20:46

  wat gaaf om te lezen dat je blog al zo ver terug gaat en dat je in een amerikaans summer-camp hebt gewerkt. Die verhalen had ik graag willen lezen.