Kids Papa test Pictures Review Shoptip

Papa test #3: Kidizoom Duo 5.0 all-in-one camera

8 maart 2018
Mijn grote én kleine fotograaf mochten samen de nieuwe Kidizoom Duo 5.0 all-in-one camera uittesten. Dat was voor papa en Lola de perfecte uitdaging. Benieuwd naar wat ze van deze all-in-one camera van Vtech vinden? Je leest het nu in deze nieuwste “papa test”!
Echte & mini fotograaf

Zowel papa (een echte fotograaf), als Lola (onze mini fotograaf) waren meteen enthousiast toen ik ze vroeg of ze samen de nieuwe Kidizoom camera uit wilden testen. Een beter testpanel kon ik mij niet voorstellen, zo leuk!

Met de Kidizoom Duo 5.0 lanceert VTech een all-in-one camera. In deze nieuwste verschijning in roze en blauw zijn maar liefst tien functies verstopt! Met 5 megapixels, 4x digitale zoom, een camera aan de voor- en achterkant, een automatische flitser en meer dan 70 grappige foto-effecten, muziek en spellen kun je het nog nauwelijks een camera noemen. Maar dat laat VTech kinderen van 3 tot 12 jaar liever zelf spelenderwijs ontdekken!

food fotografie, tja, van wie zou ze dat nou hebben 😉 #bloggerindedop

Een roze camera, hoe cool!

Toen het toestel binnenkwam mochten ze het samen uitpakken. Lola was meteen laaiend enthousiast. Een roze camera, hoe cool is dat!? Omdat ze al vaker zelf foto’s had gemaakt met onze andere camera wist ze zelf de meeste knopjes  meteen te vinden en ging ze meteen op ontdekkingsreis. Er zaten al batterijen in, dus de camera werkte direct! Ze vond verschillende leuke filters en speciale effecten. Deze werden allemaal uitgeprobeerd en geshowd. Coco en ik mochten als model figureren bij onze nieuwste huisfotograaf Lola.

Wat is dit een toffe camera voor kids. Lola kon zich prima vermaken met de vele verschillende functies die de camera heeft en was er erg lang zoet mee. We moesten hem uiteindelijk echt van haar “afpakken” zodat ze naar bed ging. Daarna mocht papa de camera “uittesten”. Ook hij was erg verrast door de vele mogelijkheden van de vrolijke Kidizoom camera. Hij maakte een lijstje met pluspunten en minpunten, welke hij ontdekte.

foto gemaakt met de Kidizoom

Pluspunten:
 • Je kind leert spelenderwijs fotograferen
 • Hij is lichtgewicht, waardoor hij makkelijk is in gebruik (ook voor de allerkleinsten)
 • Hij ziet er super leuk uit
 • Hij is eenvoudige te bedienen vanaf 4 a 5 jaar
 • Hij heeft maar liefst 5 spelletjes en is te bedienen met knopjes of zelfs met bewegen (links/rechts/boven/onder)
 • Je kunt eenvoudig foto’s maken
 • Grappige fotobewerkingen zitten er op
 • De inzoomknop werkt super eenvoudig
 • Het terug kijken van de foto’s is ook eenvoudig
 • Je kunt direct beginnen met foto’s maken, dus bij aanvang heb je geen microSD nodig! (ivm standaard intern geheugen)
 • Hij kan ook filmen
 • Hij heeft een koptelefoon
 • Foto’s zijn makkelijk van de camera af te halen op je computer
Minpunten:
 • optische zoeker(s) komt niet overeen met de foto
 • Flitsfunctie en Timer functie zijn te snel per ongeluk in te schakelen
 • het beeldscherm is erg krasgevoelig
Wat vinden papa en Lola van de VTech Kidizoom Duo 5.0 all-in-one camera?

Lola en papa zijn ontzettend tevreden (en blij!) met de Kidizoom camera. Ook Coco (1,5 jaar) weet al hoe ze hem aan kan zetten en heeft haar eerste selfie al gemaakt, haha! Het is natuurlijk een echte kindercamera en door de wiebelende handjes is niet iedere foto haarscherp. Maar dat hoef je ook niet te verwachten bij een camera voor kinderen.

Wat deze camera zo tof maakt, is dat hij zoveel extra mogelijkheden heeft. Hierdoor heeft je kindje super lang speelplezier en kan hij of zij op spelenderwijs leren te fotograferen. Een echte aanrader dus, en een super tof verjaardagscadeau!

 

Lees ook de vorige Papa test’s:

 

Is jouw kind ook zo dol op fotograferen? Kende jij de Kidizoom Duo 5.0 all-in-one camera van Vtech al?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met VTech.

Je koopt de VTech Kidizoom Duo 5.0 al voor €69,95. Hij is verkrijgbaar in het roze en blauw

Er is inmiddels ook een nieuwere (en betere) versie van de Kidizoom, je leest er alles over in deze uitgebreide review!

Spread the love

You Might Also Like

 • Rory 8 maart 2018 at 11:14

  Superleuk! Ik had ‘m ook graag willen testen als ik dit zo lees. Wow, een roze camera. Wel goed ook van de minpunten, want het zijn wel essentiële dingen om te weten. Zou je er anders ook zo’n screen protector overheen kunnen plakken?

  • janske 8 maart 2018 at 11:21

   Dat zou zeker kunnen (en is inmiddels besteld 😉 ) . Normaal ben ik nooit zo van het roze, maar hij is wel lekker opvallend zo 🙂