afvalrace Diet Battle makeover Persoonlijk Uncategorized

Heb je een nieuwe bril?

7 maart 2018
De laatste maanden kreeg ik regelmatig gekke blikken en de vraag “Heb je een nieuwe bril?” Veel mensen zagen iets anders aan mij, maar wisten niet wat het precies was. Een nieuwe bril staat zeker op mijn wensenlijst, want bij mijn nieuwe gezicht kan ik wel een nieuw montuur gebruiken. 

Een tijdje geleden schreef ik al over de nadelen van afvallen. Dit zijn natuurlijk geen échte nadelen; eerder ongemakken waar je misschien in eerste instantie niet direct rekening mee houdt wanneer je af wilt gaan vallen. Zo kwam ik regelmatig in situaties waarbij mensen soms niet helemaal de vinger konden leggen op wat er nu veranderd was aan mij en dus bijvoorbeeld dachten dat ik een nieuwe bril had. Eigenlijk wilde ik antwoorden “nee, maar wel een nieuw hoofd” Haha. 

Tijd voor een nieuwe bril?

Maar misschien wordt het inderdaad wel tijd voor een nieuwe bril. In de afgelopen maanden is mijn gezicht erg veranderd en mijn oude bril zakt ook steeds sneller van mijn neus. Nu zijn er wel grappige middeltjes om dit te voorkomen, maar heel handig is het niet. En ook al heb ik dit groene exemplaar misschien nog niet zo heel lang, misschien vraagt mijn ‘nieuwe’ gezicht toch wel om een ander model. Maar hoe weet ik welk montuur past bij mijn smallere gezicht, terwijl ik zelf soms nog best moet wennen aan mijn nieuwe ik? Gelukkig kun je tegenwoordig online een hoop inspiratie opdoen en de meest uiteenlopende monturen alvast de revue laten passeren.

Veranderingen

Ben je net als ik flink afgevallen? Een bril die goed bij het rondere gezicht van een paar kilo’s geleden staat, is misschien niet een hele goede match met de meer ovale, langwerpige of hoekige gezichtsvorm die tevoorschijn is gekomen. Het kan ook zijn dat je stijl veranderd is; wellicht durf je door het afvallen een meer uitgesproken kant van jezelf te laten zien en komt dit naar voren in de kleding die je kiest. Een bril die past bij deze nieuwe look mag dan eigenlijk niet ontbreken. Of misschien is dit het moment om eens lenzen te proberen. Sowieso kan je met een nieuwe bril op symbolische wijze een nieuwe fase in je leven markeren: een nieuw montuur, een nieuwe jij!

Alles een maatje kleiner

Naast je kleding en je bril, kunnen er ook nog andere − soms verrassende − items aan vervanging toe zijn na het verliezen van de nodige kilo’s. Misschien merk je dat de schoenen die je altijd droeg te groot zijn en dat je gerust een maatje kleiner kunt nemen. Ook bestaat de kans dat je sieraden gemakkelijker van je vinger of pols glijden. Een bezoekje aan de juwelier, om je meest dierbare exemplaren te laten verkleinen, kan dan geen kwaad. Zo moet ik mijn horloge ook nog steeds laten verkleinen. 

Op mijn wensenlijstje staat daarom ook een nieuwe bril. Ik merk dat ik er ook echt aan toe ben en zie het ook als een beloning voor het bereiken van mijn doelen. Ik kan niet wachten om een nieuwe bril uit te kiezen en mijn nieuwe look af te maken.

Vind jij ook dat ik wel een nieuwe bril kan gebruiken bij mijn “nieuwe” gezicht? 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Mama van Dijk 7 maart 2018 at 07:09

  Je bent ook zo veranderd. Niet normaal. Ja wel natuurlijk en ook zo knap en mooi. Ik vind zelf dat mijn 26 jaar jonge hoofd net iets teveel rimpels heeft gekregen. Van het back in shake komen na mijn twee meisjes.

 • Ferdinand 7 maart 2018 at 08:28

  Als opticien is elke verandering een reden voor een nieuwe bril 😁

 • Jacqueline 7 maart 2018 at 08:53

  Ik kan niet zo goed beoordelen of het nodig is, maar zo’n nieuwe bril als beloning is altijd goed natuurlijk!

 • Shirley 7 maart 2018 at 10:11

  You rock girl 🙂