afvalrace Diet Battle Mommy Stuff Persoonlijk

Afvalrace 2.0 update #2 – Kanjer van de maand Marianne & 3 nieuwe kanjers!

1 maart 2018
Wow, het is gewoon alweer maart! We hebben er alweer 2 maanden op zitten en het is tijd om te kijken hoe we er voor staan. Zijn we wéér zoveel afgevallen, of gaat het deze maand iets minder hard? Zijn onze persoonlijke doelen behaald en wat zijn de doelen voor maart. Lees snel verder om te zien hoe alle kanjers het deze maand hebben gedaan.
Drie nieuwe kanjers

Nog een leuk nieuwtje. Blijkbaar hebben we zoveel indruk gemaakt vorige maand dat we maar liefst drie nieuwe kanjers in ons midden hebben! Hoe gaaf is dat! Dineke, Maaike én oude bekende Andrea hebben zich bij ons toegevoegd en zijn inmiddels keihard aan het knallen! Ze stellen zichzelf hieronder graag aan je voor. Vanaf volgende maand kun je ook hun persoonlijke updates blijven volgen. Welkom, Dineke, Maaike en Andrea! Heel veel succes de komende tijd. We gaan samen knallen!

Dineke

Dineke 

Wie ben ik: Dineke (34) “ Moeder van Timo (8) en Jamie (4) , “Eigen bedrijf de Taartendoos“, boekje lezen – bakken- ik zou graag weer meer fotograferen &  Backstreet Boys.

Startgewicht: 77,5 kg (in augustus, 1 januari zat ik op 73,6/73,3)

Persoonlijke doel voor 2018: Mijn doel is om weer onder de 60 KG uit te komen. Daarnaast wil ik niet de hele dag meer trek hebben en gezonder eten. Ook wil ik meer tijd en rust voor mijzelf nemen.

Andrea

Wie ben ik: Mijn naam is Andrea (34) ,trotse (thuisblijf)moeder van een zoon (4) en een dochter (1), graag creatief bezig, bezit een boekenkast vol boeken die nog gelezen mogen worden, favoriete seizoen de herfst

Startgewicht: 84,5 kilo

Doel: Mijn wens en doel voor 2018 is een gezond BMI. Met mijn (bescheiden) lengte moet ik dan 68 kilo wegen. Dat komt neer op 16,5 kilo afvallen in 10 maanden tijd.

Maaike G

Maaike

Wie ben ik: Maaike (34)- mama van Luuk (20-08-2015) en Maud (17-01-2018)- getrouwd met de liefste man van de wereld sinds 05-06-2015- ik ben ambulant begeleider bij mensen met een ASS (autisme) diagnose- ik HOU van chocolade, films kijken en sporten

Startgewicht: 22-02-2018 90kg

Persoonlijke doel voor 2018: Ik wil weer heeeeeel graag onder de 80 kg gaan wegen. Ik wil volgend jaar carnaval weer in m’n jurkje passen van voor m’n zwangerschappen. Mijn gewicht was toen 76 kg

Ook wil ik het hardlopen weer gaan oppakken onder begeleiding van mijn fysiotherapeut, langzaam aan doen ivm nog wat zwangerschapskwaaltjes. Ik zou graag aan het einde van 2018 10km kunnen rennen.

Tijd voor onze persoonlijke updates:

Update #2

Tijd voor alle persoonlijke updates van de kanjers!

Janske  

Startgewicht: (juli 2017) 103,5 kg – (1 jan 2018) 84,3 kg.

Gewicht nu: 80,4 kg

In februari & totaal afgevallen: 3,5 kg in feb en 23,1 kg totaal

Mijn doel voor februari heb ik wel/niet behaald en waarom: mijn doel was om deze maand onder de 82 kg te komen. Dat is gelukt! Zo fijn!

Dit vond ik lastig: Om mijzelf weer terug op de rit te krijgen. Ik was totaal mijn focus kwijt en deze terugkrijgen ging niet zo makkelijk als ik had verwacht.

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat ik mijzelf na een goede peptalk van mijn coach toch heb weten te herpakken en binnen twee weken maar liefst 3 kilo afviel zonder super veel moeite. Gewoon opletten en mijn punten tellen. Bewuster  bezig zijn met mijn voeding.

Mijn doel voor de maand maart is: Mijn doel voor maart is om vol te blijven houden en terug te gaan naar de 70’s! Let’s do this!

Wat ik verder nog kwijt wil: Ik ben ontzettend trots op alle kanjers. We hebben allemaal onze zwakke momenten, maar met hulp van elkaar weten we ons weer te herpakken. Super knap!

Kanjer van de maand maart Marianne (mini interview!)

Wie is Marianne?

Nou mijn naam is Marianne 38 jaar en in juni 3 jaar getrouwd met Bjorn. Samen hebben we 3 katten. En wonen we sinds kort in een mooi oud huisje Dat we helemaal hebben opgeknapt. Ik worstel al jaren met overgewicht en na ontelbare dieten te hebben gevolgd en dan na een paar maanden weer op te geven. Voelt het als nu of nooit. Ik ben die kilo’s teveel meer dan zat.

Marianne

Waarom doe je mee met deze afvalrace?

Ik doe mee aan deze afvalrace voor het extra steuntje in de rug en een stok achter de deur.

Hoe is deze eerste maand voor je verlopen? Viel het mee/viel het tegen?

De eerste 2 maanden vielen me niet mee. Sommige weken gaan perfect en andere weken gaan moeizaam. Ach zo zal het wel blijven en dat is ok. De kilo’s gaan er nog steeds vanaf.

Wat doe je nu anders dan voorheen qua (eet)gewoontes?

Wat ik nu anders doe dan voorheen is dat ik veel minder snaai en ook wel minder eet.
Ik ben me bewuster van wat ik eet. En stop me niet klakkeloos maar vol maar houdt altijd mijn doel voor ogen.

Als je iets aan jezelf zou kunnen veranderen, wat zou dat zijn?

Als ik iets aan mijzelf zou kunnen veranderen dan zou er vannacht wel 30 kilo vet mogen afsmelten. En dan vooral bij mijn benen.

Wat vind je mooi aan jezelf?

Wat ik mooi aan mijzelf vind hmmm denk mijn ogen.

Welke wijze raad zou je jezelf willen geven? 

Welke wijze raad je jezelf wilt geven: verlies niet het doel uit ogen en gewoon door blijven gaan.

update:

Gewicht nu: 115.9

In februari afgevallen: 2.4 en totaal 6.1

Mijn doel voor februari heb ik niet behaald hoopte eigenlijk op min 8 maar ben hier al erg blij mee.

Ik heb veel last gehad dat ik extra trek had op een dag.

En daar behoorlijk mee worstelde en op sommige dagen niet goed mijn punten ingevoerd en dat is te zien.

Het meest trots ben ik dat ondanks de moeilijke momenten altijd het doorgezet en het lange termijn doel in ogen heb gehouden. Vooral het laatste helpt echt als je trek hebt.

Mijn doel voor de maand maart is weer goed mijn punten invullen en 3 kilo eraf zou erg fijn zijn.

Mary-Lou

Startgewicht: 78.8

Gewicht nu: 76,8

In februari & totaal afgevallen: totaal 2 kg afgevallen

Mijn doel voor februari heb ik wel/niet behaald en waarom: Een dikke vette nee. Ik was lui, heb niet mijn best gedaan en gaf elke keer toe aan mijn “ik wil lekkers” buien.

Dit vond ik lastig: Niks. Puur omdat ik er totaal niet mee bezig ben geweest. Heb het een blauwe maandag hier en daar proberen op te pakken, maar het mag geen naam hebben.

Het meest trots ben ik deze maand op: In elk niet iets op het gebied van afvallen.

Mijn doel voor de maand maart is: Het toch echt weer oppakken.

Wat ik verder nog kwijt wil: Ik hou verder wijselijk mijn mond.

Samantha

Startgewicht: 106

Gewicht nu: 103,5

In februari & totaal afgevallen: 103,5 betekend + 1 kg

Mijn doel voor februari heb ik wel/niet behaald en waarom: mijn doel om onder de 100 te komen heb ik niet behaald. Ik zat er gewoon niet lekker in dus het is gewoon helemaal niet goed gegaan.

Dit vond ik lastig: Om weer terug te komen in mijn goede ritme

Het meest trots ben ik deze maand op: Nergens op..

Mijn doel voor de maand maart is: Om 3 kilo weer af te vallen

Wat ik verder nog kwijt wil: Het is soms zo moeilijk je weer te herpakken als het even niet lukt! Doorzetten is dan echt verschrikkelijk moeilijk maar we moeten het wel doen want het is zo zonde om weer aan te komen ;( Heel veel succes deze maand lieve kanjers!

Femke  

Startgewicht: 76.6 kg (01-01-18)

Gewicht nu: 71 kg

In februari & totaal afgevallen: februari: -3 kg totaal: -5.6 kg

Mijn doel voor februari heb ik wel behaald en waarom: Heb echt super mijn best gedaan. Goede keuzes kunnen maken wanneer wel en wanneer niet iets te nemen.

Dit vond ik lastig: Bij mij gaan de kilo’s er niet geleidelijk af maar schommelend. Dus dan had ik super goed gedaan die week en dan was er zelfs een keer wat bij gekomen ipv af. Een week daarna was het er weer af en een beetje meer dus over twee weken gezien was het dan prima. Op dat moment in die + week vond ik dat echt niet leuk. Nu weet ik het inmiddels. Ik bekijk het nu over een langere periode.

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat ik sinds vorig jaar 01-01-2017 nu 10 kilo kwijt ben. Van 81 kg naar 71 kg

Mijn doel voor de maand maart is: Ik hoop dat we het echte koude weer dan gehad hebben. Ik ben meer een lente/ zomer mens. Mijn doel voor maart is om dan nog wat meer te bewegen.

Wat ik verder nog kwijt wil: Zet hem op allemaal!

Kathleen

Startgewicht: 71,4 (8/1/2018)

Gewicht nu: 67,4

In februari & totaal afgevallen: in totaal afgevallen: – 4 kilo, in februari afgevallen: – 2,1 kilo

Mijn doel voor februari heb ik wel/niet behaald en waarom: ben wel tevreden! Ik heb gedurende de hele maand februari 2 glazen wijn gedronken en voor de rest helemaal niets. Ik merk op de weegschaal dat dat ook goed is voor de kilo’s 🙂

Dit vond ik lastig: februari ging gewoon heel vlot… geen al te lastige momenten!

Het meest trots ben ik deze maand op: slechts 2 glazen alcohol op een hele maand EN eindelijk met fitness gestart!!!

Mijn doel voor de maand maart is: verder blijven fitnessen, sowieso  en ook in maart wil ik bewuster met alcohol omgaan. Ik reserveer enkele momenten waarop ik alcohol mag drinken en de rest hou ik het sober!

Wat ik verder nog kwijt wil: de eindstreep is in zicht. Ik wil nog 2,5 à 3 kilo af. Dat geeft moed om verder te doen.

Maaike S

Gewicht nu: 

In februari & totaal afgevallen: 1kg

Mijn doel voor februari heb ik wel/niet behaald en waarom: De lijn gaat nog steeds traag naar beneden. Het goed bijhouden blijft een aandachtspuntje terwijl ik op zich weinig zondig. Ik vind het wel fijn dat ik nog steeds wat afval ondanks dat ik uit ervaring weet dat dat erg moeizaam gaat dankzij een niet werkende schildklier.

Dit vond ik lastig: Niet gaan snaaien bij een dag bank hangen met zieke kinderen. Verveling is toch wel een valkuil bij mij met gezond eten helaas.

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat ik de extraatjes op mijn werk heb afgeslagen.

Mijn doel voor de maand maart is: Ik hou mijn doel van februari vast, weight wawatchers beter bijhouden en de lijn naar beneden doorzetten. Ik zet er bewust geen kilo’s op, want ik merk dat het dan frustreert dat het langzaam gaat en ik wil gewoon blij zijn met de lijn naar beneden.

Wat ik verder nog kwijt wil: Een goede broodtrommel is fijn om een gevarieerde lunch mee te kunnen nemen naar werk.

Ilse

Startgewicht: 76.1

Gewicht nu: Je gelooft het niet … 76.1

In februari & totaal afgevallen: 0

Mijn doel voor februari heb ik wel/niet behaald en waarom: Ik heb het dus wel gehaald, want ik wilde terug op mijn startgewicht zijn. Op zich had het beter gekund, maar ik heb weer een paar terugvallen gehad!

Dit vond ik lastig: tijdens de stress momenten toch uit de kast en van de paaseitjes in de winkel wegblijven!

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat ik toch mijn doel heb behaald!

Mijn doel voor de maand maart is: 75

Wat ik verder nog kwijt wil: Ik heb tegen mezelf gezegd dat als ik terug 75 weeg, ik terug naar de bodystyling mag van mezelf! 😉

Astrid

Startgewicht: 71,8kg in januari, 69,3kg in februari.
Gewicht nu: 69,5kg
In februari & totaal afgevallen: in totaal 2,3kg. In februari ben ik echter 200 gram aangekomen.
Mijn doel voor februari heb ik wel/niet behaald en waarom: niet dus maar ik weet niet precies wat de reden is.
Dit vond ik lastig: ik voelde me erg opstandig/gedemotiveerd over mijn lijnpoging.
Het meest trots ben ik deze maand op: het feit dat ik toch niet te veel heb toegegeven aan ongezonde gewoontes.
Mijn doel voor de maand maart is: om weer wat af te vallen en in elk geval niet verder aan te komen.
Wat ik verder nog kwijt wil: ik heb eind februari een Fitbit gekocht en wil die gebruiken om naast hopelijk het afvallen ook fitter in mijn vel te
zitten.

Lianne

Startgewicht: 86.4

Gewicht nu: 82.7

In februari & totaal afgevallen: 0,1 erbij, ik was in de eerste week van februari niets afgevallen en vanaf dat moment ging het fout…

Mijn doel voor februari heb ik wel/niet behaald en waarom: Ik heb het zeker niet behaald, wilde eigenlijk weer 3 a 4 kilo eraf…

Dit vond ik lastig: Het werkt bij mij echt zo, ik ben afgevallen nu kan ik weer lekker gezellig doen…   de hele maand zat ik weer stiekem te eten, niets gepland.. dat wil zeggen niet gepland wat ik die dag dan ging eten. snoeppies gekocht voor zogenaamd voor mn dochter…

Het meest trots ben ik deze maand op: dat er toch niet teveel aangekomen is.

Mijn doel voor de maand maart is: toch weer afvallen en het plannen van mijn maaltijden. En het sporten volhouden. en toch stiekem heel blij als ik onder die 80 kilo kom!

Wat ik verder nog kwijt wil: Ik heb toch heel veel aan de groepsapp, dan zag ik toch weer de lieve berichten als ik had gemeld dat het niet goed ging, of als er niets af was.. en ik vind het leuk om al die gezonde recepten te zien..

Tip van de maand: 

Zorg ervoor dat je geen honger hebt. Door genoeg eetmomenten op een dag in te plannen (startend met een goed vullend ontbijt) kom je makkelijk de dag door. Wanneer je honger hebt ben je ook sneller geneigd om verkeerde keuzes te maken. Vergeet ook niet om (ook tijdens deze koude dagen) genoeg water te drinken!

Wil je onze vorige updates van onze afvalrace teruglezen? Dat kan hier!

Lees je dit artikel en denk je…hey! Waarom doe ik hier niet aan mee? Dit is nét de stok achter de deur die ik zoek?

Mail mij dan even via info@janske.nl en wordt ook één van deze kanjers!

Spread the love

You Might Also Like

 • Rory 1 maart 2018 at 10:18

  Wow, wat een motivaties en resultaten. Het klinkt hartstikke goed. Ondanks dat ik zelf hier niet mee bezig ben vind ik het hartstikke knap om te lezen hoe jullie dit allemaal gewoon maar doen. Respect!

  • janske 1 maart 2018 at 10:34

   Dankjewel lieve Rory!

 • Will 1 maart 2018 at 19:11

  Wat een kanjers allemaal !!
  Maar jij Janske spant de kroon, geweldig.
  En nu op weg naar de 70 kilo, stapje voor stapje.
  Gaat je ook zeker lukken.

  • Janske 1 maart 2018 at 19:46

   Mocht ook wel weer na vorige maand 😉 de 70 weet ik niet of ik wil bereiken, dat vond ik vroeger namelijk echt te weinig voor mijn lijf, maar we zullen zien ☺️