Personal Persoonlijk

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 18 maanden

26 februari 2018

Lieve Coco,

Vandaag ben je precies anderhalf jaar oud. Wauw, wat gaat het snel! Wat ben je toch al een grote stoere meid. Zo’n vrolijke dame, die graag de clown uithangt. Mijn kleine boefje, die niets liever doet dan eten, boekjes lezen en dansen. Wat ben ik toch dol op jou!

Je hebt weer zoveel mooie ontwikkelingen gemaakt deze maand. Zo drink je zelf al uit een bekertje, zonder hulp. Soms giet je dan de halve inhoud in je neus, maar meestal gaat het al super goed! Ook de rest van het eten doe je altijd helemaal zelf. Niemand hoeft jouw iets te voeren, want jij bent tenslotte al een grote meid. Lekker ding!

Je grootste hobby deze laatste weken is boekjes lezen. Vooral kiekeboe boekjes met flapjes vindt je helemaal leuk. Je kunt ook steeds meer dingen aanwijzen, zo leuk! Wat ben je toch een slimme dame. Je zit midden in je “uh-uh” fase. Alles waarop je antwoord “ja” is, beantwoord je met “uh-uh”. Vol overtuiging en lekker hard. Haha. Je weet heel erg goed wat je wel en niet wilt.

Je bent ook een echte klauterkabouter. Het liefst klim je zelf op de bank of de trap op. Regelmatig heb je er weer een nieuwe blauwe plek bij. Dan is het even brullen, maar al snel ga je weer door. Je bent in ieder geval niet kleinzerig. Gelukkig maar, want met een grote zus om je heen heb je het soms zwaar te verduren.

Een echte clown ben je. Je bent totaal niet verlegen. Zo ging je tijdens carnaval bijvoorbeeld naar alle grote kinderen toe om even nieuwsgierig te gaan staan kijken. Of om chippies te krijgen. Als er ergens iets lekkers te krijgen valt, verander je in een hongerig klein katje. Gekke meid. Je bent gek op eten. Vooral je havermoutpap in de ochtend gaat er goed in (en langs). “Hmmmmmmm!!!”,roep je dan, met een grote glimlach op je gezicht.

Waar je ook heel erg blij van wordt, is samen zwemmen in het grote zwembad met papa of mama of samen met je zus in bad. “Badje!” zeg je dan en wanneer ik je er na het badderen uit wil halen wordt je boos dat je er uit moet. Een heerlijk waterratje ben je!

Wat ik ook zo lief vind, is wanneer je naar mij toekomt en mij een dikke knuffel en kus geeft. Wanneer ik thuis kom na een lange dag werken of zomaar uit het niets. Dan kan ik je wel opvreten, zo lief!

Wat ben je toch een geweldig kind en wat boffen wij met jou in ons midden. Ik ben zo ontzettend trots op jou, lieve Coco! Mijn kleine pluizenbol, wat ben je toch een lekker ding!

Ik hou van jou, tot de maan en weer terug!

Dikke knuffel,

Mama

x

Lees hier de brief aan Lola toen ze 18 maanden oud was alle vorige brieven voor Coco.

Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van
Coco’s 18 maanden fotoshoot: (klik op foto voor de grotere versie)
Spread the love

You Might Also Like

  • Guusje 26 februari 2018 at 07:43

    Heerlijk meisje ben je Coco 😍