low-budget Recept Uncategorized

Mugcake taart recept (Weight Watchers Proof!)

24 februari 2018
Ik ben dol op mugcakes! Ze zijn super makkelijk en snel te maken, erg lekker en ontzettend gezond. Je zit er bommetje vol van en het is echt een feestje om te eten. Nu daagde mijn Weight Watchers coach Marnita mij uit om een mugcake taart te maken. Lekker om samen met de kids gezond te kunnen snoepen. Samen met mijn mini chef Lola bakte ik er een. Lees hieronder hoe ook jij deze Mugcake taart eenvoudig zelf kunt maken!

Je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Met een goed ontbijt kun je de dag weer goed beginnen. Nou kun je iedere dag kiezen voor hetzelfde ontbijt, maar je kunt ook lekker variëren. Een keertje iets anders is namelijk ook wel lekker! Een mugcake is dan een gezonde keuze. Hij is eenvoudig en snel te maken en hij verzadigd enorm.

Nou kun je in plaats daarvan ook een Mugcake taart bakken. Zo kun je er extra lang van genieten, hij blijft namelijk meerdere dagen houdbaar (en lekker). Of je eet er met het hele gezin een paar dagen van. Hij is gezond, simpel te maken en erg lekker!

Welke ingrediënten heb je nodig?

130 gram Havermout (fijne vlokken)

300 ml magere kwark of magere yoghurt

3 rijpe bananen

3 appel

half zakje bakpoeder *

3 eieren

2 theelepels speculaaskruiden

2 theelepels kaneel

eventueel zoetstof naar behoefte

Welke hulpmiddelen heb je nodig?

keukenmachine

taartvorm

mes / vork / theelepel

weegschaal

Lola wordt later foodblogger. Ze legt nu al alles vast met haar eigen camera 😉

Recept

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snij de bananen in stukjes en prak ze fijn.

Snij de appels in plakjes.

Weeg de kwark en havermout af.

Voeg alle ingrediënten samen in de keukenmachine.

Mix het tot een glad geheel.

Giet alles in de taartvorm en leg vervolgens de appeltjes er op.

Schep een gedeelte van het beslag er tussenuit en smeer het over de appels.

Beleg deze met een tweede laag appels.

Bak vervolgens de taart zo’n 45 tot 50 minuten op 175 graden. Let op, het kan per oven verschillen!

Laat daarna de taart even rustig afkoelen.

Anders is hij namelijk nog te heet en moet je eerst even blazen!

Daarna kun je hem lekker eten. Als ontbijt, lunch of tussendoortje. Neem niet een te groot stuk, want hij is erg machtig! Als extra decoratie kun je er nog wat kwark (als slagroom) bij serveren, of met wat vers fruit.

* Ik was trouwens het bakpoeder vergeten toe te voegen, maar hij was nog steeds erg lekker!

Ben je een echte zoetekauw? Zorg dan dat je bananen goed rijp zijn of gebruik wat (vloeibare) zoetstof om de taart wat zoeter te maken.

De meiden en ik vonden hem zoet genoeg en hebben heerlijk zitten smikkelen!

Voor de Weight Watchers onder ons. Deze taart is per stuk (bij zo’n 8 stukken) slechts 1,5 punten! Hoe tof is dat!?

Je kunt de Mugcake taart ook (in stukjes) invriezen. Lekker om mee te nemen naar je werk. Even opwarmen en nog een keer genieten! Na een dag smaakt hij namelijk nóg lekkerder!

Heb jij weleens een Mugcake gemaakt? Wat vind je van mijn Mugcake taart? Zou jij hem maken voor jezelf en voor je kids?

Deze recepten vindt je waarschijnlijk ook erg leuk: (klik op foto)

Spread the love

You Might Also Like

  • Yolanda 24 februari 2018 at 08:37

    Dat ziet er uit als een hele lekkere taart! Wij vinden bananenbrood ook erg lekker dus ik denk dat ik deze taart ook een keertje ga proberen.

    • Janske 24 februari 2018 at 13:12

      Bananenbrood vind ik ook heeeeel erg lekker!

  • Olivia 24 februari 2018 at 12:18

    Terwijl ons baby’tje lag te slapen heb ik met peuter en kleuter meteen de taart gemaakt. Hij staat nu in de oven! Leuk recept en je hebt een leuk blog. Vooral de shoplogs vind ik super. Groetjes

    • Janske 24 februari 2018 at 13:12

      Super leuk! Dankjewel voor je complimentjes en eet smakelijk!

  • Jacqueline 24 februari 2018 at 14:19

    Dat ziet er lekker uit zeg! En nu het toch vakantie is, is er vast wel een moment dat ik ‘m met mijn meiden kan uitproberen.

    • Janske 24 februari 2018 at 18:21

      Smakelijk eten!

  • Maaike de Gruijter 24 februari 2018 at 18:15

    Ziet er lekker uit! Kan ik de banaan eruit laten en daarvoor in de plaats iets anders gebruiken? Ik vind bananen namelijk echt vies! 🙈

    • Janske 24 februari 2018 at 18:21

      Ohhh dat zou ik niet weten… Zou je moeten proberen. Denk eerlijk gezegd wel dat je ze nodig hebt…

      • Maaike de Gruijter 24 februari 2018 at 21:48

        Oké, ik zal eens op onderzoek uitgaan, het klinkt namelijk verder erg lekker 😋

        • Janske 24 februari 2018 at 21:54

          Ik ben benieuwd!

        • Janske 26 februari 2018 at 14:42

          Blijkbaar kun je ook appelmoes gebruiken ipv banaan. Misschien een idee 🙂

          • Maaike de Gruijter 26 februari 2018 at 16:01

            Thx! Dat lust ik wel 😊

  • Natasja 24 februari 2018 at 22:49

    Wat een leuk idee! Ziet er goed uit! Lijkt ook wel een beetje op de wappeltaart 🙂

    • Janske 24 februari 2018 at 22:52

      Inderdaad! Die wil ik ook nog eens maken! Yummy!

  • Will 25 februari 2018 at 14:40

    Mmmmmm, lekker !!
    Deze ga ik zeker maken en per stuk invriezen.
    Dank je wel voor dit lekkere ontbijtje.