Home Home Sweet Home Mommy Stuff

De ideale badkamer voor het hele gezin

10 februari 2018
Toen mijn vriend en ik 5 jaar geleden samen ons huis kochten was het meteen duidelijk dat de badkamer helemaal vernieuwd zou gaan worden. Hij was oud, lelijk en er stond bijna niets in. Tijd voor een geheel nieuwe badkamer dus. Met een gezinsuitbreiding in ons achterhoofd ontwierpen we samen onze ideale badkamer, perfect voor een heel gezin. Neem een kijkje in onze badkamer en zie waarom onze badkamer klein maar fijn is en toch helemaal kidsproof!

Volgens mij hebben we wel 10 verschillende ontwerpen gemaakt om onze badkamer zo logisch mogelijk in te delen. Je moet toch rekening houden met de (kleine) ruimte, een deur, een raam en niet te vergeten, de waterleidingen en afvoer. Hoe deel je hem zo in dat je ook nog genoeg bewegingsruimte én opbergruimte hebt? Kies je voor een bad of toch een douche? Wil je één of zelfs twee wastafels. Zoveel vragen, zoveel keuzes.Zoveel extra opbergruimte

Uiteindelijk zijn we met ons badkamerontwerp naar een badkamerspecialist gegaan om te kijken welke stijl het beste bij ons paste en welke het beste aansloot op al onze wensen. Als we iets doen, dan doen we het (meestal) ook goed. Terwijl we alle badkamers bekeken in de showroom, kwamen we al snel tot de conclusie dat we niet voor een enkele wastafel wilden gaan, maar meteen voor een compleet badkamer meubel met een dubbele wastafel. Zo hadden we meteen extra opbergruimte én konden we tegelijk ieder aan ons eigen wastafel staan. Binnen een paar uur hadden we een complete badkamer besteld en konden we deze “klus” alvast afstrepen op ons grote verbouwingslijstje. Check!

Binnen een week of twee was hij helemaal klaar en nu, vijf jaar later ben ik nog steeds erg blij met onze badkamer. Inmiddels moeten we hem met zijn vieren delen en ben ik nog steeds erg tevreden over de keuzes die we toen gemaakt hebben. We kozen voor een dubbele wastafel in een ruim badkamermeubel. Hierdoor kunnen we altijd met (minimaal) twee personen rustig onze tanden poetsen. De grote spiegels kun je zo draaien dat je jouw kapsel van alle kanten kunt bewonderen. Ideaal, zeker wanneer je twee dochters in huis hebt, haha.

Douche in bad 

In onze badkamer hebben we gekozen voor een douche in het bad. Dit was ruimte technisch de beste oplossing en achteraf een ideale indeling. Regelmatig zet ik beide dames in bad met een flinke laag water en schuim en een berg bad speeltjes. Ondertussen kan ik in datzelfde bad gezellig  even douchen. Handig! Onze douchewand klappen we na het douchen makkelijk in, waardoor we weer extra bewegingsruimte krijgen midden in de badkamer.

Op de plek waar we ruimte over hadden hangt een grote wandkast waar we veel douchespullen in kunnen bewaren, super fijn, want een badkamer met te weinig opbergruimte is zo onhandig. Ik ben erg blij met onze praktisch ingedeelde en mooie moderne badkamer en kan de komende jaren goed vooruit geloof ik.

Is jouw badkamer ook ideaal voor het hele gezin en kidsproof? 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. 
Spread the love

You Might Also Like

 • Jacqueline 10 februari 2018 at 08:42

  Onze badkamer is hard aan vervanging toe. Ik zou ook graag een dubbele wasbak willen. En het bad mag van mij weg, neemt een hoop ruimte in en wordt eigenlijk alleen gebruikt om was in te verzamelen.

 • Albertine van Veldhuizen 10 februari 2018 at 14:59

  Ja…onze badkamer is al 10 jaar inmiddels, maar ik ben er nog steeds blij mee…
  Toen was ik zwanger van dochter nr 3. (Inmiddels zijn het er 4 en kunnen ze zichzelf allemaal redden).
  Hij moest dus zeker kidsproof worden.
  Wij hebben een heel nieuw stuk aan het huis laten zetten, waardoor je door onze slaapkamer moet om bij de badkamer te komen.
  We hebben zelf nu een heel klein slaapkamertje (precies genoeg om ons bed in een hoek tegen de muur te schuiven en een kastje onder de tv te hebben).
  We wilden niet dat de meiden bij elkaar door de kamer moesten als ze ‘s nachts naar het toilet moesten.
  Maar door onze kamer klein te houden, konden we wel een badkamer van +/- 2 1/2 bij 5 meter maken….altijd handig met een groot gezin.
  Indeling: rechts langs de lange kant een ruime douche van een meter (staan er regelmatig samen onder) , dan 2 lange rechte wasbakken a 1 meter, dan op de “korte kant” een groot bad met een raampje erboven…door naar de andere lange kant een zwevend toilet met PLATTE KLEP (zal zo uitleggen waarom) en daarnaast stond een commode (staat inmiddels een kast, omdat ze te groot zijn voor een commode).
  Daarnaast (tegenover de douche) staan onder het dubbele raam 3 kleine kastjes voor ondergoed en handdoeken etc.
  Toen Daphne net geboren was heeft op die plek een 1/2 jaar zo’n mini-ledikantje gestaan….
  Ideaal toen ik nog borstvoeding gaf.
  Als ze ‘s nachts huilde hadden haar zussen daar geen last van….ik had haar praktisch naast mijn bed en kon haar daar verschonen….

  TIP : die platte klep op het toilet had ik speciaal uitgezocht, zodat ik er een handdoek overheen kon leggen en mijn kind staand af kon drogen (vandaar het toilet direct naast het bad) ….fijn voor de rug, zeker tijdens zwangerschappen…en vanaf daar konden ze door naar de commode om ze verder aan te kleden.
  Dat was weer heel fijn omdat je dan in de badkamer kon blijven, omdat er meestal nog meer in bad zaten ?…

 • Will 10 februari 2018 at 16:34

  Prachtige badkamer, Janske!
  In onze badkamer hebben we een bad met wirlpool, een douchecabine, een w.c. en één wastafel met daaronder veel bergruimte en een kastje daarboven met een spiegel. Ook een spiegeltje aan de muur, waarmee je je haar kunt bekijken, wat wij vrouwen echt nodig hebben, toch? Wij hebben ons daar altijd prima mee gered en ik ben ook heel blij, zo hij is. Alleen twee wastafels was ook wel handig geweest, toen onze kinderen nog thuis woonden. Je moet dan steeds op elkaar wachten. Maar ach, het was niet anders, want dat paste er niet meer in.

 • G.T. 11 februari 2018 at 09:09

  Wij hebben in ons nieuwe huis als eerste de badkamer aangepakt. Die was 35 jaar oud en echt op. Klein maar fijn gaat bij ons ook echt op. Een (klein) ligbad is met kinderen zó fijn.

 • Roelina 18 februari 2018 at 22:13

  Grappig, wij hebben bijna dezelfde soort badkamer. Behalve dan geen dubbele wastafel. Maar wel zo’n douche in bad met badwand. Ideaal!