afvalrace Persoonlijk

Afvalrace 2.0 update #1 – Kanjer van de maand Mary-Lou

1 februari 2018
Het is de eerste donderdag van februari, daarom is het tijd voor de allereerste afvalrace 2.0 update van alle (nieuwe) kanjers! Ben jij ook zo benieuwd hoe de eerste maand in dit nieuwe jaar is gegaan voor ons? Na de feestdagen met al dat lekkers, zijn onze goede voornemens al een beetje gelukt of viel het erg tegen? Ook lees je vandaag een mini interview met kanjer van de maand Mary-Lou!
Een goed begin

Vanaf dag één van onze 2018 afvalrace was het meteen een groot gekkenhuis in onze groepsapp. Veel kanjers besloten de knoop door te hakken en zich aan te melden bij Weight Watchers. Dit was natuurlijk even wennen en er werd daarom veel met elkaar gekletst over het vernieuwde Weight Watchers Flex programma en hoe dit allemaal precies werkte. Bijna iedereen deed het super goed de eerste week en was super gemotiveerd. De resultaten op de weegschaal logen er niet om. Maar bleef dit ook zo in de weken daarna?

Update #1 
Janske

Startgewicht: 1/1/18 84,3 kg (Juli 2017 woog ik 104 kg)

Eindgewicht: 83,9 kg

Tot nu toe afgevallen: -0,4 kg. Mijn “slechtste” maand tot nu toe, dus het kan alleen maar weer beter worden!

Dit vond ik het moeilijkst deze eerste maand van het jaar: Na de decembermaand én een weekendje weg, raakte ik helemaal de draad kwijt. Het leek even alsof ik al gestopt was bij Weight Watchers en dat was ook te merken aan mijn gewicht. Ik kwam onsjes aan en viel ze gelukkig ook wel weer af, maar toch ik zat totaal niet meer in de juiste mindset.

Het meest trots ben ik op: Dat ik ondanks dat ik er even helemaal uit was, ik niet veel ben aangekomen en mijzelf daarna uiteindelijk toch weer wist te herpakken. Ik ben niet helemaal losgegaan zoals ik dat vroeger gedaan zou hebben en bleef daarom schommelen rond hetzelfde gewicht.

Mijn doel voor februari is: Om onder de 82 kg te komen. Weer een stapje dichterbij de 80 kg.

Mijn tip voor alle andere kanjers is: Probeer te variëren in je voeding en “verras” je lichaam. Zo blijft het werken en val je beter af.

Mary-Lou

Startgewicht: 78.8

Eindgewicht: 74.6

Tot nu toe afgevallen: 4.2

Dit vond ik het moeilijkst deze eerste maand van het jaar: Die overbekende stomvervelende knop weer vinden en omdraaien.

Het meest trots ben ik op: Dat het me weer gelukt is om de boel, na een pauze van twee maanden, weer op te pakken.

Mijn doel voor februari is: De lijn voortzetten van een kilo er af per week zou fijn zijn. Ook wil ik het sporten weer oppakken. Het koude donker werkte bepaald niet motiverend om de loopschoenen aan te trekken.

Mijn tip voor alle andere kanjers is: We zitten allemaal in hetzelfde schuitje! Het enige wat telt, is je eigen resultaat. Het heeft geen zin om jezelf met een ander te vergelijken.

Kanjer van de maand februari Mary-Lou (mini interview!)

Wie is Mary-Lou? Ik ben Mary-Lou, 35 jaar en moeder van drie kinderen. Ik schommel al een tijd in gewicht. Van heel dun in mijn twintigerjaren tot zoals ik vorig jaar was; veel te zwaar. Ik heb een haat liefde verhouding met eten. Ik denk altijd dat ik geen emotie eter ben, maar ik word er zo blij van. Nou ja dus toch een emotie eter!

Waarom doe je mee met deze afvalrace? In juli 2017 was ik er helemaal klaar mee. De weegschaal tikte bijna 90 kilo aan. Met mijn 1.60 natuurlijk veel te veel. Ik ging vlot van start en de kilo’s vlogen er af. 16.5 in totaal. En toen kwam langzaam aan het klad er in. Zo tegen november stopte ik er helemaal mee. Ik gunde mezelf dan maar die pauze, maar wilde in januari echt weer aan de bak. Toen ik Janske een keer sprak, kwam ze heel motiverend over. Precies wat ik nodig had! Daarom heb ik me meteen aangemeld toen ik las dat dat kon.

Hoe is deze eerste maand voor je verlopen? Viel het mee/viel het tegen? Gezien het resultaat viel het mee, maar ik heb het een week of twee wel heel lastig gevonden.

Wat doe je nu anders dan voorheen qua (eet)gewoontes? Vooral minder snoepen en geen tweede keer opscheppen.

Als je iets aan jezelf zou kunnen veranderen, wat zou dat zijn? Mijn discipline! Qua uiterlijk wordt het onbegonnen werk dus we doen het er maar mee, haha.

Wat vind je mooi aan jezelf? Moet dit echt?

Welke wijze raad zou je jezelf willen geven? Blijf je eten wegen en invoeren op de app. Daar stoelt heel het Weight Watchers programma op en heeft me onwijs geholpen deze maand.

Wil je zelf nog iets delen?​ Ik vind het tof dat ik deel uit mag maken van deze groep dames. De één is gemotiveerder dan de ander en iedereen heeft z’n goede en slechte dagen. We vieren en leven met elkaar mee. Vind ik mooi.

Samantha

Startgewicht: 106 KG

Eindgewicht: 102,5KG

Tot nu toe afgevallen: 3,5 KG

Dit vond ik het moeilijkst deze eerste maand van het jaar: Ik heb helaas iemand verloren die dicht bij mij stond. Dit waren twee hele moeilijke weken met veel verdriet. Aangezien ik een emotie etentje ben was dit voor mij een hele uitdaging maar zoals jullie zien heb ik goed mijn best gedaan.

Het meest trots ben ik op: Het meest trots ben ik op het feit dat er ondanks deze hele nare tijd toch 3,5KG af is. Dit had ik niet verwacht en ben hier zo onwijs blij mee.

Mijn doel voor februari is: Mijn doel is om onder de 100KG te wegen eind februari.

Mijn tip voor alle andere kanjers is: Blijf vooral jezelf en geloof in jezelf. En weeg maar 1 keer week. Teveel met je gewicht bezig zijn kun je gevoel zo beïnvloeden dat je er mindere dagen door hebt als je elke dag weegt. We zijn allemaal goed bezig en meer als ons best kunnen we niet doen. Heel veel succes voor de aankomende maand. Liefs.

Femke 

Femke’s riem kan 3 gaatjes strakker sinds september!

Startgewicht: juli 2017 79.0kg 1 januari 2018 76.6kg

Eindgewicht: ik wil graag uitkomen onder de 65kg

Tot nu toe afgevallen: sinds 1 januari 2018 2,6kg (weeg nu 74.0kg)

Dit vond ik het moeilijkst deze eerste maand van het jaar: de tijd vrij maken om gezonde alternatieven te maken. Even in het weight watchers programma te komen. En dat het afvallen voor mijn gevoel niet snel genoeg gaat. Maar te snel zou ook niet goed zijn.

Het meest trots ben ik op: Dat ik geen 1 keer in de verleiding ben gekomen om als nog iets te pakken.

Mijn doel voor februari is: Zo door gaan waar ik nu mee bezig ben. Ik zou het fijn vinden als er in februari weer 2,5kg af zou zijn

Mijn tip voor alle andere kanjers is: Volg je eigen weg wat voor jou het beste werkt.

Voor mij geldt dat ik beter niks “slechts” kan pakken dan bijv een beetje of een paar.

Renate

Startgewicht: 90,2kg na de feestdagen.

Eindgewicht: 86 kg

Tot nu toe afgevallen: 4,2 kg.

Dit vond ik het moeilijkst deze eerste maand van het jaar: naast het vieren van nieuw jaar hadden we ook veel verjaardagen, etentjes, nieuwjaarsborrels. Zeker op een drukke dag vind ik het dan lastig om niet aan al het lekkers toe te geven. Maar alles went en ondanks een paar foutjes hield ik het snaaien flink binnen de perken en heb ik het afvallen / meer bewegen wel telkens weer opgepakt.

Het meest trots ben ik op: dat ik een routine heb gevonden om elke dag 1,5 liter water naar binnen te werken naast koffie, thee en m’n dagelijkse glas cola zero!

Mijn doel voor februari is: -2,5 kilo! En niet cheaten door af en toe te snaaien, om vervolgens niet de lunchen of heel licht te avondeten om binnen mijn ‘calorie inname’ te blijven. Gewoon normaal en regelmatig eten!

Mijn tip voor alle andere kanjers is: men neemt een bevroren banaan in stukjes en blend dat met een half glas magere melk (of ongezoete sojamelk / amandelmelk)en een half glas ijskoud water. Tada, een lekkere milkshake! In plaats van banaan ook lekker met bevroren mango, of ijskoude koffie. Voor ontbijt is de combinatie van banaan en diepvriesspinazie + amandelmelk ook een aanrader, heb je meteen wat groentjes binnen!

Kathleen

Kathleen

Startgewicht: 71,4 (gestart 8/1)

Eindgewicht: 69,5

Tot nu toe afgevallen: 1,9 (sedert 8/1) nog een 4.5 te gaan!!

Dit vond ik het moeilijkst deze eerste maand van het jaar: de weekenden blijven toch het moeilijkst… een feestje hier, een glaasje daar… dat telt gauw op!!

Het meest trots ben ik op: ik ben wel trots dat ik me telkens in de week en op sommige weekenddagen goed aan mijn calorie-aantal gehouden heb. Ik ben met de ‘eetmeter’ begonnen. Dat is een app waarin je alles kan noteren wat je gegeten heb en de calorieën komen dan netjes op een lijst. Op die manier kan ik in de gaten houden dat ik het goed doe… of wanneer ik het minder goed doe.

Mijn doel voor februari is: geen alcohol drinken!! Ik heb me ingeschreven bij een actie die hier in België loopt (misschien ook in Nederland??): Tournée Minérale, waarbij je dus de uitdaging aangaat om tijdens de maand februari geen alcohol te drinken. Goed voor de gezondheid uiteraard én ook voor de kilo’s!

Mijn tip voor alle andere kanjers is: Misschien een tip voor wie niet met Weight Watchers bezig is: ik ben met de ‘eetmeter’ begonnen. Dat is een app waarin je alles kan noteren wat je gegeten heb en de calorieën komen dan netjes op een lijst. Op die manier kan ik in de gaten houden dat ik het goed doe… of wanneer ik het minder goed doe.

Astrid

Startgewicht: 71,8kg

Eindgewicht: 69,3kg

Tot nu toe afgevallen: 2,5kg

Dit vond ik het moeilijkst deze eerste maand van het jaar: ik had de tweede helft van januari veel stress en vond het best moeilijk om dan niet dat weg te eten.

Het meest trots ben ik op: het feit dat ik nu onder de grens van obesitas zit. Dit doel had ik me oorspronkelijk (toen ik afgelopen juni begon met

afvallen) pas voor juni gesteld.

Mijn doel voor februari is: volhouden! Ik heb niet een specifiek gewicht wat ik eind februari wil hebben bereikt.

Mijn tip voor alle andere kanjers is: je kunt op elk moment weer de draad oppakken met gezonder eten en meer bewegen. “Het is nu toch al verpest” is dus geen excuus.

Lianne

Startgewicht: 86.4 kg

Eindgewicht: 82.7 kg

Tot nu toe afgevallen: 3.7 kg

Dit vond ik het moeilijkst deze eerste maand van het jaar: de avonden alleen op de bank, daar moet iets te snoepen bij… het is echt vaak nee zeggen, vriendlief heeft 3 keer wat besteld, shoarma, pizza etc..

Het meest trots ben ik op: Dat ik vaker nee zeg. Ik voel mij daar heel goed bij en 2 keer in de week gaan sporten.. het inplannen en vooruit plannen helpt mij.

Mijn doel voor februari is: -vier kilo eraf..

Mijn tip voor alle andere kanjers is: Plan je sport momenten en kijk naar lekkere alternatieve je hoeft echt niet te lijnen om af te vallen. en blijf ook delen, zeker in de app… zo fijn om te weten dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten.

Maaike

Wegens persoonlijke omstandigheden is Maaike nog niet in de gelegenheid geweest om haar update door te geven. Deze volgt zo binnenkort. Wel is ze maar liefst 2 kg afgevallen! Go Maaike!

Nicole

Startgewicht: 118,7

Eindgewicht: 115,4

Tot nu toe afgevallen: -3,3

Dit vond ik het moeilijkst deze eerste maand van het jaar: Ik merk dat het bij mijn emoties erg vast loopt. Als ik een mindere dag op het werk heb gehad of iets zit tegen dan roept mijn lichaam meteen naar vet. Zelfs zo erg dat ik jammerend bij mijn vriend lig, die vervolgens toch gewoon gezond eten klaar maakt.

Het meest trots ben ik op: Dat ik ondanks mijn schreeuwende, huilende, stampende en rollende innerlijke dikkie mijzelf toch onder controleren kon houden en na een gezonde maaltijd mijzelf toch verzadigd voelde. En daardoor veel beter als ik in de ochtend naast mijn bed stond.

Mijn doel voor februari is: Nog altijd naar de 113 kilo voor de vakantie. En op vakantie bewegen, gezonder eten en genieten.

Mijn tip voor alle andere kanjers is: Ga door waarmee jullie bezig zijn. App als er iets is, app als je blij bent, app als je verdrietig bent. We maken het allemaal mee en het is een rollercoaster die we samen kunnen delen.

Ilse

Startgewicht: 76,1

Eindgewicht: 77,6

Tot nu toe afgevallen: Euhm niks dus! Foei foei!

Dit vond ik het moeilijkst deze eerste maand van het jaar: Door persoonlijke problemen rond ons zoontje, mijn man die in het buitenland vertoefde, enorme drukte op school, te weinig tijd voor de blog,… zakte ik helemaal weg in schransen, te weinig bewegen en ongezond eten. Een tijdje bleef ik redelijk stabiel, viel ik wat af, maar toen liep het helemaal fout!

Het meest trots ben ik op: Dat ik hier  nu eerlijk heb geschreven dat het helemaal fout liep – hahahaha – want ik had gewoon kunnen liegen, maar daar ben ik zelf niets mee en het is niet eerlijk ten opzichte van jullie. Daarbij gaat dit bij iedereen wel eens voorvallen en dat is niet erg!

Mijn doel voor februari is: Terug naar mijn startgewicht van 76,1 geraken! 😉

Mijn tip voor alle andere kanjers is: Ik heb weinig tips te geven, maar wat ga ik jullie tips extra hard ter harte nemen! 😉

Marianne

Mijn startgewicht was 122 kilo. Ik dacht dat dit 120 was maar dat was dus nog 2 kilo meer..slik!

Mijn eindgewicht is nu 118.3 kg. Ik ben tot nu toe 3.7 kilo afgevallen.

Ik vond het moeilijkste deze maand eigenlijk de tweede en derde week. De eerste week dan zit je net in je afval flow en vol gemotiveerd ga je aan de bak. Maar daarna komt het aan op je motivatie en doorzettingsvermogen. En dat zorgde wel voor lastige momenten zeker rond de maandelijkse periode.

Het meest trots ben ik op die 3.7 kilo kwijt. Toch bijna 4 kilo kwijt in een maand tijd!

Mijn doel voor februari is gewoon lekker doorgaan. Nog meer bewegen en aan het einde van de maand zou het geweldig zijn als ik dan 8 kilo kwijt zou zijn.

Mijn tip voor de andere kanjers is: Gewoon doorgaan en niet opgeven meiden. We zijn in 1 maand tijd al behoorlijk wat kilo’s kwijt met zijn allen.

Hoeveel kg zijn we samen kwijt?

Samen zijn we sinds 1 januari met zijn twaalven maar liefst 30,5 kg afgevallen! Wow! Dat is echt ontzettend veel! Wat ben ik ongelooflijk trots op alle kanjers en wat hebben we het goed samen! Ga zo door kanjers!

Tip van de maand:

Geloof in jezelf. Kijk vooruit en ga op je doel af. Misschien gaat het deze week niet zo goed, dan knal je de volgende week gewoon wat harder. We’ve got this!

Wil je onze vorige updates van onze afvalrace teruglezen? Dat kan hier!

Lees je dit artikel en denk je…hey! Waarom doe ik hier niet aan mee? Dit is nét de stok achter de deur die ik zoek? Mail mij dan even via info@janske.nl en wordt ook één van deze kanjers!

Spread the love

You Might Also Like

 • Femke 1 februari 2018 at 08:32

  Woehoeeee ??
  Goed gedaan allemaal!

 • Ilse van Kreanimo 1 februari 2018 at 08:48

  Ohhh. Wat baal ik nu. Hahaha
  Super dames. Super.

 • Marianne 1 februari 2018 at 10:18

  Wow gewoon 30, 5 kilo wat onwijs veel! Trots op alle meiden! En we gaan gewoon lekker verder knallen!

 • Jacqueline 1 februari 2018 at 15:23

  Goed bezig dames!

 • Kathleen 1 februari 2018 at 16:49

  30,5 kg minder kanjers op de wereld… super hoor dames!!!’