Fashion kinderkleding Personal Pictures Shopping

WTF?! Waarom staat mijn kind op AliExpress?!

26 januari 2018
Ja, je leest het goed. Mijn dochter staat met haar foto op AliExpress. Heb ik daarvoor toestemming gegeven? Nee. Is er om toestemming gevraagd? Nee. Vind ik dit grappig? Nee. Ik vind het gewoon super ASOCIAAL!
WTF!

Afgelopen dinsdag werd ik er op geattendeerd door een oplettende mama (thanks Linda!)  dat ze een foto van Lola op AliExpress had zien staan. Ze vroeg mij of ik dit wist en of ik de link wilde ontvangen. Het eerste wat ik dacht was….”daar gaan we weer!” Ze stuurde mij de link en al snel zag ik inderdaad de foto van Lola in haar toffe Mini Rodini outfit staan.

Het stomme was zelfs dat mijn naamsvermelding nog steeds in de foto stond (hoewel er wel iets vaags en slecht was bewerkt in de foto….waarom, who knows?!) en het feit dat AliExpress dus helemaal geen kleding verkoopt van Mini Rodini, maar alleen maar asociale goedkope namaak troep. Hiervoor gebruiken ze dus foto’s van kinderen in de originele merken. Zónder rechten te vragen van de foto én de originele kleding. Het feit dat ze de kleding precies namaken is al vreselijk beschamend, maar dit gaat weer een stapje verder.

printscreen van Lola op AliExpress

Foto’s van Lola als “haar kind” op haar profiel

In september 2015 (en een keer daarna) ontdekte ik ook al dat iemand anders foto’s van Lola gebruikte op haar profielen als “haar kind”. Dat was natuurlijk nog veel zieker.  Gelukkig heb ik dit de laatste jaren niet meer meegemaakt. Ik wist wel van andere moeders dat het wel eens voorkwam dat er foto’s van hun kinderen op AliExpress stonden en hoe pissed ze daar over waren. Logisch ook.

Mijn originele foto op mijn Instagram

Het is ook echt niet tof. Ik weet ook wel dat ik zelf foto’s van mijn kinderen online zet en ik daarbij ook de controle verlies van wie ze allemaal te zien krijgen en wat er mee gedaan wordt. Maar toch laat ik het hier niet bij zitten.

Ik ga contact opnemen met AliExpress om de foto te laten verwijderen. Ik ben benieuwd wat ze te zeggen hebben.

Nog meer kindjes op AliExpress

Voor de mama’s die dit lezen. Check even deze link, want er staan nog meer kindjes op en ik geloof dat het meisje onder Lola en die bovenaan de pagina ook uit Nederland komen. Herken je haar (of andere kinderen), kun je dan haar ouders even doorgeven dat ze op AliExpress staat? 

de advertentie op AliExpress

Heb jij al ooit zoiets meegemaakt? Wat heb je toen gedaan om de foto te laten verwijderen?

Spread the love

You Might Also Like

 • Mindy 26 januari 2018 at 20:43

  Schandalig!! Ze is er nu vanaf of niet?! Jeetje de brutaliteit! Dat van die andere vrouw is ook ronduit ziek!!

 • Mindy 26 januari 2018 at 20:51

  Wtf!! Wat een idioten! En wat bizar van die andere vrouw zeg! Is de foto ervanaf nu? Wat hebben ze als reden gegeven?

  • Janske 26 januari 2018 at 21:05

   De foto staat er nog op…ik krijg zo’n stomme chat waar ik alleen vragen over bestellingen kan stellen…*zucht*

 • Nicole 26 januari 2018 at 21:41

  Nou ja zeg, belachelijk!! Zelf wel onlangs gehad dat iemand een foto had gebruikt op haar IG en Facebook bij een blog. Was ik ook enorm boos over.. Ze heeft niet eens excuses aangeboden

  • Janske 26 januari 2018 at 21:52

   Dat vond ik ook belachelijk! Bah!

 • Quirina 26 januari 2018 at 22:01

  Als eerste wil ik even zeggen dat ik geen jurist ofzo ben, maar wel een fotograve en mijn man werkt op een internet bedrijf. Wat zij doen mag ten eerste niet, zonder jou toestemming want de foto valt onder porteterecht. Als ik jou was zou ik eerst even een mail sturen in het Engels met het vriendelijke verzoek of ze deze foto willen verwijderen. Om sterker in je schoenen te staan kun je natuurlijk eerst contact opnemen met het juridische loket, zo kun je misschien je verzoek versterken en anders werk van maken. Enige nadeel is dat je met advocaten zit, in twee verschillende werelddelen. Misschien heb je dit advies al gedaan of heb je zoiets ik heb niet om je advies gevraagd. Alleen ik vind dit echt schandalig!! Dat ik gewoon echt boos over kan worden.

 • Kim de Jong 26 januari 2018 at 22:24

  Wat belachelijk! Ik zou het ook echt niet tof vinden! Ik was al aan het kijken of je het ergens kan rapporteren, maar kan het helaas niet vinden. Anders hadden we de verkoper met z’n alle kunnen rapporteren.

 • Roelina 26 januari 2018 at 22:25

  Neeee, meen je! Ik kijk heel veel op Ali en heb uiteraard de nepkleding ontdekt. Ik zag idd ook wel dat die foto’s in de meeste gevallen geen foto’s zijn van de maaksters van die kleding. Maar dat ze gewoon domweg gejat worden? Ben benieuwd wanneer je er werk van maakt in hoeverre Ali hier wat aan gaat doen.

 • Claudia Diependaal 27 januari 2018 at 02:19

  Ik denk dat je in de chat niet ver komt. Is er geen soort klanten service waar je ook refund kunt aanvragen als je bestellingen niet aankomen. Is maar een idee. Maar aan de chat zitten denk ik zo’n soort call centrum mensen! Sterkte!

 • G.T. 27 januari 2018 at 06:52

  Wat slecht, zeg. Ik kan me voorstellen dat je daar boos om bent. Als het mij zou overkomen (wat niet gebeurt want ik kies er heel bewust voor om geen foto’s op internet te zetten), zou ik alle mogelijke manieren gebruiken om contact te krijgen, of het nou de bedoeling is of niet van een formulier.

 • Jone 27 januari 2018 at 07:24

  Sorry maar ik vind dat als je zelf besluit je kids online te plaatsen je weet dat iedereen ze er van af kan halen. Nu is t Ali express. Wie weet hoeveel mensen met niet zulke fijne bedoelingen jouw kind al van t net gehaald hebben. Mama’s bescherm je kindjes hier tegen.

  • Janske 28 januari 2018 at 11:21

   ik weet dat het kan, maar dat het gebeurd en hoe is is waar het mij om gaat…

 • Joyce 27 januari 2018 at 07:37

  Dit is inbreuk op je auteursrecht. Je mag hier zelfs een rechtzaak tegen beginnen en geld voor vragen.
  Misschien eens bij een advocaat neerleggen ?
  Ik heb, als marketing manager, ook wel eens een rekening gekregen voor een foto die werd gebruikt. Zeker met een persoon erop is je zaak nog sterker.

  • Janske 28 januari 2018 at 11:22

   klopt! Ik ga eens kijken hoe het verder afloopt. Ik heb nu een dreigende mail gestuurd naar de webshop eigenaar.

 • Kimberly 27 januari 2018 at 08:12

  Wat associaal zeg !! Ik reageer eigelijk nooit maar in dit geval wel .. hoe durven ze he ? Als het bij aliexpress niet lukt kun je dan geen contact opnemen met mini rodini ? Ze gebruiken foto’s van hun kleding (en jou dochter) . En het lijkt mij dat dit verboden is .. Ik hoop dat die foto er snel af is ! Groetjes Kimberly

 • Tineke 27 januari 2018 at 08:46

  Wat erg! Ik hoop dat je het voor elkaar krijgt om de foto te laten verwijderen.
  Liefs

 • Jacqueline 27 januari 2018 at 08:56

  Nou ja zeg! En de foto gaat er dus ook niet zo snel af, in je reactie te lezen. Klote zeg…

 • Wilhelmus Hengstmengel 27 januari 2018 at 15:59

  Ik lees dit toevallig op Facebook, en ik will toch even reageren. Ja heel vervelend, en inderdaad van die andere vrouw heel ziek. Maar, ik en vele collega’s met mij (ik heb een reclamebureau in Oostenrijk en doe heel veel met foto’s en Social Media) waarschuwen al jaren om niet zomaar foto’s openbaar te delen op de Social Media.

  Dat is vanzelfsprekend geen toestemming geven voor het gebruik van de foto’s, Maar helaas zijn er veel onverlaten die Jouw foto’s en die van anderen graag misbruiken.. Dat je dit beter dus niet kunt doen, dan ben je inmiddels achter gekomen, en dat weet je dus als.

  Nu even het echt vevelende, het bedrijf is namelijk Chinees. Weliswaar met een holding in Europa (Alibaba Group Holding Limited), Maar de eigenaar zit gewoon in China. En daar doen ze nog minder moeilijk over dit jatwerk. Ik geef je dus erg weinig kans op slagen, het einige dat misschien werken kan is een hele goed Advocaat in de arm nehmen, en een forseschadevergoeding te eisen.

  Succes er mee, en sterkte.

 • Will 27 januari 2018 at 18:47

  Wow, Janske, wat bizar als je dit ontdekt.
  Zijn die mensen nou helemaal gek geworden om zomaar foto’s van anderen van Soc. Media te plukken, zonder toestemming te vragen.
  Ik begrijp dat je woedend bent. Ik zou ook helemaal uit mijn vel springen.
  Hoop dat je de foto’s er af kan laten halen, maar ik begrijp uit je reacties dat dat waarschijnlijk onmogelijk is. Zulke criminelen zijn vaak niet bereikbaar.
  Ik wens je heel veel sterkte daarbij.
  Ga ook even mijn dochter waarschuwen over wat hier is gebeurd.

 • Sherry 28 januari 2018 at 02:25

  Wat een flauwe streek. Ik hoop dat ze de foto verwijderen. Moet eigenlijk wel.
  Succes ik hoop dat ze het gauw oplossen. Mijn tekening was een keer gekopieerd zonder toestemming. Gelukkig is het opgelost het duurde lang.

  • Janske 28 januari 2018 at 11:23

   Dat is ook super vervelend, en zo asociaal. Fijn dat het is opgelost!

 • Karen 29 januari 2018 at 12:22

  Wat ontzettend irritant. Dit is trouwens precies de reden dat ik een watermerk door Robin’s gezicht plaats op Instagram en op mijn blog tegenwoordig.

 • Mama van 2 5 februari 2018 at 12:39

  Hay Janske, zou jij met mij contact willen opnemen?

 • Sharenting of parenting, wat deel jij van je kind? - Lotus Writings 29 maart 2019 at 14:12

  […] bijvoorbeeld het verhaal van Janske, die haar dochters foto terugvond bij Ali Express. Met watermerk nota bene! Dat weerhield iemand […]