Fashion kinderkleding Shopping Shoptip Zomer

Dé kindermode zomertrends voor 2018

20 januari 2018
Zoals je hier al eerder deze week hebt kunnen lezen worden nu al de leukste kindermode collecties voor de zomer gelanceerd. Ondanks dat het buiten waait, regent, hagelt of zelfs sneeuwt. Ik verheug mij hierdoor alleen maar meer op de zomer, met al die vrolijke nieuwe kindermode collecties. Maar wat zijn nou precies dé zomertrends voor 2018?

Wat zijn de kleuren voor deze zomer en welke printjes gaan we veel terug zien? Wat zijn de musthaves voor de kledingkast van je kids? Ik ben super benieuwd, jij ook?

Kleuren

Deze zomer gaan we vooral veel koraaltinten en geel terug zien in de verschillende collecties. Ook kleuren als wijnrood en kakigroen met daarbij metallic kleuren als zilver en roest zijn erg populair.

Stijlen & prints

Qua stijlen zie je veel marine & panter printjes, maar ook veel sportieve looks en vrolijke typische zomer prints zoals ijsjes, regenboogjes en jungle dieren. Natuurlijk zijn er ook weer veel monochrome collecties met stoere en grappige teksten er op. Genoeg leuks voor iedereen dus!

Als eerste op de hoogte

Nu alle nieuwe collecties weer verschijnen check ik dagelijks mijn mailbox. Hierin staan regelmatig aankondigingen van alle nieuwe zomercollecties, zodat ik meteen kan gaan bewonderen wat er allemaal tussen zit. Ook hou ik zelf webshops in de gaten zoals Wildstore.nl waarop je direct meerdere nieuwe collecties tegelijk kunt bekijken van merken als Levi’s & Tumble & Dry en B.nosy.

Pinterest

Het liefst had ik een oneindig hoog budget en zou ik alle kids die ik ken mogen (re)stylen, maar helaas is het niet zo’n groot feest. Daarom verzamel ik voor nu alvast even al mijn favoriete items op mijn eigen Pinterestboard, zodat ik hier later uit kan kiezen welke ik het allerliefst wil kopen voor mijn meiden. Voorlopig probeer ik mij nog even in te houden en pas te gaan shoppen wanneer alle nieuwe collecties “live” zijn. Of misschien zelfs (als het mij lukt) te wachten tot de Sale begint. Gelukkig komt deze ieder jaar steeds vroeger, dus wie weet is het dan toch nog geen zomer.

Mijn favorieten & musthaves

Ik heb eigenlijk een vrij brede smaak, wat kindermode betreft. Ik hou van felle kleuren en drukke printjes, maar ook van mooie rustige basics. De kleuren van deze zomer, zoals koraal en geel vind ik erg mooi en ik ben ook niet vies van een vrolijke ijsjesprint. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat het lekker zit én dat het “kinds” mag zijn. Geen “saaie” kleding waar alle volwassenen al in lopen. Kids mogen zich best nog even kleden als kids, want voor je het weet gaan ze op kamers! Ha!

Wat voor mij écht niet mag ontbreken in de kledingkasten voor mijn meiden deze zomer zijn:
 • kleurrijke badpakjes
 • een stoere salopette
 • luchtige tanktops
 • driekwart leggings (voor onder rokjes)
 • zomerschoentjes
 • goede sandaaltjes
 • jurkjes om lekker in te dansen (en spelen)
 • een toffe luchtige zomerjas

Wat vind jij van dé trends voor de kindermode van de zomer van 2018? Heb jij al een wensenlijstje voor je kids?

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Will 20 januari 2018 at 13:45

  Leuk en kleurig.
  Mijn vingers jeuken soms om kleertjes voor de kleinkinderen te kopen, maar ik houd mij in, want dat kan ik beter aan hun smaak overlaten.
  Alleen als ik iets leuks zie, dan overleg ik even en dan geef ik het op een moment als het uitkomt, verjaardag, diploma o.i.d.

 • Roelina 26 januari 2018 at 22:03

  Kom maar op met die printjes :). Ik ben het meest benieuwd naar de jungleprintjes