Mommy Stuff Persoonlijk

Op je 35ste je eerste auto kopen…help!

19 januari 2018
Ja echt, je leest het goed, ik ben 35 jaar oud en heb nog nooit een auto gekocht. En zal ik je nog eens wat vertellen. Vriendlief is 43 en gaat binnenkort ook voor het eerst (samen met mij) een auto kopen. We zijn dus zo groen als gras hierin en dat vinden we beiden eigenlijk best wel spannend. Waar moet je allemaal op letten en hoe kies je de perfecte auto voor je gezin? We kunnen nog wel wat hulp gebruiken…help!?
“zal ik het gewoon eens via mijn blog vragen?”

Mijn “auto” is altijd mijn fiets geweest. Vroeger reisde ik ook altijd met mijn fiets en maakte ik daarnaast duizenden kilometers met het openbaar vervoer. Nog steeds fiets ik iedere week drie keer op “m’n fietske” naar mijn werk. Gelukkig hebben we wel altijd een auto gehad, maar dan wel eentje “van de baas”. Dit betekend dat vriendlief hem doordeweeks altijd mee nam naar zijn werk en ik hem dus eigenlijk toch nooit kon gebruiken.

Nu gaan we dus samen een gezinsauto kopen. Een die goed past bij ons en waar ook ik doordeweeks mee rond kan rijden met de kids. Nu moeten we dus op zoek en dat vinden we best wel een dingetje. Vriendlief is altijd van het uitpluizen en researchen zodat hij zeker weet dat hij de beste van het beste koopt. In auto’s kopen zijn wij beiden nog onervaren en weten dus niet zo goed waar we moeten beginnen. Voor de grap zei ik tegen hem: “zal ik het gewoon eens via mijn blog vragen?” Hij vond het meteen een goed idee en zei volmondig “Doen!”.

Misschien kun jij ons helpen!

Vandaar dit “oproepje”, want misschien kun jij ons helpen. Heb je tips? Waar let je op? Hoe ga je aan de slag? Ga je gewoon naar een dealer en bekijk je daar de auto’s of ga je eerst online zoeken en dan pas ergens kijken? Hoe heb jij dit aangepakt? Aan wie vroeg jij advies? Ga je voor een nieuwe auto, een tweedehandse of lease je er juist een en waarom?

Ook heb je natuurlijk een autoverzekering nodig, zoals deze via de Hema. Kies je dan altijd voor een allrisk verzekering of toch niet? Een goede verzekering is natuurlijk super belangrijk! Zoveel vragen! Ik vind het allemaal best heftig en spannend. Ik ben blij wanneer we straks alles geregeld hebben en rondrijden in een fijne gezinswagen en dat dit allemaal is geregeld.

Heb jij al eens een gezinsauto gekocht en heb je tips? Laat ze vooral achter bij de reacties. Ik kan alle hulp gebruiken! 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Hema. (disclaimer)

Spread the love

You Might Also Like

 • Marjo 19 januari 2018 at 07:20

  Wauw voor het eerst. Best spannend. Wij hebben altijd een tweede hands gekocht maar dan wel een vrij nieuwe met weinig kilometers. De laatste x dat wij een andere auto kochten moesten er 3 autostoeltjes naast elkaar. Nou dan valt 95 procent af. Maar dat is bij jullie niet het geval. Ik denk dat het belangrijk is waar je de auto voor wil gaan gebruike . Is het alleen als extra auto heb je niet een hele grote gezinsauto met mega kofferbak nodig. Een kleinere auto rijd zuiniger en scheelt veel in de wegen belasting. Qua verzekering heb ik ook gekeken of alle inzittenden verzekerd zijn. Wij hebben een 7zitter dus wel belangrijk. Ja en als je tweede hands koopt kan je de kleur niet altijd bepalen dus daar moet je soms schipperen. Succes met je zoektocht

  • Janske 24 januari 2018 at 14:49

   bedankt voor je tips! Ook goed van die inzittende verzekering…slim! we gaan denk ik voor tweedehands inderdaad.

 • Jacqueline 20 januari 2018 at 09:10

  Wij hebben tot nu toe steeds een tweedehands auto gekocht, wel één die dan nog flink wat jaar meekan. Eigenlijk hebben we ‘m nooit op de kinderen afgestemd. Zo hebben we een Nissan Micra 3-deurs gehad, ging prima met twee autostoeltjes achterin. Maar met elke auto die je koopt, wil je wat meer luxe. Daarna dus wel een 5-deurs, toch wel wat gemakkelijker om zo de kinderen in de auto te krijgen.
  Als je voor een grote auto wil gaan, zou ik wel kijken of je echt wekelijks gebruik maakt van die ruimte. Onze eerste auto’s waren klein, maar daar konden we nog prima mee op vakantie, ook met kinderwagen. Pas toen ik een rolstoel nodig had, schaften we een dakkoffer aan voor de vakanties.
  En nu onze kinderen al lang en breed uit de kinderwagen zijn, hebben we pas een auto gekocht met een grote kofferbak (Seat Alta XL). Vooral omdat ik dan mijn rolstoel niet steeds uit elkaar hoef te halen, maar in één keer erin kan gooien.
  Mag je vriend wel privé (en dus ook in de vakanties) met de auto van de zaak rijden? Dat zou ik ook mee laten wegen in je keuze.

  • Janske 24 januari 2018 at 14:51

   De auto is voor het hele gezin, dus alle uitstapjes/vakanties etc. Ik verwacht niet dat we super veel km’s gaan maken, maar je weet maar nooit.

 • Anne 21 januari 2018 at 20:49

  Tja wat wil je? Een benzine of diesel? Groot of klein, 3 of 5 deurs? Trekhaak nodig?
  Jouw eisen op papier zetten is wel handig.
  Nadat mijn Opel astra (5deurs benzine maar wel 1.8i dus best snel) is uitgebrand onderweg (en 34 weken zwanger) heb ik een tijdje in de verlaagde golf van mijn vriend rondgereden. Sportieve auto maar wel lastig uitstappen en dan moest na een tijdje ook nog de maxicosi achter in (pfff draaaamaaa)
  We hebben toen een Renault Mégane station (diesel, 6 versnellingen alles er op en eraan gekocht) kinderwagen kan erg makkelijk achterin.
  De nieuwste en duurste auto (2 jaar oud En op mp worden ze nu nog aangeboden voor €11000) die ik tot nu toe gekocht heb…. wel met blikschade maar ik heb een superhandige vader die de schade gerepareerd heeft….
  Ik geef echt helemaal niets om zo’n stuk blik op wielen en mijn eerste auto 14 jaar geleden koste mij de helft minder in aanschaf dan een iPhone 8…. (Opel crosa die ook net als ik 18 jaar oud was)

  • Janske 24 januari 2018 at 14:53

   Thanks voor je tips Anne, we hebben inderdaad een mooi lijstje met wensen en eisen gemaakt. Ik herken je “liefde” voor auto’s wel 😉 ik geef er ook niet zoveel om…veiligheid staat bovenaan en comfort. Hoe hij er uit ziet of welke kleur boeit mij niet zo veel… 😉

 • Lies 17 september 2018 at 18:20

  Leuk artikel Janske (de foto’s vind ik helemaal fantastisch)! Als het gaat om het kopen van een auto kan ik maar beter geen tips geven. Met mijn laatste twee auto’s heb ik alleen maar gedonder gehad. Wat dat betreft ben ik echt een pechvogel. Nu heb ik na veel wikken en wegen gekozen voor een leaseauto. Rijden in een nieuwe auto voelt zo fijn. En als er ooit iets mee aan de hand is, draai je niet op voor de kosten. Dus toch nog een tip, misschien is leasen ook iets voor jou!