About Me afvalrace Diet Battle Personal Persoonlijk Tag

De Af Val Tag (2.0)

17 januari 2018
In oktober 2015 schreef ik de Af Val Tag, met daarin allerlei persoonlijke vragen over afvallen. Op dat moment woog ik nog ruim 105 kg, maar had ik wel dezelfde doelen als een half jaar geleden. Het lukt mij toen niet om mijn doel te behalen. Inmiddels is het wel gelukt en daarom beantwoord ik nu opnieuw mijn vragen. Over nieuwe doelen, verslavingen en mislukte pogingen.
Waarom wil je zo graag afvallen?

Omdat ik mijn (eerste) doel van 85 kg heb behaald weet ik inmiddels waarvoor ik het doe. Een gezonde levensstijl en een gezond gewicht zodat ik samen met mijn gezin kan genieten zonder continu bezig te zijn met het “te dik zijn”. Dat is echt iets wat mijn leven altijd negatief heeft beïnvloed. Bij alles wat ik deed, droeg ik letterlijk en figuurlijk die extra kilo’s mee. Ze werden steeds zwaarder en ik was er klaar mee. Nu wil ik nog meer afvallen om een gezond(er) BMI te krijgen.

Wat is je doel of zijn je doelen? Wat is je motivatie?

Ik wil een gezonde BMI hebben. Mijn motivatie is dat ik weet hoe het moet en weet dat ik het kan. Ik ben al erg blij met mijn resultaat, maar ik wil er nog meer uit (af) halen wat er in zit.

Heb je al eerder een (geslaagde of mislukte) poging gewaagd?

Genoeg mislukte pogingen en nu gelukkig ook geslaagde pogingen, van 20 kg afvallen in 6 maanden. Genoeg ervaring dus. Ik weet hoe moeilijk én hoe makkelijk het kan zijn.

Hoeveel kilo zou je graag willen afvallen? Wat is je streefgewicht? 

Graag wil ik voor de zomer van 2018 onder de 80 kg wegen en voor 2019 onder de 75 kg. Momenteel weeg ik 83,6 kg, dus het moet absoluut gaan lukken. Nu nog even wat extra mijn best doen, want momenteel blijft mijn gewoon een beetje hangen.

Wat doe je om je doel te bereiken?

Ik ben sinds juli 2017 bij de Weight Watchers en ga daarvoor iedere week naar de cursus. Ook heb ik sinds die tijd een groep dames om mij heen verzameld waarmee ik samen de strijd tegen de kilo’s aan ben gegaan. Ook dit jaar doe ik het niet alleen, maar zelfs met 11 andere kanjers ben ik aan het afvallen en deel ik maandelijks onze updates via Janske.nl. Deze afvalrace is een extra stok achter de deur voor ons allemaal.

Wat zijn je grootste valkuilen en cravings?

Wat ik zelf het moeilijkst vind is om mijzelf te herpakken na een “slechte” keuze. Zo merk ik nu bijvoorbeeld na de feestdagen, feestjes en een weekendje weg, mijn lichaam iets te veel gewend is geraakt aan alle ongezonde cravings. Dit moet ik echt weer even afbouwen en dat vind ik moeilijk. Ook merk ik dat ik altijd bezig ben met eten. Het is echt een verslaving. Gelukkig leer ik nu hoe ik dit beter onder controle kan houden en mijzelf kan herpakken.

Heb je nog tips voor anderen? 

Geef niet op. Ga niet lijnen, maar verander je levensstijl. Hou het leuk voor jezelf en geniet, ook van de minder gezonde keuzes. Kies bewust en herpak jezelf wanneer het even “mis gaat”. Ook jij kunt afvallen!

Hierbij Tag ik de lieve Marieke en Arno! Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

Vond je mijn Tag ook leuk? Voel je vrij om hem over te nemen. Tag je mij dan even zodat ik ook jouw antwoorden kan lezen?

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 17 januari 2018 at 07:13

  Jouw grootste valkuil is de mijne ook geweest afgelopen maanden. Maar ik blijf doorzetten en me herpakken!

  • Nicole 17 januari 2018 at 07:14

   Hey ik was nog niet klaar.. Wilde nogmaals zeggen dat ik het super knap van je vind en je op dit moment MIJN inspiratie bent!

   • Janske 17 januari 2018 at 21:28

    awww…zo helpen we elkaar! 🙂 Let’s do this, babe!

 • Joke 17 januari 2018 at 09:59

  He Janske, sinds vandaag verdwijnt de tekst van je main content vanaf “Waarom wil je zo graag afvallen?” ineens onder de rechterkolom…

  Los daarvan: goed bezig!!!! Gisteren op de foto bij je vorige artikel viel het me superhard op, zo nice!!!

  • Janske 17 januari 2018 at 11:24

   Thanks voor de tip. Ik heb het aangepast! 🙂

 • Bodil 17 januari 2018 at 10:05

  Die doelen ga je absoluut halen! 😀

  • Janske 17 januari 2018 at 11:25

   Dat zou echt ge-wel-dig zijn! 🙂

 • Will 17 januari 2018 at 10:25

  Janske, het gaat je lukken, dat weet ik zeker.
  Ik heb de feestmaand ook als moeilijk ervaren, i.v.m. mijn lijnen.
  Ik ben in augustus begonnen bij de diëtiste , eten volgens de schijf van vijf.
  Niet echt een dieet, maar gewoon eten. Zonder moeilijke recepten, want ik houd niet van koken. Zo simpel mogelijk.
  Ben t/m nu al 7 1/2 kilo afgevallen.
  Ik was ongeveer 90 kilo en ben nu 82,5, maar mijn streef is 65 kilo.
  Dus het duurt nog even voordat ik mijn streef heb bereikt.
  Mijn dochter is in één jaar tijd ,20 kilo afgevallen en als het haar lukt, lukt het mij ook.
  Ik heb een maandje stilstand gehad en dan moet je juist doorzetten, want opgeven is ook niet handig.
  Maar ja, het is een kwestie van volhouden en volhouden, maar dat is soms moeilijk, net wat jij zegt.
  Trouwens knap van je dat je het zo volhoudt! Maar nu op naar de 75 kilo, Janske. Succes!

  • Janske 17 januari 2018 at 11:38

   Wat goed, Will! Neem de tijd, het is geen wedstrijd. Gewoon eten is inderdaad veel beter dan op dieet. Dat zou ik ook niet volhouden. We gaan samen knallen! Wooohooo!

 • Marieke 17 januari 2018 at 17:59

  Echt superknap hoor! Je bent voor mij een inspiratiebron. En ik hoop ook daar te komen waar jij nu bent. You go girl!!

  • Janske 17 januari 2018 at 21:27

   Als zelfs ik het kan 😉 Het gaat je lukken! x

 • Christa 18 januari 2018 at 06:45

  Wat een toffe tag! En super knap al dat je zover bent gekomen! Momenteel ben ik ook hard bezig met afvallen en ik ga deze tag zeker van je overnemen en je benoemen. Je ziet hem wel verschijnen! ?

  • Janske 18 januari 2018 at 10:26

   Super tof, ik ben benieuwd! Zet hem op meid! You’ve got this!

 • Afvallen: mijn eerste tien kilo! 17 januari 2020 at 15:17

  […] ‘Afvaltag’ van Janske heeft ze voor het eerst geplaatst in 2015. Sindsdien is ze al 20 kg (!) afgevallen en nu gaat ze op […]