Mommy Stuff Persoonlijk

10 x stomme redenen waarom je kind je ’s nachts wakker maakt

14 januari 2018
Heerlijk hoor,dat mama zijn. Maar soms (en dan vooral midden in de nacht) wanneer ik wakker word geroepen om de stomste redenen. Dan vind ik dat hele mama zijn ineens niet meer zo’n feest. Natuurlijk wil ik mijn kinderen troosten als ze pijn hebben of eng gedroomd. Maar voor sommige redenen kom ik liever niet mijn warme bedje uit…
Waarvoor ik de afgelopen maanden (tegen mijn wil in) ben wakker gemaakt: (en waar ik nu gelukkig wel om kan lachen…)
 • “Mamaaaaaa!!!! (ik ren naar Lola’s kamer omdat ik denk dat ze uit haar bed is gevallen of zo)… Lola; “Mama, kun je mijn dekbed recht leggen!”…SAY WHATTT?? ….ik kan mijzelf nog net inhouden om de deken niet over haar heen te gooien en vertel haar op mijn vriendelijkst of ze ons daar svp NOOIT meer voor wakker wilt maken.
 • “Ik. Moet. Poepeeennnn!” Tja, deze komt wel eens vaker voor. Helaas kan mevrouwtje nog niet (goed) zelf haar bips afvegen, dus heeft ze hulp nodig. Toch jammer dat die drol niet tot de volgende ochtend wil blijven zitten…(al gebeurd dat dan ook wel eens…)
 • “Ik ben mijn zakdoek kwijt!” …* zucht*…Ja, dus? Hij ligt gewoon onder je kussen. Waar hij ALTIJD ligt. Welterusten, Lola.
 • “Mamaaaaaaaa…ik heb TWEE zakdoeken!”..are you kidding me?!
 • “Ik heb do-hoorrrtttsss” Tja,dat is best vervelend. Maar moet dat echt nu? *loopt naar badkamer voor glaasje water* Proost!

 • “Mama, papa. Ik. Ben. Wak-keeerrrrr!” en dat om 6 uur ’s ochtends. (Dat is voor ons dus echt nog midden in de nacht.) “Lola, je mag nog even gaan slapen, want alle kindjes slapen nog en papa en mama ook. Welterusten Lola.
 • “Mama, ik heb snoooootttttt!” Dan pak je toch gewoon je zakdoek? Tante pollewop. Bedankt hè,dat je mij uit mijn remslaapje hebt gehaald…*zucht*
 • Ik hoor gerommel op Lola’s kamer en zie niemand in bed liggen via de babyfoon. Kom ik in haar kamer, staat ze op de vensterbank. “Ik wilde kijken of het al ochtend was.” “Uhm nee, het is bedtijd, Lola. Hup, in je bed!”
 • “Mamaaaaaa, waar is Chu-Chu? Ik ben Chu-Chu kwijt!” (één van haar knuffels)…”Hij ligt naast je schatje. Slaap lekker.”
 • Wat misschien nog het ergst is, wanneer ze stilletjes onze slaapkamer binnen sluipt en ze als een schim die er bijna uitziet als dat enge kind uit The Grudge naast mijn bed staat om te kijken of ik wakker ben. Vervolgens blijft ze muisstil naast mij staan om vervolgens weer even stilletjes de kamer te verlaten. Meestal hoor ik haar al aankomen, maar ik weet zeker dat ze mij op deze manier ooit nog een hardverzakking gaat bezorgen. Hopelijk sla ik haar niet van de schrik!

Wordt jij ook wel eens voor dit soort (stomme) redenen wakker gemaakt uit je (rem) slaapje? Irritant hè?!

Spread the love

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Andrea 14 januari 2018 at 08:51

  Haha! En herkenbaar. Hier gaat de oudste zelf naar de wc in de nacht. Hoor ik hem roepen alsof er ik weet niet wat aan de hand is. Komt ik in de badkamer. Kijk mama mijn letter! Hij zag de eerste letter van zijn naam op de verpakking van vochtig toiletpot.

 • Reply Andrea 14 januari 2018 at 08:51

  Toilet papier bedoel ik

 • Reply Jorien 31 januari 2018 at 21:29

  Haha ik heb het met grote glimlach gelezen, maar snap dat jij er liever je warme bedje niet voor uit gaat!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge