Janske's Afvalrace Personal Persoonlijk

6 maanden Weight Watchers – Hoe gaat het nu?

11 januari 2018
Inmiddels ben ik 6 maanden lid bij Weight Watchers en heb ik mogen ervaren hoe het programma werkt. Ik heb geleerd hoe je af kunt vallen op je eigen manier, zonder te lijnen. Met de juiste begeleiding, maar toch helemaal zelf. Vandaag kijk ik terug op deze eerste 6 maanden.
Samen de strijd aan gaan tegen de kilo’s

Toen ik op 10 juli mijzelf inschreef bij Weight Watchers wist ik nog niet precies wat mij te wachten stond. Hoe zou zo’n cursus zijn en hoe werkte dat punten tellen? Ik sprak met mijzelf af om er voor de volle 100% voor te gaan en dat deed ik. Om mijzelf én anderen te motiveren besloot ik om het dit keer niet helemaal alleen te doen. Samen met deze groep kanjers ging ik de strijd aan tegen de kilo’s.

De eerste weken Weight Watchers waren echt een eye-opener voor mij. Ik leerde het programma kennen, gooide helemaal het roer om en verloor mijn eerste kilo’s. Ook stopte ik met het geven van borstvoeding om minder fijne redenen en bleef ik even hangen in gewicht. Ondanks alle veranderingen viel het mij ontzettend mee. Waarom had ik dit niet veel eerder gedaan?

Taartjes eten en mijlpalen vieren

Na de eerste weken leerde ik steeds beter hoe ik naast het gezonde eten ook kon genieten van mijn favoriete (minder gezonde) cravings. Zo viel ik toch gewoon af, ondanks dat ik ook taartjes at op Coco’s eerste verjaardagsfeestje. Dit maakt het Weight Watchers programma zo fijn en daarom realistisch en haalbaar voor iedereen. Je mag écht alles eten wat je wilt. Maar waar kies je voor? Dat is telkens weer de vraag die je aan jezelf stelt.

Ondertussen bereikte ik verschillende mijlpalen. Dit was erg motiverend en gaf mij extra motivatie om lekker door te gaan. Ik begon te merken aan mijn kleding dat alles steeds ruimer zat en kreeg steeds meer complimentjes van anderen.

Ups en downs

Naast alle ups, waren er natuurlijk ook downs tijdens mijn eerste maanden bij Weight Wathers. Zo vloog ik ook kei hard uit de bocht en kreeg ik flink de griep en kwam ik zelfs aan.Gelukkig had ik ook geleerd hoe ik hiermee op een positieve manier mee om kon gaan. Iets waarbij ik voorheen altijd weer de mist in gegaan zou zijn, wist ik mij nu te herpakken en zat ik al snel weer op het goede pad. Ook kwam ik er achter dat zoveel afvallen ook een aantal nadelen had.

Samen met mijn lieve vriendinnen vierde ik mijn persoonlijke mijlpaal van -15 kg en kocht ik mijn eerste nieuwe kleding in een paar maten kleiner! Binnen vijf maanden lukte het mij om mijn persoonlijke doel te bereiken en plaatste ik mijn voor en na (of eigenlijk tussen-) foto. Dat was even spannend zeg! Wat kreeg ik ontzettend veel lieve reacties. Wauw! Dat maakte mij toch best wel trots.

Afvalrace 2.0

Inmiddels is het nieuwe jaar van start en ben ik samen met een groep oude én nieuwe kanjers begonnen aan onze afvalrace 2.0 voor dit jaar. Samen gaan we er voor om onze persoonlijke doelen te bereiken. Iedere maand plaats ik op Janske.nl een update van alle kanjers. De groep bestaat uit allemaal toffe dames die ontzettend enthousiast zijn. Er wordt flink wat afgekletst in ons WhatsApp groep. Dat geeft mij weer frisse energie om door te gaan.

De Feestdagen, de vakantie én mijn weekendje weg met vriendinnen zorgden er voor dat ik het best lastig vond om mij niet te veel te laten verleiden. Ik maakte meer verkeerde keuzes dan ik eigenlijk zou willen en dat is voor mij wel een reality check dat ik écht weer even de puntjes op de i moet zetten om weer de juiste mindset te krijgen. Ik heb namelijk nog genoeg mooie doelen voor het komende jaar en die behaal ik niet zomaar.

Wat weeg ik nu? 

Mijn startgewicht in juli 2017 was 104 kg. Op 1 januari 2018 woog ik 84,3 en vanochtend gaf mijn weegschaal 83,4 kg aan. Er is dus toch weer 0,9 kg af. Mijn eerstvolgende doel is om onder de 80 kg te wegen. Werk aan de winkel dus. Ik weet dat ik het kan, dus ik ga er voor. De komende maanden ga ik sowieso lekker verder bij de Weight Watchers. In de afgelopen 6 maanden heb ik zo ontzettend veel geleerd over gezonde voeding en hoe ik de juiste keuzes kan maken. En weet je, eigenlijk is het echt niet zo moeilijk allemaal, je moet het gewoon even weten. Met de juiste tools kan iedereen afvallen.

Ik kijk erg uit naar mijn afvalavontuur dit jaar en natuurlijk ook dat van mijn kanjers. We gaan er samen een topjaar van maken! Yes!

Spread the love

You Might Also Like

 • zebrazonderstrepen 11 januari 2018 at 15:54

  super bezig! Hier sinds augustus en ook al 7 kg weg. Even bijgekomen bij de feesten maar nu terug op het juiste pad!

  • janske 11 januari 2018 at 15:58

   Super goed! We gaan er weer voor!

 • Nicole 12 januari 2018 at 13:41

  Wat fijn zeg zo’n groepje! Heb dat ook wel nodig denk ik. Hier nog steeds niet de boel op de rit maar komt wel weer..

 • Shirley 12 januari 2018 at 16:39

  Wauw je ziet er echt supergoed uit!!! Echt knap wat fijn zo’n resultaat.

 • Cassandra 17 januari 2018 at 18:18

  Echt jij he, je ziet er fantastisch uit! Wat een prestatie!! Keep up the good work, you can do it! <3

  • Janske 17 januari 2018 at 21:27

   Thanks lief! Ik ga er voor! 🙂

 • Mindy 26 januari 2018 at 20:49

  Wauwww knappie!! Ben mega trots op je!!!