low-budget Mommy Stuff Persoonlijk

Is een zorgverzekering bij Hema iets voor mij?

10 januari 2018

Dat je heerlijk kunt shoppen bij de Hema (en ik zo’n grote Hema fan ben), is geen geheim. Maar dat je er nog meer kunt dan alleen maar shoppen, zoals bijvoorbeeld je zorgverzekering afsluiten. Dat wist nog niet iedereen. Zelf heb ik al een tijdje mijn moederfiets verzekerd bij de Hema. Lekker low-budget (zoals je gewend bent van Hema), met alles wat ik nodig heb. Maar Hema heeft ook zorgverzekeringen. Is deze zorgverzekering ook iets voor mij?
Niet het meest geweldige gebit

Nu het nieuwe jaar weer is begonnen en ik heb mijn eerste bezoekje bij de tandarts er al op zitten. Omdat ik weet dat er de komende maanden en/of jaren nog meer bezoekjes aan zitten te komen (jikes!),ben ik toch even aan het kijken wat er allemaal wel en niet in mijn zorgverzekering valt. Helaas ben ik niet gezegend met het meest geweldige gebit, dus een aanvullende tandverzekering is (helaas) toch echt een pre voor mij. Ook heb ik al zoveel maanden last van mijn nek, met daardoor (denk ik) nu bijna dagelijks hoofdpijn, waarvoor ik waarschijnlijk binnenkort toch echt een keer een paar bezoekjes moet gaan plannen bij de fysiotherapie.

Cheeseeee!

Maar ja, alles kost geld. Het liefst geef ik net als iedereen mijn geld uit aan leuke dingen. Daaronder versta ik dus niet perse een nieuwe kroon of een kraakbeurt bij mijn lokale fysiotherapiepraktijk. Daarom is het nu een mooi moment om te kijken wat mijn zorgverzekering allemaal dekt en wat ik hiervoor maandelijks kwijt ben. Wellicht is het namelijk een stuk voordeliger om via de Hema mijn zorgverzekering af te sluiten. Ik heb al even gekeken bij de vergoedingen van de fysiotherapie. Per jaar krijg je via Hema namelijk 9,12 of 18 behandelingen bij de fysio vergoed (afhankelijk van welk aanvullend pakket je kiest).

Alle beetjes helpen

Meestal is vriendlief diegene die het leuk vindt om verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Hij kan zich er uren mee vermaken. We zijn in de afgelopen jaren daarom ook al een paar keer gewijzigd van zorgverzekeraar en van aanvullende verzekeringen. Ik zelf vind het vooral allemaal erg ingewikkeld en ben altijd weer blij wanneer hij mij een eindconclusie geeft, zodat we kunnen kiezen. Voor nu moeten we eerst even alles vergelijken en wie weet kunnen we binnenkort wel overstappen naar de Hema. Die extra 10% korting bij de Hema is daarnaast natuurlijk ook mooi meegenomen voor een Hema fan zoals ik.

Ik vind het zeker de moeite waard om over te stappen wanneer het goedkoper kan. Want alle beetjes helpen, toch!?

Wist jij dat Hema ook (zorg)verzekeringen had? Zou jij overstappen wanneer het goedkoper kan?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Hema. Zie disclaimer

Spread the love

You Might Also Like