Mommy Stuff Persoonlijk

De rotklusjes van het ouderschap – TAG

9 januari 2018
Ik vind het heerlijk om mama te zijn en vind zelfs de verzorging (meestal) helemaal niet erg om te doen. Toch zijn er van die rotklusjes waar zelfs ík niet altijd op zit te wachten. Vriendin Charlotte schreef hierover deze tag met daarin allerlei ‘rotklusjes’. Vriendin Monique gaf het stokje daarna weer door aan mij. Lees snel of ik vaak de bedden verschoon, teennagels knip en wie er de meeste luiers in huis verschoond!

8 vragen over de rotklusjes van het ouderschap:

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Eigenlijk te weinig merk ik. Lola’s nagels hoef ik (helaas) bijna nooit te knippen, want mevrouwtje bijt ze er zelf al af. Coco’s nagels knip ik wanneer ze meestal al iets aan de lange kant zijn. Die krengen groeien ook zo ontzettend hard!

En de teennagels?

Meestal knip ik ook de teennagels meteen zodra ik alle nagels knip. Net zo makkelijk. De meiden vinden het allebei geen feest wanneer ik ze knip, dus meestal doe ik het met veel afleiding. Als ze het niet zo vervelend zouden vinden zou ik het iets vaker doen.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

In Coco’s bed heb ik altijd zo’n vrolijke XXL hydrofiele doek liggen omdat ze op haar buik slaapt. Deze verwissel ik regelmatig, net als haar slaapzakje. Een paar keer per week. Haar hoeslaken en dekentje daarbij toch minder vaak. Lola’s bed wil ik vaker verschonen, maar ik vergeet het vaak gewoon. Oops!

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Mijn kinderen hebben eigenlijk altijd hele schone oortjes. Behalve Coco nu toevallig voor de eerste keer niet. Gisteren werd ze wakker met één oortje waar echt van alles uit was gekomen (ik zal de details besparen…maar jakkie bah), die houd ik nu dus wel extra in de gaten en schoon.

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Meestal ben ik de Sjaak omdat ik natuurlijk “maar” 3 dagen werk en papa 5. ’s Avonds en in het weekend is het van nature eerlijk verdeeld.

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Dat is toch meestal papa. Die staat na een piepje meteen rechtop terwijl ik eerst nog uit dromenland moet komen voordat ik op sta. Dat duurt ook maar 1 seconden, maar toch. Papa is meestal diegene die er uit gaat. Maar ik heb bijna 2 jaar voor de borstvoeding in de nacht uit bed mogen gaan, dus hij heeft nog wat in te halen, haha. Maar wel super fijn hoor,dat vertel ik hem ook regelmatig. Als het echt drama is, ga ik natuurlijk gewoon kijken hoor en ik sta ook regelmatig op midden in de nacht. Maar over het algemeen gaat vriendlief het vaakst er uit.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Dat ben ik. Vriendlief ik pas een paar keer mee geweest. Puur uit praktische redenen. Hij moet er speciaal vrij voor vragen en ik plan de bezoekjes gewoon op mijn vrije dagen. Dat gaat prima. Ik vind het een leuk uitje en hij vind er geen bal aan, dus dat komt goed uit, hihi.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Dat doen we beiden, ondanks dat mijn ouders eigenlijk altijd oppassen. Toch regelen we het allebei even vaak.

Dit waren mijn eerlijke antwoorden. Ik ben benieuwd of jij ook een beetje hetzelfde denkt over deze rotklusjes.

Hierbij tag ik Felice van BabyenKind.nl om deze tag over te nemen. Binnenkort kun je haar antwoorden lezen op haar blog!

Doe jij in huis ook de meeste “rotklusjes”? Welk klusje vind je het “rotst”? 

Spread the love

You Might Also Like

 • Charlotte 9 januari 2018 at 12:05

  Leuk dat je hem ook hebt ingevuld ? Hier ook al een nagelbijtertje in huis. Zo zonde!

  • Janske 9 januari 2018 at 13:03

   echt he…ik vind het ook echt geen gezicht…

 • Jacqueline 9 januari 2018 at 19:22

  Wat heerlijk om te lezen. En dan vooral omdat ik van al die rotklusjes af ben, mijn meiden doen het inmiddels allemaal zelf. Wel met hier en daar wat aansporing.

  • Janske 12 januari 2018 at 12:02

   Ik verheug mij er nu al op 😉 hihi

 • Sheila 12 januari 2018 at 12:00

  Wat grappig, want bovenstaande dingen beschouw ik eigenlijk niet als rotklusjes. Alles is bij ons evenredig verdeeld, inclusief luiers verschonen of kinderen wassen. Één keer heeft mijn zoontje van 3 overgegeven in de auto. Dát vond ik niet tof. Heel sneu voor hem, maar toen moest alles schoongemaakt worden. Nagels knip ik trouwens om de 2 à 3 dagen. Anders worden ze echt te lang.

  • Janske 12 januari 2018 at 12:02

   kots in de auto…dat is inderdaad super sneu…maar een hel om op te ruimen….blleergghhhhh