afvalrace Persoonlijk

Wat gebeurt er bij een Weight Watchers cursus

5 januari 2018
‘Moet je dan op de weegschaal, terwijl iedereen meekijkt?’ …’Wordt er alleen maar over Weight Watchers producten gepraat?’ … “Is er wel plek bij de cursus?’ Dit zijn een paar voorbeelden van vragen en onzekerheden voor mensen die twijfelen. Ga ik wel of niet naar de cursus van de Weight Watchers? Vandaag vertel ik je wat er allemaal gebeurt bij een Weight Watchers cursus!

Toen ik een half jaar geleden besloot om mij in te schrijven bij Weight Watchers vond ik het best moeilijk om te kiezen of ik wel of niet naar de cursus zou gaan. Je kunt er namelijk voor kiezen om Weight Watchers te volgen mét of zonder cursus. Je kunt het dus helemaal zelf (online) doen óf onder begeleiding van een persoonlijke coach, waarbij je wekelijks naar de cursus gaat. Ik koos uiteindelijk om ook naar de cursus te gaan en ben nog steeds erg blij met deze keuze.

Wat gebeurt er bij een Weight Watchers cursus

Toch merk ik door de vragen om mij heen dat veel mensen geen of juist een totaal verkeerd beeld hebben over de Weight Watchers cursus. Velen verwachten dat alle cursisten op de weegschaal moeten staan terwijl iedereen mee kijkt. Of dat er iedere week een half uur lang alle producten van Weight Watchers als een soort presentatie voorbij komen. Of dat je “op het matje moet komen” als je niet bent afgevallen en je vernederd voelt voor de hele groep.

Gelukkig is dit allemaal niet het geval. Maar wat gebeurt er dan wél tijdens een Weight Watchers cursus?

Persoonlijke coach

Tijdens je eerste cursus maak je kennis met je coach. Hij of zij is zelf ook afgevallen met de hulp van Weight Watchers, en is daarnaast ook een ervaringsdeskundige over het programma. Samen met je coach maak je een plan en bedenk je jouw persoonlijke doel(en). Daarna krijg je verschillende boekjes met allerlei informatie over het Weight Watchers programma, je persoonlijke weegboekje, waar je al je resultaten in bewaard en een handig mapje waarin je alles kunt opbergen.

Dan is het tijd om je startgewicht te wegen. Daarvoor mag je op de weegschaal gaan staan. Dit gebeurd discreet, alleen jijzelf en de Weight Watchers medewerker kan jouw gewicht zien op de weegschaal. Daarna kun je kennismaken met de andere cursisten of even rondkijken bij alle Weight Watchers producten. Wanneer iedereen zich heeft gewogen ga je lekker zitten en neemt je coach het woord. Hij/zij verteld in een klein half uurtje van alles over het Weight Watchers programma. Dit is iedere week weer iets nieuws.

Zo komen er verschillende thema’s voorbij zoals:
 • bewegen en sporten
 • meer uitleg over de punten
 • wat zit er in mijn voeding
 • variërende ontbijt of lunchtips
 • een quiz over gezond en ongezond eten
 • tips voor op vakantie of tijdens de Feestdagen

Er zijn altijd genoeg onderwerpen om over te praten en eigenlijk is het half uurtje bijna altijd te kort voor alle informatie. Ook is dit het moment om je vragen te kunnen stellen waar je die week tegen aan bent gelopen of om samen met je medecursisten je moeilijke momenten te bespreken. Zo kom je er vrij snel achter dat alle andere aanwezige cursisten net zoals jij zijn. Welke maat ze ook hebben, we hebben allemaal dezelfde onzekerheden en onze moeilijke momenten. Door dit bespreekbaar te maken tijdens de cursus lucht het enorm op, kun je elkaar steunen en ga je daarna weer met een positief gevoel naar huis.

Iedere week ontvang je een nieuwe weekboekje met daarin lekkere recepten, nieuwe uitdagingen en onderwerpen die passen bij het seizoen. Je gaat dus wekelijks op de weegschaal en kunt dit daarna in je Weight Watchers App invoeren. Zo zie je in een duidelijke grafriek jouw persoonlijke vorderingen. Bij iedere bijzondere mijlpaal ontvang je een presentje als kleine beloning voor jezelf.

Gezonder shoppen

Ook kun je op de cursus veel (nieuwe) Weight Watchers producten kopen (soms met een fijne korting). Die gezonde salade dressing of een kookboek met heerlijke Weight Watchers-proof recepten. Of die zakjes chips waar veel minder punten in zitten dan je favoriete huismerk uit de supermarkt. Kun je toch lekker snacken, voor minder punten.

Wanneer je start bij Weight Watchers kun je klikken op “Vind een cursus”, waarna je een cursus bij jou in de buurt kunt uitkiezen. Wanneer je jouw Weight Watchers pasje hebt ontvangen kun je terecht bij alle cursussen van Weight Watchers. Dus zelfs wanneer je er eentje op je vakantieadresje tegen komt! Handig!

Coach Marnita

Jouw coach helpt jou waar nodig om samen je doelen te bereiken. Zo heeft mijn coach Marnita een hele gezellige Facebookgroep waarin zij bijna dagelijks handige tips, recepten en info deelt. Ook is ze 24 uur per dag bereikbaar voor vragen en advies via Messenger. Een coach die er écht voor je is en je motiveert en helpt wanneer je het nodig hebt. Zo fijn!

Nou staat mijn coach natuurlijk niet op alle locaties, maar overal zijn er professionele Weight Watchers coaches die allemaal klaar staan om jou te helpen met het behalen van je persoonlijke doelen. Welke maat of welk doel je ook hebt. Dat maakt het echt persoonlijk en geeft je net dat extra beetje steun wat je soms net even nodig hebt.

Ik hoop dat je nu een beetje een beeld hebt gekregen over hoe een cursus bij de Weight Watchers er ongeveer uit ziet. Mocht je nog vragen hebben hierover, stel ze dan gerust!

 

Spread the love

You Might Also Like

 • femke 5 januari 2018 at 09:18

  Wat fijn jans dat je dit geschreven hebt. Dit zal veel mensen beter beeld geven.
  Ik twijfelde ook met of zonder cursus. Gelukkig had ik van jou al eea gehoord en ben ik blij dat ik met cursus gekozen heb.
  Wat nog handig is om te weten dat je met schoenen moet wegen ivm hygiëne denk ik? Sommige nemen slippers mee of plastic over sokjes. Ik ben dus met mijn schoenen inclusief zooltjes gewogen☺️ Dus deze schoenen trek ik voorlopig maar aan.
  Ook mijn coach heeft een afgeschermde fb groep en krijg je haar gegevens.

  • Janske 5 januari 2018 at 09:22

   Maar één voordeel, dan weeg je de volgende keer nóg minder ?

   • Janske 5 januari 2018 at 09:23

    Maar één voordeel, dan weeg je de volgende keer nóg minder ?mits je andere (lichtere) schoenen draagt.

 • Inez 7 januari 2018 at 21:45

  Hoewel ik nooit heb overwogen om bij de weight watchers te gaan (ik wil “maar” 5kg afvallen en vind het daarom niet de moeite) is het wel leuk om te weten wat er nu precies gebeurd! Moest ik het ooit nodig hebben…

  • Janske 7 januari 2018 at 21:48

   Bedankt voor je leuke reactie Inez, ik merkte dat veel mensen om mij heen zich afvroegen wat ze konden verwachten inderdaad. Zo krijg je toch een beetje een voorstelling er van.