afvalrace Personal

Dit zijn alle (nieuwe) kanjers! – Afvalrace 2.0

4 januari 2018
Het nieuwe jaar is begonnen en we zijn er (weer) klaar voor! Met ieder onze eigen doelen gaan we samen (opnieuw) beginnen aan onze afvalrace 2.0. Dit jaar kun je onze avonturen maandelijks volgen op Janske.nl met daarin alle ups en downs en hopelijk mooie resultaten. Vandaag stel ik alle (nieuwe en oude bekende) kanjers aan je voor!

Vanaf nu kun je ons een jaar lang volgen via Janske.nl. Iedere eerste donderdag van de maand kun je in een persoonlijke update lezen wat onze resultaten zijn van die maand. Ook kun je onze moeilijke momenten terug lezen en nog meer over ons te weten komen. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en zullen (waarschijnlijk) allemaal onze eigen ups en downs krijgen tijdens onze afvalrace. Alleen, maar ook samen gaan wij de strijd aan tegen de kilo’s.

Wat er ook gebeurd, we gaan er voor en kunnen hopelijk over een jaar samen met een trots gevoel en mooie glimlach terugkijken op fantastisch behaalde resultaten! We gaan er voor!

Eerst zal ik onze oude bekende (opnieuw) aan je voorstellen, met al onze nieuwe doelen voor 2018!

Nu

Janske

Wie ben ik: Janske (35) – mama van Lola (3) en Coco (1) – werkt bij de leukste concertzaal van ’t Zuiden – blogger – (iets te) gek op eten – festivals – Kinderkleding – Backstreet Boys – fotograferen & meer.

Startgewicht: 84,3 kg (start juli ’17 was 104 kg)

Persoonlijke doel voor 2018: Mijn doel is om in 2018 onder de 75 kg te wegen, om strakker in mijn vel te zitten en mijn gezonde gewicht te behouden.

Femke

Femke

Wie ben ik: Femke (35) – mama van Lars (4) en Tim (2) – werkt 3 dagen in de week bij een leverancier voor zuurstof en cpap therapie – hou van gezelligheid – leuke dingen doen met gezin, vriendinnen, familie.

Startgewicht: 76,9 kg

Persoonlijke doel voor 2018: De zwangerschapskilo’s die eraan zijn blijven ‘kleven’ op een gezonde manier terug brengen naar 65 kg.

Kathleen

Kathleen

Wie ben ik: Ik ben Kathleen en ben 46. Ik werk fulltime als HR-assistent. Ik ben bijna 24 jaar gehuwd met Peter en ben mama van Charlotte (21), Stef (18) en Elizabeth (15). Mijn grootste hobby is mijn blog thegoodthefabandthelovely.com. Ik doe al even mee aan de afvalrace, maar ik moet eerlijk bekennen dat het me écht niet afgaat de laatste maanden. Ik ben dus blij dat Janske toch blijft verder doen met deze afvalrace. Op die manier kan ik mezelf toch beter motiveren om ervoor te gaan. Ik wens iedereen alvast heel veel succes tijdens deze afvalrace en aan allen ook een gelukkig, gezond en ietsjes slanker 2018

Startgewicht: 73,7 (augustus 2017)

Persoonlijke doel voor 2018: 65 … en nu eens écht terug aan het sporten gaan!!

Renate (zoals ze er weer uit wilt zien)

Renate

Wie ben ik: Renate (29) – hobbyblogger voor familie en vrienden 😉 – paardenmeisje – voorliefde voor chocola en icetea green – <3 Marlie – werkzaam in de zorg – vakantieland Terschelling – flierefluiter met (te)veel behoefte aan structuur!

Startgewicht: 105 kg (2014). Afgevallen tot 75 kg (2014-2015) en ik weeg inmiddels weer 89 kg (december 2017).

Doel 2018: 70 kg voor mijn 30e verjaardag! Over elf maanden hoop ik dat er 19 kilo minder Renate is!

Ilse

Wie ben ik: Ilse (36) – mama van drie (2010 jongen -2012 meisje – 2014 meisje) – leerkracht plastische opvoeding en decoratie – gek op alles wat DIY, tekenen en schilderen te maken heeft en dus DIY/mamablogger geworden.

Startgewicht: 76,1  (oeps zeg – me even laten gaan de laatste maand!)

Persoonlijke doel voor 2018: 70 zou ik héél fijn vinden. In principe voor een goed BMI zou het 66 moeten zijn – maar ik weet niet of ik dat echt wil – eerst eens zien of ik die 70 haal!

Maaike

Maaike

Wie ben ik: Maaike (nog net 35)– Moeder van Cas (bijna 4) en Ruub (15 maanden) – blogger op maaikeschrijftop.nl  –   binnenkort weer juf -houdt van lekker eten – lente – kamperen – sauna– yoga – creatief bezig zijn – en nog veel meer.

Startgewicht:  Ik vind het te confronterend om dit online te zetten, wel ruim boven de 100 kilo.

Persoonlijke doel voor 2018: Toen ik een paar maanden geleden al een halve poging deed met Janske om af te vallen schreef ik dit: Ik wil heel erg graag onder de 100 kg wegen en de kilo’s die allerlei medische ellende op hebben geleverd kwijt raken (en meer, want ik was allang te zwaar). Daarvoor moet de knop om en ik echt gezonder gaan eten. Ik hoop dat dit een stok achter de deur is. Ik weet heel goed hoe het moet, nu het echt ook gaan doen.” 

Door omstandigheden heb ik toen niet doorgezet en de knop was nog niet genoeg om. Nu hernieuwde kans, Weight Watchers online erbij en ik ga er weer voor. Dit moet toch echt veranderen.

En dan nu onze nieuwe kanjers! – Welkom!

Lianne

Wie ben ik: Lianne -32 jaar- mama van Rikki Maxime 2 jaar- vriendin van richard 35 jaar- werk bij een uitzendbureau alweer 10 jaar- hobby’s kringloop, kinderkleding, afspreken met familie en vriendinnen.

Mijn gewicht nu: 86,4 kilo.

Persoonlijke doel voor 2018: Mijn streefgewicht 70 kilo!  Wij gaan in oktober van 2018 naar Curacao dus wil dan echt zijn afgevallen. Uiteraard met Rikki haar 3de verjaardag op 1 aug wil ik het al kunnen zien…

Nicole

Nicole

Wie ben ik: Nicole Willems uit Wijchen, moeder van twee fluffy Britse kortharen en partner van uber lieve Tijs.

Gek op reizen, escape room en bordspelletjes met vrienden. Eten is ook een favorietje hihi.

Startgewicht: 118,7

Mijn doel: Mijn lange termijn doel is zeker 30 kilo kwijt. Maar ik heb geleerd kleinere doelen te stellen om het leuk te houden. Dus ga ik eerst voor 7 kilo voor eind februari. Dan ga ik met vakantie en ik heb akkoord gegeven dat ik niet zwaarder ben dan 113 kilo voor een excursie.

Daarna is mijn doel op vakantie ook te blijven bewegen en gezond eten.

Na de vakantie stellen we een nieuw doel.

Samantha

Samantha

Wie ben ik: Ik ben Samantha, 33 jaar, single en woon heel fijn in Haarlem. Ik werk als assistente bij een endo praktijk. Dit zijn tandartsen die een specialisatie hebben in wortelkanaalbehandelingen. Ik werk er 4 dagen in de week en in mijn vrije tijd sport ik, zie ik mijn vriendinnen en geniet ik enorm van het leven. Ik lees veel, kijk series en vind het gezellig om met vriendinnetjes af te spreken en bij te kletsen.

Startgewicht: 106 kg

Persoonlijke doel voor 2018: Mijn persoonlijke doel van 2018 is verder te gaan met de Weight Watchers en onder de 80 kilo te komen. Dit is al jaren een droom!

Mary-Lou & haar gezin

Mary-Lou

Wie ben ik: Mary-Lou | 35 jaar |  moeder van 3 | eeuwig verloofd |  met een bodemloze put als maag |  werkt, blogger op MaryLoublogt.nl en heeft te veel papierhobby’s

Startgewicht:  78,8 kg

Persoonlijke doel voor 2018: Lifetime member worden bij Weight Watchers

Astrid

Wie ben ik?: Astrid (31). Getrouwd en huisdiermama van kat Barry. Blogger.
Hobby’s zijn schrijven, lezen, wandelen, zwemmen en
zeep/verzorgingsproducten maken.
Startgewicht: 71,8 kg.
Persoonlijke doel voor 2018: onder de 65 kg komen en vooral gezond blijven
eten en bewegen.

Marianne

Marianne

Wie ben ik: Marianne 38 jaar, getrouwd met Bjorn, grote kinderwens maar eigenlijk te zwaar om gezond zwanger te kunnen zijn, pedagogisch medewerker in de kinderopvang, muziek, het strand en de waddeneilanden, houdt van koken ( en nog meer van het zelf opeten), avondjes uit met mijn lief.

Gewicht: 120 kilo

Persoonlijke doel voor 2018: Het allermooiste zou zijn als ik eind 2018 50 kilo zou zijn afgevallen maar zou al heel blij zijn met 30 kilo. Gezonder en fitter worden.

Version:1.0 StartHTML:000000225 EndHTML:000005485 StartFragment:000002718 EndFragment:000005453 StartSelection:000002718 EndSelection:000005449 SourceURL:https://www.janske.nl/wp-admin/post.php?post=20569&action=edit

Dineke

Dineke

Wie ben ik: Dineke (34) “ Moeder van Timo (8) en Jamie (4) , Eigen bedrijf de Taartendoos, boekje lezen – bakken- ik zou graag weer meer fotograferen & Backstreet Boys.

Startgewicht: 77,5 kg (in augustus, 1 januari zat ik op 73,6/73,3)

Persoonlijke doel voor 2018: Mijn doel is om weer onder de 60 KG uit te komen. Daarnaast wil ik niet de hele dag meer trek hebben en gezonder eten. Ook wil ik meer tijd en rust voor mijzelf nemen.

Andrea

Wie ben ik: Mijn naam is Andrea (34) ,trotse (thuisblijf)moeder van een zoon (4) en een dochter (1), graag creatief bezig, bezit een boekenkast vol boeken die nog gelezen mogen worden, favoriete seizoen de herfst

Startgewicht: 84,5 kilo

Doel: Mijn wens en doel voor 2018 is een gezond BMI. Met mijn (bescheiden) lengte moet ik dan 68 kilo wegen. Dat komt neer op 16,5 kilo afvallen in 10 maanden tijd.

Maaike G

Maaike

Wie ben ik: Maaike (34)- mama van Luuk (20-08-2015) en Maud (17-01-2018)- getrouwd met de liefste man van de wereld sinds 05-06-2015- ik ben ambulant begeleider bij mensen met een ASS (autisme) diagnose- ik HOU van chocolade, films kijken en sporten

Startgewicht: 22-02-2018 90kg

Persoonlijke doel voor 2018: Ik wil weer heeeeeel graag onder de 80 kg gaan wegen. Ik wil volgend jaar carnaval weer in m’n jurkje passen van voor m’n zwangerschappen. Mijn gewicht was toen 76 kg

Ook wil ik het hardlopen weer gaan oppakken onder begeleiding van mijn fysiotherapeut, langzaam aan doen ivm nog wat zwangerschapskwaaltjes. Ik zou graag aan het einde van 2018 10km kunnen rennen.

Zet hem op kanjers!

Super stoer dat jullie samen met mij en elkaar de strijd aan gaan tegen de kilo’s. Jullie zijn allemaal (nu al) super fanatiek en enthousiast! Ik kan niet wachten om in februari de eerste resultaten te mogen delen, want volgens mij gaan we allemaal knallen dit jaar! Let’s do this!

Tip van de maand:

Varieer in je voeding. Je valt beter af wanneer je jouw lichaam verrast met verschillende maaltijden. Daarnaast is het leuker en lekkerder om af te wisselen. Zo kun je ook meer genieten van je voeding en blijft het leuk!

Wil je onze vorige updates van onze afvalrace teruglezen? Dat kan hier!

Lees je dit artikel en denk je…hey! Waarom doe ik hier niet aan mee? Dit is nét de stok achter de deur die ik zoek? Mail mij dan even via info@janske.nl en wordt ook één van deze kanjers!

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Samantha 4 januari 2018 at 06:41

  Ik ga het graag met jullie allemaal aan! Ben zo onwijs enthousiast en onwijs leuk blogje ook! See you in 4 weeks met hopelijk een leuk resultaat!

  • Janske 4 januari 2018 at 13:02

   Jaaa! Ik ben benieuwd Samantha! 🙂

 • femke 4 januari 2018 at 10:36

  We gaan ervoor! ??

  • Janske 4 januari 2018 at 13:03

   woop woop! Let’s do this!

 • Jacqueline 4 januari 2018 at 11:05

  Zo, dat zijn er weer een hoop! Ik twijfel nog of ik ga aanhaken, maar ik ga jullie zeker weer volgen. Succes dames!

  • Janske 4 januari 2018 at 13:03

   Je bent altijd welkom Jacqueline! 🙂 Dankjewel!

 • Marianne 4 januari 2018 at 13:07

  We kunnen dit?

  • Janske 4 januari 2018 at 13:11

   absoluut! 🙂

 • Jessica 5 januari 2018 at 15:47

  Go meiden jullie kunnen het! Ik doe vanaf de zijlijn met jullie mee.

  • Janske 9 januari 2018 at 20:41

   Super tof Jessica! 🙂

 • Nathalie 9 januari 2018 at 20:31

  Wat leuk weer nieuwe mensen erbij! Veel succes allemaal, ik doe voorzichtig met jullie mee!

  • Janske 9 januari 2018 at 20:42

   Dankjewel Nathalie, leuk dat je ook een beetje mee doet! 🙂