afvalrace Diet Battle Persoonlijk

Mama’s Afvalrace – Update #12 – Onze resultaten van 2017!

28 december 2017
Het is tijd voor onze allerlaatste update van 2017. Het moment waar we allemaal op onze eigen manier naar toe hebben gewerkt. In de afgelopen maanden hebben we samen onze afvalrace gedaan. Met ups en downs. Vandaag lees je hoe we er na al die maanden voor staan én wie er in 2018 door gaat met onze afvalrace 2.0 in 2018!

Inmiddels weten we dat we door gaan met onze afvalrace, samen met een aantal trouwe kanjers, welke je in de afgelopen maanden hier hebt kunnen volgen. Maar ook met maar liefst (nu al) vijf nieuwe kanjers. Met het nieuwe jaar en onze goede voornemens in het vooruitzicht gaan we binnenkort van start met onze “afvalrace 2.0”. Wij zijn er bijna klaar voor. Maar eerst gaan we nog even kijken naar wat we allemaal hebben bereikt in de afgelopen maanden tijdens onze persoonlijke afvalrace!

Janske

Janske’s toetje 2e kerstdag

Startgewicht: 103,5 kg

Eindgewicht: 84,4 kg

Totaal afgevallen:  – 19,1 kg

De Feestdagen waren voor mij: Vooral even echt genieten en even loslaten. Nu moeten de touwtjes weer strak getrokken worden en gaan we weer verder waar we gebleven waren (en om die 0,9 kg er weer af te krijgen). Tjop tjop!

Het meest trots ben ik op: Dat ik gewoon mijn doel heb weten te bereiken. Ik kan het soms nog steeds niet geloven. Zo gek voelt het.

Wat zijn mijn voornemens voor 2018: Om richting de 75 kg te gaan en om wat strakker in mijn vel te zitten. Maar vooral om NOOIT MEER boven de 85 kg uit te komen!

Ik ga wel door met onze afvalrace omdat: Ik nog steeds geen gezonde BMI heb en zeker nog wel wat kilo’s kwijt kan. Samen met alle kanjers ga ik er voor! Yes!

Kathleen

Startgewicht: 73,7

Eindgewicht: 70,2

Totaal afgevallen: 3,5

De Feestdagen waren voor mij: genieten van vakantie, mooie momenten met de familie, leuke uitstapjes en lekker eten en drinken 🙂

Het meest trots ben ik op: dat ik, ondanks het feit dat ik echt wel een moeilijke afval-periode heb, toch blijf meedoen aan deze updates… het houdt me toch een héél klein beetje op het goede pad!!

Wat zijn mijn voornemens voor 2018: opnieuw er volop voor gaan natuurlijk!

Ik ga wel door met onze afvalrace omdat: ik toch nog 5 kilo verwijderd ben van mijn streefgewicht…

Femke

een van de gangen bij Femke’s kerstdiner

Startgewicht: januari 83 kg juli 79 kg

Eindgewicht: 76 kg

Totaal afgevallen: 7 kilo in 2017

De Feestdagen waren voor mij: voornamelijk grieperig. Maar ik kan eigenlijk altijd wel eten dat is het probleem. Ik heb eigenlijk nergens op gelet.

Het meest trots ben ik op: Op jou Jans! Je bent een goed voorbeeld voor alle andere. Je hebt bewezen dat het mogelijk is om op een gezonde manier af te vallen. Echt zo knap van je. Bedankt voor alle updates! In 2018 ga ik er weer tegenaan.

Wat zijn mijn voornemens voor 2018: Er weer vol tegenaan om mijn doel van 65 kg te bereiken

Ik ga wel door met onze afvalrace omdat: Ik ga wel door met de afvalrace omdat ik nog niet op mijn streef gewicht zit. En dit een goede “stok achter de deur is”.

SaSiBeau

Startgewicht: 102

Eindgewicht: 91

Totaal afgevallen: 11 = 10,8%

De Feestdagen waren voor mij: een ramp, alle ja veel te veel verleidingen en toch een halve kg bijgekomen met 2 feesten

Het meest trots ben ik op: dat ik maar een halve kg ben bijgekomen

Wat zijn mijn voornemens voor 2018: verder doen en vooral aan mezelf denken

Ik ga niet door met onze afvalrace omdat: ik ga niet door omdat ik dit nu samen met een paar vriendinnen doe. Vond het wel zeer leuk maar het heeft geen meerwaarde voor mij.

Ilse
Ilse met haar gezin

Startgewicht: 73,8

Eindgewicht: 73,6 (met piek terug naar boven en nu weer naar beneden!)

Totaal afgevallen: 200 gram dus – Hahahaha – Maar in totaal nog steeds 16.4 kilo, want in oktober 2016 begonnen op 90 kg.

De Feestdagen waren voor mij: Een fijn samenzijn. Daar had ik echt nood aan.

Het meest trots ben ik op: Het feit dat ik met terug heb herpakt.

Wat zijn mijn voornemens voor 2018: 70 kilogram behalen.

Ik ga wel door met onze afvalrace omdat: Ik doe nog wel mee, omdat ik het gewoon gezellig vind. Alleen is ook maar alleen! 😉

Jenny

Startgewicht: 89 kg

Eindgewicht: 82 kg

Totaal afgevallen: 7 kg

De Feestdagen waren voor mij: top heb lekker alles gegeten wat ik wou haha.

Het meest trots ben ik op: dat ik door het afvallen ook zelf nog meer zelfvertrouwen heb gekregen.

Wat zijn mijn voornemens voor 2018: Gezond en met mate blijven eten. Maar wel genieten op z’n tijd.

Ik ga niet door met onze afvalrace omdat: Niet, omdat ik momenteel dus zwanger ben en dan kom je over het algemeen alleen maar aan.

Fijn uiteinde allemaal en veel succes met de afvalrace in 2018!

Andrea

Startgewicht: 86

Eindgewicht: 82

Totaal afgevallen: 4 kilo in 8 weken

De Feestdagen waren voor mij: door privéomstandigheden niet zoals ik vooraf gedacht had. Qua eten ging het wel aardig goed, wel wat alcohol gedronken maar dat had ik vooraf ook aan mezelf toegezegd

Het meest trots ben ik op: dat ik bij het maken van een misstap niet de gedachte heb gehad: zie je ik kan het toch niet. Maar dat ik dacht: ok, dit kan gebeuren en het is niet erg. We gaan gewoon verder.

Wat zijn mijn voornemens voor 2018: te genieten van mijn gezin en proberen wat meer in mijn lijf te zitten dan alleen in mijn hoofd. Wellicht dat ik dit met yoga ga proberen.

Ik ga wel door met onze afvalrace omdat: ik ga door met mijn afvalrace. Ik had gehoopt om onder de 80 te komen in 2017, dat is niet gelukt maar dat gaat in 2018 wel gebeuren.

Dankjewel!

Even nog een bedankje namens mijzelf voor al deze kanjers! Dank jullie wel, lieve meiden. Om samen met mij jezelf bloot te geven en al je ups en downs te delen met de rest van de wereld. Het was echt niet altijd even makkelijk, maar dat maakt ons juist kanjers. Zelfs de moeilijke momenten deelden we met elkaar en waren herkenbaar en inspirerend voor anderen. Of je nou 10 kilo kwijt bent of op gewicht bent gebleven. Voor mij zijn jullie stuk voor stuk mijn kanjers!

Voor alle kanjers die in 2018 hun eigen weg gaan volgen. Ik ga jullie missen en hoop af en toe nog een leuke update van jullie te lezen in de reacties. Ik hoop dat 2018 voor jullie een fantastisch en gezond jaar gaat worden! Veel liefs!

Voor alle kanjers die met mij door gaan knallen in 2018. We gaan er voor! 2018 wordt ONS jaar! We gaan er samen voor! Veel liefs!

Voor alle lieve lezers en supporters! Zonder jullie aan de zijlijn tijdens onze race waren we nooit zo ver geëindigd. Dank jullie wel, voor alle lieve en motiverende reacties! Super lief!

Binnenkort lees je alles over onze afvalrace 2.0 in 2018! Tot dan!

Spread the love

You Might Also Like

 • Astrid 28 december 2017 at 19:34

  Wauw, ik ben echt supertrots op alle dames die dit jaar meegedaan hebben. Jullie zijn toppers! Voor wie in 2018 weer meedoet, ik ga ook meedoen dus hoop veel van jullie te horen.

  • Janske 28 december 2017 at 20:23

   Welkom bij de club Astrid! Super stoer dat je mee gaat doen! 🙂

 • Femke 29 december 2017 at 06:54

  Wauw! Goed gedaan allemaal! Op naar 2018

  • Janske 29 december 2017 at 10:33

   jaaa…wooop woop!

 • Jacqueline 30 december 2017 at 22:41

  Goed gedaan dames!