Baby Adventures Persoonlijk

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 16 maanden

26 december 2017

Lieve Coco,

Vandaag ben jij 16 maanden oud. We vieren onze tweede kerst samen. Wat heb je de afgelopen maand weer grote sprongen gemaakt, meisje! Zo loop je sinds 17 december zelf! Een dag eerder kreeg je nieuwe schoentjes. Was dat de reden dat je het nu wél durfde? Precies een maand eerder zette je namelijk al je eerste stapjes zelf. Wat straal je van oor tot oor, wanneer je helemaal trots de kamer door stapt. “Coco stap”, zeg je zelfs! Zo lief!

Je bent zo lekker aan het kletsen de laatste tijd. Ik hoor een hoop nieuwe woordjes voorbij komen zoals “buiten, poep, bah, stap, auto, toet, hoppatee en regelmatig zeg je iets wat verdacht veel klinkt als “appeltaart” Zo grappig! Je kletst er heerlijk op los en dat is zo gezellig. Meestal verstaan we er niet veel van, van jouw eigen brabbeltaaltje. Dat vind je soms best frustrerend. Wat natuurlijk ook niet zo gek is.

Je kunt dan ook best boos worden. Bijvoorbeeld tijdens het eten. Het liefst wil jij namelijk alles zelf doen. Je bent tenslotte ook al 16 maanden oud. Zelf soep eten met een lepel (op zijn kop) of je boterhammetjes prikken met je vork. Niets is een te grote uitdaging voor je. Zelfs je erwtjes wil je met je vorkje prikken. Gekke meid. Meestal mag je het zelf en hebben we na het eten een hele voorraad aan toetenvegers nodig om je weer schoon te krijgen. Maar ach, je eet tenminste.

Wat wel toevallig is, en best irritant. Dat wanneer jij goed eet, Lola niets wil eten of juist andersom. Spreken jullie dit stiekem met elkaar af? Wie beheert jullie agenda hierover? Kunnen we hier misschien andere afspraken over maken, want papa en mama worden daar niet zo heel erg blij van.

Op het schooltje sta je steeds meer je “mannetje” en laat je nu al zien wat je wel en niet wilt. Je bent een pittige tante. Als je iets niet wilt, dan maak je dat prima duidelijk. Je smijt het weg of duwt protesterend je hoofd opzij. wat dat betreft ben je super duidelijk.

Ik moet ik zo ontzettend om je lachen. Je lacht altijd zo leuk en vrolijk. Een echte entertainer ben je, nu al. Zo leuk! Wat ben ik dol op jou, lieve Coco!

Ik hou van jou, tot de maan en weer terug!

Dikke knuffel,

Mama

x

Lees hier de brief aan Lola toen ze 16 maanden oud was alle vorige brieven voor Coco.

Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van Coco’s 16 maanden fotoshoot (incl. liters snot):

 

Spread the love

You Might Also Like