About Me Mommy Stuff Personal Persoonlijk

Terugblik op mijn goede voornemens van 2017 – geslaagd of gefaald?

21 december 2017
Op 31 december 2016 deelde ik hier mijn 10 goede voornemens voor 2017. Vandaag kijk ik welke voornemens zijn gelukt en welke niet. Ik ben erg benieuwd!

1. Ik wil graag nog minstens 15 kilo afvallen met mijn Diet Battle. Door mijn zwangerschap is dit afgelopen jaar (uiteraard) niet gelukt en ben ik er totaal niet mee bezig geweest. Dat wil niet zeggen dat ik dit doel in 2017 ook niet zal behalen. 2017 moet mijn jaar gaan worden!Let’s do this!

Dit is helemaal gelukt! Inmiddels zit ik op bijna -20 kg, dus check! Ook in 2018 ga ik door met mijn gezonde levensstijl en hoop ik nog een paar kg en cm kwijt te raken tijdens mijn afvalrace.

2. Ik wil vaker een date met mijn lief hebben. Deze stond ook vorig jaar op mijn lijstje. Zeker nu we het drukker dan ooit hebben met twee kinderen merk ik dat ik mijn lief soms echt mis en dat we meer tijd met zijn tweetjes moeten doorbrengen. Ik heb er nu al zin in!

Hier mag zeker nog aan gewerkt worden. Toch vaker de hulptroepen inschakelen en met zijn tweetjes er op uit. Toevallig hebben we allebei nu vakantie en zijn er 3 dagen waarbij de kids naar het kinderdagverblijf gaan en wij samen vrij zijn. Dus gaan we zeker nog iets met zijn tweetjes plannen. En dan bedoel ik niet alleen die mega lijst afwerken met alle huishoudelijke klusjes.

3. Ik wil alle te kleine kinderkleding van Lola en Coco verkopen of weggeven. Deze is nieuw op mijn lijstje. Nu ons tweede meisje groeit als kool kan ik eindelijk alle te kleine babykleertjes gaan verkopen. Dat mag ook wel na al die aankopen voor mijn meiden van de laatste jaren.

Deze is dubbel en dwars geslaagd. Ik denk dat ik wel voor meer dan 1000 euro aan kleding heb verkocht in het afgelopen jaar. Ja, echt bizar veel! Op die manier mag ik ook van mijzelf blijven shoppen. Uiteindelijk kosten de kleertjes mij op deze manier zo goed als niets.

4. Ik wil heel graag een nieuw logo en visitekaartjes voor mijn blog & mijn blog opschonen. Ik ben nog aan het bedenken hoe en wat precies, maar het is tijd voor wat nieuws!

Ik ben echt heel erg, maar deze staat nog steeds (hoog) op mijn to-do lijstje. Ik wil een (nieuw) logo, mijn blog achter de schermen in rode maken en daarbij eindelijk visitekaartjes. Zal het er in 2018 eindelijk van komen?

5. Ik wil mijn tijd beter indelen en blogartikelen vooruit schrijven. Ik merk dat mij dit bijna nooit lukt, maar ik het wel ontzettend prettig vind.

Het vooruit schrijven is nog steeds niet echt mijn ding, maar het plannen gaat mij steeds beter af. Zeker in de afgelopen maanden had ik een strak schema waar ik mijzelf prima aan kon houden. Het gaf mij houvast en ik vond het fijn werken. Dat ga ik in 2018 zeker voortzetten. Hopelijk kan ik wel wat meer vooruit schrijven. Dat is soms namelijk best wel handig.

6. Ik wil groeien als blogger. Zowel in mijn schrijfstijl als in mijn aantallen. Graag zou ik ook op mijn social media kanalen wel wat extra volgers willen, ik ben benieuwd of mij dit gaat lukken.

Dat is zeker gelukt. Op alle fronten eigenlijk wel. Ik ben erg gegroeid als blogger. Persoonlijk heb ik meer zelfvertrouwen, heb ik veel meer samenwerkingen en meer volgers en bezoekers. Alles aan het bloggen gaat mij steeds makkelijker af. Het communiceren en maken van samenwerkingen, het schrijven van content en ook het contact met collega bloggers is steeds toffer. Ik ga naar leuke events, mag schrijven over alles wat ik leuk vind. Heb super leuke volgers, die steeds vaker en trouw reageren. Ook heb ik een super stoer team van vrouwen om mij heen verzameld die samen met mij afvallen. Mijn kanjers. Hoe trots ben ik op ons allemaal! Janske.nl begint steeds meer dan een hobby voor mij te worden. Eentje waar ik ook ontzettend trots op ben.

7. Ik wil een gezondere levensstijl krijgen. Ik wil meer bewegen, gezonder eten en minder cola light drinken (ja, ik ben nog steeds verslaafd).

Die gezondere levensstijl is voor 300% gelukt. Minder cola light drinken dus totaal niet. Dat is echt mijn guilty pleasure. Mooi puntje voor 2018!

8. Ik wil met mijn gezin lekker op vakantie. Het liefst naar de zon of naar het strand! Dat lijkt mij heerlijk!

Gelukt, maar niet helemaal. We zijn zelfs twee keer op vakantie geweest. In mei, naar Landal in Zutendaal in België en in september naar camping Ter Spegelt in Eersel. Beide weken hadden we super veel zon en in Eersel hadden we het Sterrenstrand. Helaas heb ik de zee dit jaar niet gezien. Gelukkig ga ik binnenkort een weekendje naar Scheveningen met twee vriendinnen. Dan kan ik toch even genieten van het strand. Iets minder warm, maar wel lekker even uitwaaien!

9. Ik wil een goede balans vinden tussen het bloggen en alle overige bezigheden. Mijn huis iets beter en vaker poetsen en meer tijd met de kinderen doorbrengen. Was ik maar een vampier dan schreef ik al mijn blogs gewoon ’s nachts!

Hmmm, ik kan niet zeggen dat dit helemaal gelukt is. Wel blog ik tegenwoordig alleen maar wanneer het uit komt. Soms plaats ik gewoon even niets omdat ik even mijn energie in mijn gezin of mijzelf wil steken. Ik ben er in ieder geval gewoon relaxt over. Dat is wel fijn.

10. Ik wil meer (spontane) uitstapjes maken met mijn gezin! Een dagje naar de Efteling of naar de dierentuin. Ik heb er nu al zin in!

Toevallig zijn we gisteren nog naar de Winter Efteling geweest. Het is iedere keer een feestje, wanneer we samen op stap gaan. Dit doen we wel echt vaker, maar meestal kleinere uitstapjes, zoals samen naar de bibliotheek, zwemmen, shoppen of zoiets “normaals”. Dat is vaak al een uitstapje op zich voor die meiden.

Nou, ik ben best tevreden over mijn lijstje hierboven. De belangrijkste voornemens zijn erg goed geslaagd.

Had jij ook goede voornemens gemaakt voor 2017? Zijn ze geslaagd of gefaald?

Volgende week kun je mijn nieuwe goede voornemens voor 2018 lezen op Janske.nl!

Spread the love

You Might Also Like

 • Jacqueline 23 december 2017 at 16:54

  Dat je heweldig geslaagd bent met dat afvallen, dat wist ik wel. Maar 1000 euro aan kleertjes verkocht?! Wauw, dat is echt megaveel…

  • Jacqueline 23 december 2017 at 16:55

   Oeps, voortaan eerst lezen voordat ik op plaatsen druk… ?

  • Janske 27 december 2017 at 23:43

   bizar veel he.