Mommy Stuff Personal

Tag: draagdinsdag

19 december 2017
Vorige week werd ik door Maaike getagd in de draagdinsdag Tag van Mary-Lou. Ik ben dol op dragen en vul daarom graag deze tag in. Ben je benieuwd naar waarom en hoe ik graag draag? Lees dan snel verder!
Knopen of klikken?

Bij Lola heb ik ooit de ONE draagzak van Baby Björn gewonnen. Ik kreeg hierover veel negatieven reacties omdat hij totaal niet ergonomisch zou zijn. Gelukkig droeg ik Lola er vrij weinig in, dus ik vond het niet zo “boeiend” eigenlijk. Hij was al 100 keer beter dan de draagzak van Safety First (welke we ooit gekregen hebben).

Toen Coco was geboren wilde ik graag een draagdoek. Toen leerde ik voor het eerst hoe ik moest knopen. Vlak daarna merkte ik toch dat ik meer een “klikker” was, dus kocht ik een draagzak. Deze is sindsdien mijn favoriet en gebruik ik nog steeds regelmatig voor Coco (bijna 16 maanden).

Buik of rugdragen?

Ik draag eigenlijk bijna altijd op mijn buik. Dat vind ik zo gezellig en het voelt ook wat meer beschermend ofzo. Ik heb één keer Coco op mijn rug gedragen. Dat was ook wel leuk, maar niet altijd even handig.

Nieuw of tweedehands?

Ik kocht zowel de draagdoek (Little Frog – Sunny Ammolite)  en mijn draagzak (Tula Baby) nieuw. Destijds wilde ik ze perse nieuw kopen. Nu zou ik ze ook tweedehands kopen. Waarom niet?

YouTube of draagconsult?

Ik heb destijds gekozen voor een draagconsult omdat ik het erg belangrijk vind, dat ik mijn kindje op de juiste manier draag. Ik kreeg het consult thuis van Sara, wat erg fijn was. Ze nam rustig de tijd om samen met mij (en Coco) de knopen te oefenen totdat ik vertrouwen genoeg had om het zelf te kunnen. Ik zou het iedereen aanraden die voor een draagdoek gaat.

draagconsult

Wat is je favoriete draagmiddel?

De Tula. Absoluut! Hij zit perfect. Ik kan Coco uren dragen zonder last te krijgen van mijn rug (en dat heb ik écht snel). Coco zit er goed in én hij ziet er mooi uit. Ik heb al vaak complimenten gekregen over deze draagzak.

Wat is je favoriete knoop?

De Front Wrap Cross Carry was de enige knoop die ik ooit gebruikt heb en ik vond hem wel fijn. Het knopen ging ook steeds beter gelukkig. Dat was in het begin wel even wennen.

Wat is je favoriete accessoire?

Een speen aan een speenkoord. Of valt dit niet onder de accessoires, hihi.

Wat is je favoriete (web)shop?

Hip & Groen heeft prachtige doeken en zakken. Daarnaast verkopen ze nog veel meer geweldige producten!

Wat is je favoriete draagterm?

Die heb ik niet…haha.

Wat ik nog graag wil kopen:

Ik zou best nog wel een andere Tula willen met een leuke print er op.

Wat ik nog graag wil doen:

Nog vaker dragen. Ik geniet er zo van namelijk.

Wat ik nog graag wil zien:

Mijn moeder met Coco in de draagzak.

Wat ik nog graag wil zeggen:

Dragen is helemaal niet suf. Het is echt heerlijk! Je kleintje zo fijn tegen je aan. Genieten!

Draag je zelf ook graag en wil je deze tag overnemen? Leuk! Vergeet je niet mij & Mary-Lou te taggen zodat wij het terug kunnen lezen?

Ben jij ook zo dol op dragen?

Spread the love

You Might Also Like