afvalrace makeover Mommy Stuff

Mama’s Afvalrace – Update #11 – 2 x goed nieuws!

14 december 2017
Vandaag heb ik goed nieuws, zelfs twee keer goed nieuws! Allereerst krijgen we een nieuwe spruit er bij, tenminste….onze kanjer Jenny is in verwachting van haar tweede kindje. Wauwwww, gefeliciteerd Jenny! Jenny gaat de komende maanden een kindje maken en zullen we dus (logisch) gaan missen in onze afvalrace. En ons tweede goede nieuws, is dat ik heb besloten om onze afvalrace ook in 2018 te gaan voortzetten. Onze afvalrace 2.0 zal iets anders worden, met één keer per maand een update én nog een paar leuke verassingen. Bovenal gaan we samen kei hard verder knallen in onze persoonlijke afvalrace.
Wil je ook meedoen met onze afvalrace?

Heb je goede voornemens voor 2018 en wil je graag met ons mee doen? Super stoer! Mail mij even via info@janske.nl en doe vanaf januari met ons mee! Je ontvangt iedere maand een reminder met vragen via de mail en stuurt daarna je persoonlijke update door. Op een vaste dag in de maand plaats ik alle persoonlijke updates online. Zo heb je een stok achter de deur én kun je samen met ons afvallen, tips en trucs delen én via ons Whatsapp-groepje gezellig kletsen.

Help…de Feestdagen!

Ho, Ho Ho…is Sinterklaas eindelijk het land uit, en de laatste pepernoten zijn eindelijk op…worden we nog eens even verleid in de supermarkt met 4 zakken snoepgoed voor 1 euro…..help! *loopt kei hard voorbij*… Hebben we Sinterklaas overleefd, komt de kerstman ons weer vervelen met zijn lekkere kerstkransjes en andere lekkernijen…grrrr!

Nee, het is absoluut niet makkelijk deze weken, om af te vallen. Lukt het om na het snoepen onszelf weer te herpakken of is het einde zoek?

Dan is het nu weer tijd voor onze persoonlijke updates.
Janske

startgewicht: 103,5

Afgevallen na 24 weken: 84,1 kg (- 19,4 kg)

Wat was je grootste valkuil tijdens Sinterklaas? Vooral het snaaien van slechte dingen. Ik bleef goed af van al het Sinterklaas snoep, maar vergreep mij aan chips en kreeg veel last van cravings…

Heb je jezelf na al het snoepen kunnen herpakken of blijf je hangen in de slechte gewoontes? Gedeeltelijk. Ik vind  het wel lastiger nu en merk dat ik ervoor moet zorgen dat het gewoon niet binnen handbereik ligt. Alleen dan lukt het mij om er af te blijven.

Wat ga je eten tijdens de Feestdagen? En wat ga je dit jaar (proberen om te) laten staan? Ik ga zelf koken en gourmetten. Ik wil bewuste keuzes maken en niet helemaal los gaan. Dus wel lekker in de avond eten, maar dan niet ook nog eens overdag helemaal los gaan. Ook wil ik vóór en na de kerstdagen goed opletten.

Jenny
Image

Jenny’s dochter wordt grote zus!

Pff wat was het moeilijk voor mij de afgelopen 8/9 weken. Mee doen aan een afvalrace .. En dan wordt je dus zwanger! Helemaal gepland en blij mee.

Nu is het doel geen 18 kg aankomen zoals de vorige keer maar gezond en bewust blijven eten.

Het valt mee ik ben nu totaal 2 kg aangekomen.

Maar toch vind ik het nu makkelijker om aan de verleidingen toe te geven. Al vind ik chocoladepepernoten nu een stuk minder aantrekkelijk en ga ik liever voor hartig. Terwijl ik dat normaal NOOIT heb!

23 juni 2018 wordt ons 2e wonder verwacht 🙂 Ben zo benieuwd naar dit kindje weer.

Gefeliciteerd lieve en knappe Jenny! Fijne zwangerschap gewenst! Liefs, Janske

 SaSiBeau

Startgewicht: 102
Na 24 weken: 91,5
Resultaat: -10,5

Valkuilen: Chocolade, speculoos en marsepein…heb van 2&3 af kunnen blijven maar de chocolade….

Herpakken: Zeer zeker. Ik weeg mezelf elke week en was een weekje een kg bijgekomen, week erna zelfde gewicht en nu 1,5 er extra af. Heerlijk gewoon.

Wat ik wel en niet eet: Ik moet zeggen dat alcohol, fruitsappen, limonades en consoorten mij voorbij zullen gaan. Voor zover ik dat kan natuurlijk. Qua eten mijn bord proberen te vullen met 2/3 groenten, een klein bordje nemen en niet bijpakken, wel vol leggen.

Kathleen

Afgevallen na 17 weken: – 4 kilo

Wat was je grootste valkuil tijdens Sinterklaas? chocola, chocola, chocola!!!! en letterkoekjes…

Heb je jezelf na al het snoepen kunnen herpakken of blijf je hangen in de slechte gewoontes? 

Het gaat me de laatste maanden dus echt niet af… en toch weiger ik te stoppen met deze ‘kanjer’ actie Janske!!! Het herpakken lukt me niet echt… ja… voor één dag en dan verglijd ik terug in slechte gewoontes. Maar aangezien ik de laatste weken niet afval, maar ook niet echt bijkom, panikeer ik nog niet té erg!

Wat ga je eten tijdens de Feestdagen? En wat ga je dit jaar (proberen om te) laten staan?

Op 24 december vieren we thuis met een heerlijk redelijk calorie-beperkt menuutje.

Op 25 december vieren we kerst bij mijn zus en ik denk dat het een kerstbuffet wordt, wat op zich ok is, want dan kan ik een beetje kiezen wat wel en wat niet!

Op 31 december feesten we bij mijn schoonzus met ongetwijfeld een niet zo calorie-arm menu. Ik ga die avond wel ‘bob’ zijn, dus alcohol komt er dan alvast niet aan te pas!

Op 1 januari is het opnieuw bij ons thuis te feesten. We doen dan traditioneel gourmet wat op zich wel ok is. Het dessert wordt chocoladefondue met veel fruit, dus op zich ook nog ça va denk ik.

Vier dagen van (te) veel en lekker eten, waar dan vooral de alcohol roet in het eten zal gooien vrees ik!! En dan volgen in januari nog een aantal recepties…

 Femke

Afgevallen na 24 weken: 75,5 kg (79 kg bij start en 83 kg 01-01-2017)

Wat was je grootste valkuil tijdens Sinterklaas? De chocolade pepernoten en dan gaat het mis…. en dan jezelf moeilijk herpakken

Heb je jezelf na al het snoepen kunnen herpakken of blijf je hangen in de slechte gewoontes? Uhm.. blijf even hangen op sommige momenten. De avonden zijn het meest moeilijk. Overdag gaat het me goed af

Wat ga je eten tijdens de Feestdagen? En wat ga je dit jaar (proberen om te) laten staan? Ik ga er gewoon van genieten. Dat is denk ik het. Zorgen dat wat ik eet van geniet.

Ilse

startgewicht: 71,4 – maar door emotioneel gedoe en vijf weken wonen in een 5 sterren hotel terug 76 een dikke maand terug.

Afgevallen na 24 weken: Ik weeg nu 73.8 – dat was mijn ‘na Macau’ en ‘voor emotioneel gedoe gewicht’ en ik ben er super blij mee. (Gewicht trouwens ’s morgens hier op de weegschaal – op de bodystyling ietske meer…) 

Wat was je grootste valkuil tijdens Sinterklaas? As always…. chocolade!

Heb je jezelf na al het snoepen kunnen herpakken of blijf je hangen in de slechte gewoontes? Ik ben goed bezig op het moment! Al zeg ik het zelf.

Wat ga je eten tijdens de Feestdagen? En wat ga je dit jaar (proberen om te) laten staan? We koken zelf, dus dan heb ik wat meer in de hand hoe vettig en hoeveel suikers er in gaan zitten. Ik probeer beetjes van alles te nemen en stabiel te blijven of af te vallen met de feesten. Vorig jaar is me dat heel goed gelukt!

Andrea

startgewicht: 86 gewicht nu 81,5

Afgevallen na 24 weken: Ik ben pas laat ingestapt: afgevallen na zes weken: 4,5 kilo

Wat was je grootste valkuil tijdens Sinterklaas? Ik was aardig goed voorbereid met Sinterklaas. Ik mocht van mezelf koolhydraatarme hapjes zoals kaas/ worst en gevulde eieren. We vierden het in de middag dus het was tevens mijn lunch. Het voordeel van deze hapjes is dat ik er vrij snel vol van raak dus er niet veel van eet. Bij suikerrijke producten zoals kruidnoten is dat een ander verhaal, daar kan ik van blijven eten. Daarom ben ik daar dus niet aan begonnen.

Heb je jezelf na al het snoepen kunnen herpakken of blijf je hangen in de slechte gewoontes? Het snoepen heb ik kunnen laten, dus ik hoefde mezelf niet te herpakken.

Wat ga je eten tijdens de Feestdagen? En wat ga je dit jaar (proberen om te) laten staan? Op dit moment ben ik door wat omstandigheden nog niet echt bezig met de Feestdagen. Ik wil wel een wijntje gaan drinken, want die heb ik al even niet aangeraakt. Ook heb ik lekkere trek in een oliebol. Wat ik ga laten staan? Ik denk krentenbrood/croissants/suikerbrood. Als ik al met een koolhydraatrijk ontbijt de feestdagen begin, heb ik de hele dag zin in zoet.

Tip van de week: Kerst is maar een paar dagen. In die paar dagen kun je genieten, of je kunt helemaal los gaan. Aan jou de keus. En in de dagen voor en na kerst…let een beetje extra op zodat je extra kunt genieten tijdens het kerstdiner.

Zoek je nog gezonde hapjes voor kerst, kijk dan hier even voor inspiratie!

Fijne Feestdagen allemaal!

Wil jij meer weten over deze kanjers? Check hier wie ze zijn en waarom zij meedoen?!

Spread the love

You Might Also Like

 • Jenny 14 december 2017 at 07:06

  Bedankt voor je lieve woorden Janske. En dames bedankt voor de steun en tips de afgelopen weken ?

  • Janske 14 december 2017 at 15:31

   Jij bedankt, knapperd! 🙂

 • Jantine 14 december 2017 at 15:19

  Ja en de ww heeft een nieuw systeem! Ff wennen maar goed te doen denk ik!! ( tenzij je geen kip, ei en vis lust ?)

  • Janske 14 december 2017 at 15:30

   Klopt! Is sowieso even wennen denk ik, maar wel positief!

 • Femke 15 december 2017 at 06:59

  Gefeliciteerd Jenny!
  Jans bedankt voor al je updates en “stok achter de deur” van afgelopen half jaar!
  ?die foto die middag helemaal los gegaan?
  Maar ja ik moest wel even alles proeven voor je (en voor mezelf?)