afvalrace Diet Battle makeover Personal

Janske’s afvalrace #10 – Meet the new me!

8 december 2017
Wauw, ik zal maar meteen met de deur in huis vallen…ik heb mijn (eerste) streefgewicht behaald! Vóór 1 januari wilde ik onder de 85 kg wegen en het is gelukt! Maar ik ben er nog niet. Ik ga door! Sowieso ga ik de komende 3 maanden verder met mijn Weight Watchers avontuur en zal daar de komende tijd nog veel meer over vertellen!

Bijna 2 weken geleden alweer, behaalde ik mijn persoonlijke streefgewicht en plaatste ik (vol zenuwen) én trots mijn voor en na foto van mijn afvalrace. Ongelooflijk veel lieve reacties ontving ik uit de hele wereld van iedereen. Zo tof! Ik vind het nog steeds ontzettend onwerkelijk allemaal en heb nog steeds het gevoel alsof het niet echt is. In gedachten ben ik namelijk nog steeds diezelfde Janske, maar aan de buitenkant is er wel degelijk verschil.

103.5 kg VS 85 kg

Positieve én minder positieve opmerkingen

Wat wel grappig is dat ik soms verschillende opmerkingen krijg. De meeste zijn super positief en alleen maar hele lieve complimenten, maar ook reacties van “ik zie geen verschil, want ik zie je bijna nooit” of “op de foto leek je slanker” kreeg ik te horen. Tja, ik weet wel beter en ben trots op wat ik bereikt heb. Ik ben zo’n 18% van mijn lichaamsgewicht kwijt, als je dat verschil niet kunt zien…?

Gelukkig ben ik niet aan het afvallen voor anderen, maar vooral voor mijzelf, en ja, ook voor mijn kinderen. Zij zijn mijn grootste motivatie om gezonder te leven en beter voor mijzelf te zorgen. Ik merk nu al dagelijks hoeveel positieve invloed mijn afvalrace hierop heeft. Ik heb veel meer energie en kan veel makkelijker meespelen met de kinderen. Dat alleen al is fantastisch!

Shoppeeeennn!

Nu ik zoveel ben afgevallen wist ik gewoon niet meer welke maat ik had. Ik ben dus “blind” gaan shoppen tijdens Black Friday (want…I lovveeee korting!) en kocht o.a. nieuwe bh’s en spijkerbroeken. Voor de zekerheid kocht ik meerdere maten (46 én 44) en wat bleek…ik had gewoon maat 44 nodig! Helemaal blij ruilde ik de maat 46 in de winkel om in een maatje kleiner. Yes! Ook mijn bh’s veranderden van omvang 100 naar 80! Wow!Er gaat trouwens een hele wereld voor mij open, want ik kan gewoon weer (bijna) overal shoppen! Al die winkels waar ik voorheen met een grote boog omheen liep, daar kan ik nu gewoon voor mijzelf shoppen! En dan niet alleen maar op de accessoires afdeling! Ik denk dat ik een nieuwe baan nodig heb, nu ik overal kan shoppen…help!

Wat ben ik kwijt?

Hoeveel ben ik afgelopen weken afgevallen? Twee weken geleden woog ik 85,5 kg. Gisteren gaf mijn weegschaal 84,7 kg en ben ik dus in de afgelopen twee weken 0,8 kg afgevallen. Maar ik schommel wel weer een beetje, wat ook geen verrassing is na al die lekkere eetmomenten van de afgelopen dagen. Vorige week gaf de weegschaal zelfs al 84 kg aan. Na 21,5 weken Weight Watchers staat de score nu dus op -18,8 kg en heb ik mijn (eerste) streefgewicht van 85 kg behaald!

Mijn nieuwe doel voor de komende tijd is om onder de 80 te komen én om wat meer in shape te komen. De komende 3 maanden kun je mijn afvalrace samen met Weight Watchers blijven volgen en deel ik ook wat meer info over het Weight watchers programma.

Lees hier mijn vorige update en de laatste updates van al mijn mede kanjers welke samen met mij deze afvalrace aangaan!

Spread the love

You Might Also Like

 • zebrazonderstrepen 8 december 2017 at 06:54

  Heel erg goed bezig! Ik ben sinds augustus bezig met ww en ondertussen ook al 6,4kg kwijt. Nog 2 te gaan – liefst voor de feestdagen maar zo moeilijk met dat lekker Sint snoep in huis.

  • Janske 8 december 2017 at 16:35

   dat is inderdaad super moeilijk..als je het dan toch wilt eten…dan moet je extra bewegen…succes met de laatste 2 kg…you got this!

 • Marieke 8 december 2017 at 06:56

  Je mag echt supertrots zijn op het resultaat! Je ziet er echt heel erg goed uit.
  Je bent stiekem wel een voorbeeld.

  • Janske 8 december 2017 at 16:34

   Als ik het kan…kan iedereen het…echt waar!

 • Kreanimo 8 december 2017 at 08:14

  Super gedaan.
  En als je dat verschil niet ziet…. ?

  • Janske 8 december 2017 at 16:34

   Nou he 😉 haha

 • Gerdi - Blond&Bruin 8 december 2017 at 10:50

  Je kunt echt trots zijn! Mensen die zulke opmerkingen plaatsen moeten of naar de opticien of zijn misschien jaloers..

  • Janske 8 december 2017 at 16:33

   Ik denk dat laatste 😉

 • Ester 8 december 2017 at 14:12

  WAAUW Janske.
  Hier valt mijn mond echt van open.
  WOW! KNAP!

  • Janske 8 december 2017 at 16:32

   awww Ester, dankjewel, wat lief!

 • Will 8 december 2017 at 16:41

  Wow, Janske, wát een verschil.
  Je ziet er goed uit, meid.
  Het buikje is bijna weg.
  Nog even volhouden, dan heb je je ideale gewicht

  • Janske 8 december 2017 at 16:44

   Jaaaaa! Ik ga er voor!

 • Jessica 8 december 2017 at 20:22

  Wow zó indrukwekkend! Jouw begingewicht is mijn huidige gewicht ?. Ik deel je visie ‘voorbeeld voor je kinderen’ helemaal! Januari ga ik een start maken, maar als ik jouw resultaat kan behalen dan prijs ik mezelf heel gelukkig!

  • Janske 9 december 2017 at 20:24

   Als ik het kan…kun jij het ook! Geloof in jezelf en ga er voor! Zet hem op 🙂

 • Jessica 8 december 2017 at 21:18

  Kijk jou dan ff staan! Jeetje wat een knappe prestatie!

  • Janske 8 december 2017 at 21:23

   haha 😉 Dankjewel Jess!

 • Nicole 9 december 2017 at 07:24

  Serieus Janske? Waren er mensen die zoiets zeiden? Dat ze even hun ogen uitspoelen ofzo! Ik ben mega trots op je!! Je ziet er top uit ❤️

 • Iris 9 december 2017 at 19:50

  You go strenght woman!! ?