DIY Kerst Kids low-budget Pictures

DIY # 11 – Low-budget fotokerstkaarten maken

7 december 2017
De december maand is voor velen een ontzettend drukke en dure maand. Met alle feestdagen en alle voorbereidingen. Dan heb je ook nog de kerstkaartjes, die vaak voor stress en extra kosten zorgen. Kies je voor een standaard kaartje, e-card of verstuur je toch voor een persoonlijke fotokaart? Past dat nog wel in je budget tijdens deze dure maand? Jawel! Wij verstuurden dit jaar hele leuke persoonlijke fotokerstkaarten voor een low-budget prijs!
niets boven een persoonlijke of zelfgemaakte kerstkaart

Ik ben het er nog steeds over eens, er gaat niets boven het versturen en krijgen van een persoonlijke of zelfgemaakte kerstkaart. Ik vind het super leuk om ze te maken en nóg leuker om te horen dat onze kaartjes iedere kerst weer een mooi plekje in huis krijgen bij onze vrienden en familie. En ook al ontvangen we zelf ieder jaar steeds minder kaartjes terug, wij blijven ze gewoon maken en versturen. Gewoon omdat het zo leuk is!

Nou zijn er ontzettend veel webshops waar je eindeloos kunt kiezen uit verschillende soorten en maten kerstkaarten. Super tof, maar zodra je zo’n 50 kaarten wilt versturen kost het je toch al snel een hoop geld. En dan heb je nog niet eens de kerstpostzegel er bij opgeteld.

low-budget fotokerstkaart

Ook dit jaar kozen wij er voor om weer zelf een fotokerstkaart te maken voor onze vrienden en familie. Een low-budget variant dit keer. Zo konden we er voor veel minder geld zelfs nóg meer versturen. Ik bestelde ze dit jaar via Kaartenhuis.nl. In deze webshop kun je al vanaf €0,35 eenvoudig zelf kerstkaarten maken en bestellen. Dat is zelfs goedkoper dan de meeste standaard kerstkaarten uit de winkel! Voor nog geen 20 euro kon ik maar liefst 51 kerstkaarten bestellen! Wow! Dat is nog eens een leuk prijsje!

Natuurlijk maakten we eerst een vrolijke foto van onze meiden. Dit keer zaten ze samen in een groot cadeau. De dames hadden de grootste lol, dus de juiste foto maken was binnen een paar minuten gemaakt. In de webshop kun je zelf een ontwerp uitkiezen waarin je één of meerdere persoonlijke foto’s kunt plaatsen. Ik koos dit keer voor een kaart met één enkele foto er op. Even uploaden en een tekst er op zetten en voila, ik kon ze bestellen. De volgende dag had ik ze al in huis, want wanneer je ze vóór 19:30 uur besteld worden ze dezelfde dag nog verstuurd. Fijn voor alle last-minute kerstkaartjes.

Helemaal top

Toen het pakketje de volgende dag binnen kwam was ik blij verrast van de kwaliteit van de kaarten. Zeker omdat ze zo goedkoop waren was ik erg benieuwd hiernaar. Ik ben erg tevreden over de kaarten. Ze zijn lekker groot en van mooie kwaliteit. Helemaal top voor een low-budget fotokerstkaart. Het enige minpuntje wat ik kon ontdekken was dat de foto iets kleiner is afgedrukt dan ik verwacht had, de rand is “weggevallen” zeg maar. (zie originele foto hierboven). Dit viel mij pas veel later op en is niet storend, maar het is wel handig om te weten dat je foto dus goed in het midden staat (wat je kunt checken bij het bestellen overigens).

Ik weet zeker dat onze kerstkaarten ook dit jaar weer een mooi plekje gaan krijgen in vele woonkamers en ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Verstuur jij ook persoonlijke fotokerstkaarten met kerst en kende jij kaartenhuis.nl al?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kaartenhuis.nl.

Spread the love

You Might Also Like

 • Femke 7 december 2017 at 10:49

  Weer een super leuke kaart geworden!
  Ik vind een foto kaart altijd erg leuk
  Alleen om onze jongens er samen op te krijgen is altijd een uitdaging ☺️

  • Janske 8 december 2017 at 16:35

   Gewoon doen! Hij hoeft echt niet perfect te zijn.

 • Will 7 december 2017 at 22:30

  Janske, wat een ontzettend leuke Kerstkaarten.
  Wat staan jouw meisjes er schattig op.
  Leuk die foto Kerstkaarten.
  Heeft mij voor volgend jaar op een idee gebracht.
  Een Kerstfotokaart versturen met mijn vijf kleinkinderen erop.
  Doe het vast en zeker.

  • Janske 8 december 2017 at 16:35

   Dat is een super leuk idee! 🙂

 • Gerdi - Blond&Bruin 8 december 2017 at 10:27

  Wat een gezellige kaart, dat tovert bij de ontvangers vast een lach op het gezicht!

  • Janske 8 december 2017 at 16:33

   Ik hoop het 🙂