afvalrace makeover mama challenge

Mama’s Afvalrace – Update #10 – Hou vol, mama’s!

30 november 2017
 Maar liefst 22 weken zijn we bezig en we hebben nog 1 maand te gaan tot onze (voorlopige?) eindstreep. Met de Feestdagen voor de deur is het extra lastig om alle verleidingen te weerstaan. Dat merk ik zelf, maar ik merk het ook aan het kleine aantal updates welke ik dit keer heb ontvangen van mijn kanjers. Ik hoop jullie natuurlijk allemaal weer over twee weken vol frisse moet terug te zien, zodat we samen nog even die eindsprint kunnen inzetten.
Hou vol, mama’s!

Ondanks dat ik afgelopen week mijn streefgewicht (voor nu) van 85 kg al behaalde, weet ik hoe ontzettend moeilijk het is om zelf af te vallen. En dan vooral hoe moeilijk het is om het vol te blijven houden. Ik ben namelijk een echte emo-eter. Net als vele mensen. Ik eet wanneer ik blij, verdrietig, boos of moe ben. Eigenlijk wel bij iedere emotie. Ook omdat ik het gezellig vind, zoals tijdens Sinterklaas. Lekker een pepernootje er bij, of een chocolaatje. Gezellig toch?!

Inmiddels heb ik geleerd dat het ook anders kan. Op een manier waarop je tóch kunt genieten, maar er wel bewust van bent wat je allemaal in je mond stopt. Zo hoef je echt niet bang te zijn voor een feestje of de Feestdagen en geniet je gewoon mee. Maar wel met mate.

Dan is het nu weer tijd voor onze persoonlijke updates.
Janske

103.5 kg VS 85 kg

Gewicht na 22 weken: 84,9 kg, dus ben ik in totaal nu 18,6 kg afgevallen (de afgelopen twee weken dus 2,7 kg er af. Dat mocht ook wel, want daarvoor was ik 0,1 kg aangekomen in 2 weken)

Hoe ging het deze afgelopen twee weken? Wat ging er goed/slecht? Super goed! Ik wist mijzelf helemaal te herpakken en viel zelfs zoveel af dat ik mijn streefgewicht (voor nu) behaald heb.

Kijk je uit naar Sinterklaas? Ik heb er ontzettend veel zin in. Zaterdag komt de hele familie hier eten en gaan we zo’n dobbelspel spelen met foute cadeautjes en dinsdagavond vieren we Sinterklaasavond met mijn ouders en mijn zus en haar gezin. Ik zorg er voor dat er voldoende gezonde snacks in huis zijn en maak mijn suikervrije Sinterklaasmuffins, zodat ook ik lekker mee kan “snoepen”.

Wat ga je wel of juist niet eten tijdens Sinterklaas? Mijn gezonde muffins ga ik eten en misschien wat pepernootjes. Waar ik zeker vanaf wil blijven, zijn de schuimpjes, chocolade letters en marsepein. Ik ben benieuwd of het mij gaat lukken!

Kijk je uit naar al het eten tijdens de Feestdagen of zie je er tegen op? Ook daar kijk ik ontzettend naar uit. Ik heb er echt zin in! Gezellig samen zijn, lekker eten. En vakantie…is het al Kerstmis?

SaSiBeau

Gewicht na 22 weken: 92,2 kg bijna 10 kg eraf…wat ben ik blij

Hoe ging het deze afgelopen twee weken? Wat ging er goed/slecht? wel om eerlijk te zijn zijn de zondagen het moeilijkste maar hey dat komt vooral doordat er dan zeer veel lekkers voor mijn neus gezet wordt.

Kijk je uit naar Sinterklaas? NEEEEE… veel te veel chocolade, pepernoten, speculoos die ik niet kan weerstaan.

Wat ga je wel of juist niet eten tijdens Sinterklaas?  Ga alleen af en toe een stukje PURE chocolade eten, meer niet, en veel mandarijntjes natuurlijk.

Kijk je uit naar al het eten tijdens de Feestdagen of zie je er tegen op? Aangezien ik dan verjaar zie ik er tegen op. Haat het dat we die verplichte toer moeten doen tussen alle grootouders van de jongens en ja…wil gewoon rustig thuis of met vrienden mijn verjaardag kunnen vieren.

Femke

Gewicht na 22 weken: 76.9 aangekomen dus

Hoe ging het deze afgelopen twee weken? Wat ging er goed/slecht? Het ene moment gaat het erg goed het andere moment zijn er te veel verleidingen en gaat het mis

Kijk je uit naar Sinterklaas? Ja altijd gezellig!

Wat ga je wel of juist niet eten tijdens Sinterklaas? Dat kan ik vaak van te voren niet zeggen. Meestal kan ik overal goed van afblijven en pak ik niks. Maar als ik wel iets pak dan waar ik zin in heb.

Kijk je uit naar al het eten tijdens de Feestdagen of zie je er tegen op? Dat vind ik altijd erg gezellig! Het zal wel moeilijk zijn om in te houden aangezien ik gezelligheid vaak koppel aan een lekker drankje en hapjes.

Kathleen

Gewicht na 22 weken: – 4 kilo nog steeds nog steeds een 4-tal te gaan dus…

Hoe ging het deze afgelopen twee weken? Wat ging er goed/slecht? Ik kan nog steeds mijn draai niet terugvinden… er is niets af, maar er is gelukkig ook niets bij!!! We moeten het positief bekijken, toch?!

Kijk je uit naar Sinterklaas? Niet speciaal… mijn kids hebben de sinterklaasleeftijd al goed en wel achter zich gelaten, dus wordt het niet zo hard meer gevierd. Ik heb echter de laatste weken wel regelmatig eens wat chocola gekocht en ook letterkoekjes… foei  (maar lekker!)

Wat ga je wel of juist niet eten tijdens Sinterklaas? chocola en letterkoekjes dus…

Kijk je uit naar al het eten tijdens de Feestdagen of zie je er tegen op? Daar kijk ik eerlijk gezegd wel naar uit! Twee van de vier feestdagen zijn bij ons thuis, dus kan ik zelf bepalen wat er op tafel komt. Trouwens, veel feestmaaltijden kan je héél calorie-arm houden. Ik heb daar een post over geschreven een tijdje geleden voor wie daar in geïnteresseerd mocht zijn!

Voor iedereen die Sinterklaas gaat vieren en geen kilo(s) aan wilt komen, ook voor jou heb ik nog een paar tips.

Tip van de week: Laat je niet gek maken door al dat lekkers, maak bewuste keuzes en pak alleen wat je echt het aller-lekkerst vindt. Probeer op de “normale” dagen net wat extra op te letten zodat je op de Feestdagen wat meer kunt meegenieten. 

Wil jij meer weten over deze kanjers? Check hier wie ze zijn en waarom zij meedoen?!

Spread the love

You Might Also Like

 • Joke 30 november 2017 at 10:54

  Wauw Janske, wat een verschil, geweldig, proficiat!!!!

  • Janske 30 november 2017 at 11:01

   Dankjewel Joke! 🙂

 • Jacqueline 2 december 2017 at 20:22

  Mooi om te zien zeg, dat verschil!