Music Papa test Review

Papa test #2: De JBL JR300 koptelefoon voor kids

29 november 2017
Het is stil in huis…Coco doet even een middagdutje en Lola ligt op de bank. Ze luistert naar Sinterklaasliedjes met haar koptelefoon op. Heerlijk, zo’n rustmomentje in huis. Coco is in dromenland en Lola luistert on repeat naar Sinterklaas terwijl ik even geniet van alle rust. Waarom heb ik hier niet eerder aan gedacht!?

Onze kids zijn altijd al dol geweest op muziek, voorheen gingen we zelfs iedere woensdag samen naar muziekles om lekker muziek te maken en te dansen. Nog steeds wordt bij ons in huis veel muziek gemaakt en geluisterd. Dat is ook niet zo’n verassing met een mama die bij een concertzaal werkt en een papa als concertfotograaf, die daarnaast beiden fanatieke concert en festivalgangers zijn.

100 x hetzelfde liedje on repeat

Ook staat er hier regelmatig kinderradio aan, luister(kinder)boeken of Sinterklaasliedjes. Soms wordt je daar als ouders een beetje “simpel” van, na 100 x hetzelfde liedje gehoord te hebben. Ondertussen krijgt peuterlief er geen genoeg van en wil ze juist diezelfde cd nog een keer luisteren. Het liefst on repeat als het even kan. Toen kwamen we op het idee om Lola maar eens met een koptelefoon te laten luisteren. Dat was meteen een hit. Lola vond het fantastisch en liep super stoer het hele huis door met papa’s draadloze koptelefoon.

Mega cool natuurlijk zo’n mega koptelefoon op dat kleine snoetje, maar erg handig was het niet. Hij zakte continu van haar hoofd af omdat hij veel te groot en te zwaar was. Boink, daar lag hij weer op de grond. Oops! Papa boos en Lola verdrietig…geen goed idee dus.

Veilig voor alle kleine kinderoortjes

Toen ik zag dat we de JBL JR300 koptelefoon speciaal voor kinderen konden testen wist ik meteen, dit is iets voor Lola! En ja hoor, we zagen meteen een hoop voordelen. Een koptelefoon die speciaal gemaakt is voor kinderen is natuurlijk ook een veel beter idee. Ik vertel je graag waarom.

Allereerst ziet de JBL JR300 er hartstikke blits uit. Lola koos voor de stoere rode variant en hij past helemaal bij haar. Ze kan hem zelfs nog oppimpen met de bijgeleverde stickers. Super tof, want welk kind is er nou niet dol op stickers! Wat voor papa (en mama) erg fijn is om te weten, is dat we ons geen zorgen hoeven te maken of de koptelefoon te hard staat. Er zit namelijk een begrenzer op, zodat het geluid maar tot maximaal 85 dB aan kan. Dat is echt hard genoeg om te luisteren, maar tegelijkertijd veilig voor alle kleine kinderoortjes.

Nog eentje van Sinterklaas?

De JBL JR300 is verstelbaar en aan te passen op de grootte van het hoofd van je kind. De oorschelpen draaien en hij is licht van gewicht, waardoor hij goed blijft zitten. De zachte leren kussentjes sluiten goed aan op de oortjes en hij is ook nog eens waterbestendig. Handig voor alle spetterkontjes onder ons. Wat ook wel fijn is, is dat de kabel aan de zijkant zit, en dus niet onder de kin van je kind. Dit is toch een stuk prettiger en een veiliger idee. Je kunt hem makkelijk en plat opbergen waardoor je hem goed kunt opbergen zonder dat hij snel beschadigd.

Lola vindt de JBL JR300 koptelefoon helemaal leuk en wil vanaf nu iedere dag muziek of luisterboeken luisteren met haar nieuwe koptelefoon op. Coco mocht hem ook even uitproberen en wilde hem niet meer af doen. Tot grote ergernis van Lola natuurlijk. Misschien moeten we er aan Sinterklaas nog maar eentje vragen dan.

Luisteren jouw kids ook graag muziek? Wat vind jij van een geluidsbeschermer op een koptelefoon? Zou jij hierop letten bij het kopen van een koptelefoon voor je kind(eren)?

Lees hier de vorige Papa test over de leukste Apps voor kinderen vanaf 2 jaar.

 

Spread the love

You Might Also Like

  • Chantal 29 november 2017 at 07:55

    Wat ontzettend handig en leuk! Kan nog net voor sinterklaas erbij!

    • Janske 29 november 2017 at 09:36

      Het is inderdaad een topcadeau voor Sinterklaas, goed idee!