Personal

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 15 maanden

26 november 2017

Lieve Coco,

Wauw, dametje…daar zijn we dan, alweer een maandje ouder. Wat ben je weer veel veranderd in deze maand! Zoveel nieuwe ontwikkelingen en ook een spannend moment samen met papa. Genoeg om over te schrijven in deze persoonlijke brief naar jou!

Zo liet je papa afgelopen maandag namelijk ontzettend schrikken toen je een pseudokroepaanval kreeg. Papa wist even echt niet wat hij moest doen en dacht dat je buiten bewustzijn was. Hij riep; ‘blijf bij me, blijf bij me’. Maar je reageerde niet. In overleg met de huisarts zijn jullie als een speer naar haar toe gereden. Gelukkig ging het eenmaal daar alweer stukken beter met je. Wat zijn wij, en vooral papa ontzettend geschrokken zeg! Inmiddels gaat het weer goed met je. Fijn!

Naast deze spannende gebeurtenis maakte je nog meer sprongetjes deze maand. Ze liep je vorige week je eerste stapjes los na weken lang oefenen. De hele dag ga je zelf staan en loop je het liefst de hele dag de kamer rond achter je stoeltje of loopwagentje aan. Zo trots als een pauw paradeer je dan rond zo van “kijk mij nou!”. Zo schattig! Ik ben benieuwd wanneer je “echt” zelf gaat lopen, dat duurt vast niet zo lang meer!

Je bent niet altijd even schattig, want je begint echt een eigen willetje te krijgen. Wanneer er iets gebeurd wat je niet leuk vindt, begin je meteen te grommen of krijsen. Je grijpt, knijpt of krast en laat duidelijk merken dat je het er niet mee eens bent. Je bent nu al een pittige tante, dat is een feit.

Wat dan wel weer ontzettend schattig is, is dat je het leuk vind om rollenspellen te spelen. Zo vind je het geweldig om samen te “picknicken” en geef je ook mij continu “hapjes” van je taartje. Je “belt” graag met de telefooncentrale van papa en speelt met de potten en pannen in het kleine keukentje. Ook ben je dol op boekjes lezen. Dat gaat ook echt steeds beter en is zo leuk om te zien!

Je bent gek op muziek en dol op dansen. Zodra er muziek klinkt, kruip je in het rond of ga je op je knietjes zitten en schud je met je billetjes. Ook samen met papa, mama en je zusje dansen vind je één groot feest.

Je bent steeds meer aan het kletsen. De hele dag door horen we woordjes als; bal, Coco, mama, op, papa, Lola, eten, appel, tut, oh oh en die. Je wilt al hele verhalen vertellen, maar wij begrijpen je brabeltaaltje nog niet altijd. Dat komt vanzelf wel, moppie!

Mama is zo trots op jou, lieve Coco. Wat ben je toch een heerlijk kind en wat geniet ik iedere dag weer een beetje meer van jou!

Ik hou van jou, tot de maan en weer terug!

Dikke knuffel,

Mama

x

Lees hier de brief aan Lola toen ze 15 maanden oud was alle vorige brieven voor Coco.

Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van Coco’s 15 maanden fotoshoot:
Spread the love

You Might Also Like