Personal

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 3,5 jaar

19 november 2017

Lieve Lola,

Vandaag ben je gewoon alweer 3,5 jaar! Meisje, wat ben je al groot. Wanneer ik foto’s of filmpjes van je terug zie van een half jaar geleden, dan zie ik alweer zoveel verschillen. Je bent zo ontzettend wijs, dat ik soms gewoon niet kan geloven dat je pas 3 bent!

Nog een half jaartje en dan mag jij al naar de grote school. Iets waar je tegenwoordig al veel mee bezig bent, maar liever nu nog even niet naar toe wilt. We hebben gelukkig nog een half jaar om daar naartoe te leven. Nog even genieten van onze extra tijd samen. Wat zal het wennen zijn in het begin, niet alleen voor jou, maar misschien nog wel meer voor mij. Dan moet ik mijn kleine meisje weer een stukje loslaten. Ik weet dat jij het waarschijnlijk geweldig leuk gaat vinden op de grote school, maar ik vind het stiekem toch wel een beetje spannend. Een nieuwe fase, een nieuw hoofdstuk in ons boek.

Voorlopig genieten we dus nog even extra van elkaar. Van onze gezellige dagen thuis, wanneer je samen met je zusje Coco speelt en haar vanalles wilt leren. Soms ga je daarin iets te snel en wil je dat ze al dingen kan waar ze écht nog iets te klein voor is. Gelukkig gaat het al steeds beter en ben je meestal erg lief en zorgzaam voor haar. Een echte trotse grote zus. Coco is ook jouw beste vriendin, zeg je zelf. Fijn dat jullie zo’n maatjes zijn samen.

Ik geniet er van hoe je tegenwoordig je zelfverzonnen liedjes in de vorm van rijmpjes zingt. Het past ook wel goed bij de tijd van het jaar, haha! Je zou zo rapper kunnen worden met al die freestyle liedjes van jou. Je bent ook zo slim en schrijft overal jouw en Coco’s naam op. Je geniet er van om dingen samen te doen, maar speelt ook zo fijn alleen. Met je Tiptoi boeken, lekker kleien of blaadjes volschrijven met je naam. Samen taartjes bakken in de keuken of lekker TV kijken, jij vermaakt je wel! Ook de zwemles vindt je steeds leuker en je bent er echt als een vis in het water.

Wat maak je mij iedere dag weer trots op het feit dat ik jouw mama mag zijn, lieve Lola. Dankjewel voor alle bijzondere genietmomentjes van het afgelopen half jaar!

Ik hou zo ontzettend veel van jou…tot aan de maan en weer terug!

Kusje van Mama

x

Lees hier mijn persoonlijke brief aan Lola voor toen ze 3 jaar,  2 jaar en 1 jaar werd.

Lees hier ook mijn maandelijkse brieven aan mijn dochter Lola met daarin al haar avonturen en ontwikkelingen per maand van haar eerste 3 jaar.

Hier nog een paar foto’s van Lola’s “3,5 jaar” fotoshoot:
Spread the love

You Might Also Like

  • Gerdi - Blond&Bruin 21 november 2017 at 12:40

    Wow de tijd gaat echt snel.. hopelijk heeft Lola over een half jaar toch wel zin om naar de ‘grote’ school te gaan!

    • Janske 21 november 2017 at 12:48

      dat hoop ik ook 🙂 Ik denk van wel hoor 🙂