afvalrace makeover Personal

Mama’s Afvalrace – Update #9 – Wanneer het eventjes mis gaat…

16 november 2017
Alweer 20 weken zijn (de meeste van ons) bezig met onze persoonlijke afvalrace. Vandaag hebben we het over zwakke momenten en hoe je jezelf daarna weer kunt herpakken. Maar ook over waar we trots op zijn en natuurlijk hoe het de afgelopen twee weken met ons is gegaan.
Wanneer het eventjes mis gaat…

Poeh…het valt soms niet mee hoor om af te vallen (mooie woordspeling,haha). Ook al wil je super graag, het gaat echt niet vanzelf. Dat merkte ik de afgelopen weken maar weer. “Gelukkig” ben ik niet alleen hierin en hebben we allemaal af en toe onze zwakke momenten. Dat is heel normaal en eigenlijk ook helemaal niet zo erg, mits je jezelf daarna herpakt en weer verder gaat waar je gebleven was. Het is alleen de truc om te leren hoe je dat doet.

Vandaag hebben naast mij maar liefst 8 van onze kanjers hun resultaten gedeeld. Super tof dat jullie ondanks jullie moeilijke momenten tóch jullie updates blijven delen. We vertellen over al onze zwakke momenten én hoe we onszelf daarna weer opnieuw weten te herpakken.

Lees snel onze persoonlijke updates.
Janske

Gewicht na 20 weken: 87,6 kg (twee weken geleden 87,5) In totaal ben ik nu 15,9 kg afgevallen…jep, ik ben dus voor de eerste keer aangekomen. Oops! In de afgelopen week stond mijn weegschaal op 86,9 en twee dagen later op 88,2. Dus ik ben flink aan het schommelen. Gelukkig zie ik hem nu wel weer zakken, dus we houden vol!

Hoe ging het deze afgelopen twee weken? Wat ging er goed/slecht? Ik had even wat mindere momenten en viel af en toe terug in oude slechte gewoontes. Hier schrok ik best een beetje van.

Wanneer ging het “even” mis en hoe kwam dit? Wanneer ik bijvoorbeeld dit weekend pizza had besteld en eigenlijk veel meer at dan ik eigenlijk nodig had. Hij was gewoon zo lekker dat ik echt aan het snoepen was. Ik had niet perse nog honger. Zonde! En mijn trapchallenge…die ga ik voortzetten…of beter gezegd, opnieuw aan…want ik heb het maar 3x gedaan…ik vergeet het gewoon. Zo stom!

(Hoe) heb je jezelf daarna weer weten te herpakken? Door meteen daarna weer verder te gaan waar ik gebleven was en even geen extra’s meer te eten. Dat hielp goed en zag ik ook terug op de weegschaal gelukkig.

Vind je het nu ook lastiger om ’s avonds nog actief te zijn nu het zo vroeg donker is? Ja, ik voel mij ’s avonds eerder moe en wil het liefst op de bank kruipen met iets lekkers op schoot. Maar dat doe ik dus niet.

Waar ben je het meest trots op, aan jezelf, tijdens je persoonlijke afvalrace? Dat ik nu steeds beter zelf zie en merk hoeveel ik eigenlijk al ben afgevallen. En dat ik dit zelf heb gedaan.

 SaSiBeau

Gewicht na 20 weken: 93,7

Hoe ging het deze afgelopen twee weken? Wat ging er goed/slecht? veel te veel gesnoept, en dus niets afgevallen.

Wanneer ging het “even” mis en hoe kwam dit? het begon op een feestje en ging verder door vriendenbezoekjes.

(Hoe) heb je jezelf daarna weer weten te herpakken? proberen tussendoor gezond te eten.

Vind je het nu ook lastiger om ’s avonds nog actief te zijn nu het zo vroeg donker is? ja hoor, liever lekker onder een dekentje kruipen.

Waar ben je het meest trots op, aan jezelf, tijdens je persoonlijke afvalrace? nog niet veel maar dat ik het zo lang vol hou zonder bij te komen vind ik al heel goed.

Femke

Gewicht na 20 weken: 75.5 (twee weken geleden 76.8)

Hoe ging het deze afgelopen twee weken? Wat ging er goed/slecht? Ik heb mezelf herpakt! Moeilijk om van het lekkers af te blijven.

Wanneer ging het “even” mis en hoe kwam dit?Dat is vaak op zwakke momenten of dat ik dan toch vind dat ik iets “lekkers “verdiend” heb

(Hoe) heb je jezelf daarna weer weten te herpakken? Vaak achteraf spijt. Dus dan weer netjes van de “foute” dingen afblijven.

Vind je het nu ook lastiger om ’s avonds nog actief te zijn nu het zo vroeg donker is? Ja dat verschil merk ik wel. Als het langer licht is en minder koud ben ik toch ‘s avonds wat actiever.

Waar ben je het meest trots op, aan jezelf, tijdens je persoonlijke afvalrace? Dat ik goed bezig ben maar niet alles ervoor laat. Misschien niet de snelste manier. Maar voor mij wat beter vol te houden.

Renate

Huidig gewicht: 85,8 kg. Afgelopen twee weken viel ik 900 gram af, in totaal ben ik 4,3kg afgevallen.

Wat ging er ‘slecht’: afgelopen weekend had ik mijn maandelijkse periode en dus lekkere trek in alles met suiker, vet en zout. Heb er één dag aan toegegeven – en het was lekker! Helaas zijn nu alle zintuigen wel weer gespitst op ‘ongezonde troep.’

Wat ging er even mis: drukke weken hier met twee sterfgevallen + regelzaken, daarnaast een spoedopname van familie in ziekenhuis, mijn lief ziek door norovirus, organisatie NSGK collecte, stroomstoringen in huis, verjaardagen. Het was echt ‘paniekvoetbal’ en ‘crisismanagement’ af en toe. Veel bewegen schoot er bij in!

Herpakt: nog niet helemaal. Ik doe wat ik kan, maar soms is de puf even op en ben ik blij dat ik de dag door ben gekomen met gezond en regelmatig eten en voldoende drinken haha.

Wat ging er goed: ik heb op die ene dag na ‘s avonds na het diner niet meer gesnaaid/gegeten, in plaats daarvan drink ik ‘s avonds een glas cola zero en dat werkt goed!

‘s Avonds actief: vind ik pittig! Ik ben bang in het donker als ik alleen ben, dus buitenactiviteiten zitten er (nu) niet in. Een echte oplossing heb ik nog niet. Heeft ook nog geen prioriteit gehad. 😉

Waar ben ik trots op: ondanks dat de kilo’s er niet af vliegen, val ik in ieder geval af – in plaats van de cijfertjes op de weegschaal te zien oplopen.

Jenny

de trap van Jenny

Gewicht na 20 weken: 82,1 kg

Hoe ging het deze afgelopen twee weken? Wat ging er goed/slecht? Ik probeer nog vaak gezonde keuzes te maken. Maar dit is vaak niet koolhydraatarm meer.

Wanneer ging het “even” mis en hoe kwam dit?Een schaal vol snoep in huis hebben voor Sint Maarten.. te verleidelijk.

(Hoe) heb je jezelf daarna weer weten te herpakken? Uhm niet heel veel nemen maar wel elke avond? Ja, heel slecht dus!!!

Vind je het nu ook lastiger om ’s avonds nog actief te zijn nu het zo vroeg donker is? Sinds ik een kind heb doe ik sowieso niets meer actiefs ‘s avonds. Ik sport vaak tijdens mijn pauzes op het werk. En ik had de trap challenges aangenomen.. die de foto van de trappen op m’n werk. Heb ik ze genomen? NEE! Haha..

Waar ben je het meest trots op, aan jezelf, tijdens je persoonlijke afvalrace? Dat ik toch heel veel kwijt ben en wel weet waar ik niet naar terug wil.

Andrea

Gewicht na 2 weken: 84 kilo (start 86)

Hoe ging het deze afgelopen twee weken? Wat ging er goed/slecht? Wanneer ging het “even” mis en hoe kwam dit? (Hoe) heb je jezelf daarna weer weten te herpakken? De start ging eigenlijk best goed, totdat ik het eerste weekend een weekend wegging. Gezond eten heb ik dat weekend niet gedaan, patat gegeten, koeken en chips. Het voordeel van dit weekend was dat ik mij er slecht door voelde en besefte dit wil ik niet meer. Dus na het weekend, hup aan de slag. Meer bewegen, minder koolhydraten eten en meer groente/eiwitten en vetten. Het resultaat – 2 kilo.

Vind je het nu ook lastiger om ’s avonds nog actief te zijn nu het zo vroeg donker is? Nu de dagen voor kerst steeds korter worden, plof ik (als de kinderen op bed liggen) op de bank. Nu met een kop thee en geen wijn en chips zoals een paar weken terug wel het geval was. Bewegen probeer ik dan ook zoveel mogelijk overdag te doen. Lekker fanatiek stofzuigen (win-win), aan de wandel met mijn dochter en de fiets pakken. Ik denk maar zo: alle kleine beetjes helpen.

Waar ben je het meest trots op, aan jezelf, tijdens je persoonlijke afvalrace? Mijn afvalrace is nu twee weken bezig, waar ik trots op ben is dat ik na het ‘slechte’ weekend niet negatief tegen het afvallen ben gaan kijken. Eerder zou ik gedacht hebben: zie je, het lukt toch niet. Nu ben ik extra gemotiveerd om voor 1 januari onder de 80 te zitten. Vier kilo te gaan in ruim zes weken. Dat gaan we regelen 😉

Ilse

Gewicht na 20 weken: 74,7 (+1,2 – maar is dus wel +4.5 geweest) (Ik begon vorig jaar op 90 kilo en heb op 71,3 gestaan in mei, maar tegenover het begin van deze race zitten de cijfers dus zo!)

Hoe ging het deze afgelopen twee weken? Wat ging er goed/slecht? Ik heb me volledig herpakt, ben terug helemaal aan het gezonde voedinsgadvies van mijn consulente begonnen en het ging vrij goed. Enkel toen ik een persoonlijk momentje had, waarbij mijn moederhartje het hard te verduren kreeg, was ik héél blij dat ik geen caloriebommen in huis had! Het gaat terug goed. 

Wanneer ging het “even” mis en hoe kwam dit? De laatste twee weken gaat het echt goed… (Hoe) heb je jezelf daarna weer weten te herpakken? De knop terug om gebeurde in het paskotje toen ik voelde dat mijn nieuwe maat terug strak zat. Ik had veel te hard gewerkt voor mijn -18 die nu terug -15 is geworden. Dat mocht echt niet!

Vind je het nu ook lastiger om ’s avonds nog actief te zijn nu het zo vroeg donker is? Eigenlijk heb ik daar geen problemen mee.

Waar ben je het meest trots op, aan jezelf, tijdens je persoonlijke afvalrace? Dat ik me herpakt  heb. Het is nooit verloren!

Kathleen

Kathleen

Gewicht na 13 weken (ietsjes later begonnen): teller staat nu op -4 kilo.

Wanneer ging het even mis en hoe kwam dit: enkele weken geleden had ik het fysiek en emotioneel toch wel zwaar wat z’n invloed had op mijn eetgedrag. Het kon me allemaal even niet schelen, ken je dat?! Gevolg: een update geskipt en 2 weken lang gezondigd…

Hoe heb je jezelf daarna weer weten te herpakken: ik wist dat er opnieuw een mail van jou zou volgen en dit was voor mij de motivatie om me toch te herpakken!!! Dus dikke merci Jankse voor deze afvalrace met regelmatige updates.

Vind je het nu ook lastiger om ’s avonds nog actief te zijn nu het zo vroeg donker is? Dinsdag- en donderdagavond heb ik na het werk verplicht rugschool, wat me toch 2 avonden op de week actief houdt. Ik moet zeggen dat dit elke keer een opgave is om er naar toe te gaan maar eens ik er ben zet ik me toch in om mijn oefeningen zo goed mogelijk te doen. De rugschool loopt nog tot half december en daarna is het de bedoeling om 1x per week actief bezig te blijven en te gaan fitnessen of terug te gaan lopen. Misschien kan je na je afvalrace een sportrace starten zodat we elkaar motiveren om te sporten.

Waar ben je het meest trots op, aan jezelf, tijdens je persoonlijke afvalrace? Het gaat traag, maar het gaat… en waar ik dan toch een beetje trots op ben is dat het me toch gelukt is om de draad terug op te pakken!

Tamara

Gewicht na 20 weken: ik weet het niet, ben niet op de weegschaal gaan staan, maar ik vermoed dat ik qua gewicht hetzelfde weeg als tijdens de vorige update.

Hoe ging het deze afgelopen twee weken? Wat ging er goed/slecht? ik merk dat ik geen zin meer heb in pepernoten met chocola (en dat voelt als een overwinning).

Wanneer ging het “even” mis en hoe kwam dit? Het ging mis toen de pepernoten met chocola in de winkels kwamen. Tot eergister. Ik heb er nu plotseling genoeg van en heb mezelf kunnen herpakken. Erg fijn!

(Hoe) heb je jezelf daarna weer weten te herpakken? Oh haha! Ik zou bijna zeggen “zie hierboven”. Het rare is dat ik gewoon geen zin meer heb in zoetigheid. Dus dat herpakken ging eigenlijk vanzelf. Ik drink ook meer water, dat helpt ook.

Vind je het nu ook lastiger om ’s avonds nog actief te zijn nu het zo vroeg donker is? Ja mijn hometrainer lijkt wel 3 verdiepingen hoger te staan sinds het vroeg donker is… de zin om erop te gaan zitten is echt vreselijk klein geworden.

Waar ben je het meest trots op, aan jezelf, tijdens je persoonlijke afvalrace? Heel eerlijk? Op niks… en dat komt omdat ik die vlagen van wel/niet lijnen nog steeds niet onder de knie heb. Maar ik doe m’n best.

Tip van de week: Check aanstaande zaterdag mijn heerlijke gezonde recept op Janske.nl!

Wil jij meer weten over deze kanjers? Check hier wie ze zijn en waarom zij meedoen?!

Spread the love

You Might Also Like

  • Kathleen 17 november 2017 at 08:53

    Goh, stiekem ben ik wel blij dat ik niet de enige ben die het al eens moeilijk heeft 🙂 Kom op kanjers, samen gaan we ervoor… we zitten allemaal in hetzelfde schuitje met Janske aan het roer 😀 hey ho!

    • Janske 17 november 2017 at 20:04

      absoluut! Daarom is het zo fijn dat we het samen doen! Yes!