Mommy Stuff Personal

Hoe had Coco anders geheten

12 november 2017
Een naam kiezen voor je kindje is een van de leukste, maar ook een van de moeilijkste beslissingen tijdens je zwangerschap. Bij Lola waren we er op zich nog best snel uit, maar bij Coco was het toch een stuk lastiger. Een paar weken voor ze geboren werd kozen we haar naam uit ons lijst, maar de twijfel bleef tot zelfs na de bevalling. Welke namen het nét niet zijn geworden vertel ik je nu.

Ik heb jaren lang een namenlijstje bijgehouden met daarin alle namen die ik leuk vond. Nachten lang kwam ik niet in slaap omdat ik continu namen in mijn hoofd aan het bedenken en opnoemen was. Ik dacht dat we er nooit uit zouden komen. Het werd toch Coco. Een naam waar ik best een tijdje aan heb moeten wennen, maar waar ik steeds blijer van word.

Deze namen stonden bovenaan mijn lijstje en werden het nét niet…

Robin

Deze naam vonden we beiden erg mooi voor een meisje. Ik twijfelde nog over Robyn en vriendlief wilde graag Robbin. Uiteindelijk vond ik de naam niet bijzonder genoeg en bleef hij staan in ons lijst. Toen Coco nog in mijn buik zat hebben we haar regelmatig Robin genoemd, om te kijken of het goed voelde. Toch voelde Coco beter.

Eef

Een (hele leuke) ex-collega van mij heet Eef. Ik heb dat altijd zo’n toffe naam gevonden. Simpel, stoer en toch lief. Helaas vond ik hem niet lekker ‘bekken’ met de achternaam, dus bleef hij in het lijstje staan.

Saar

Ook zo’n prachtige naam, maar net niet speciaal genoeg voor mijn smaak.

Sam/Sammy

Een meisje wat Sam heeft, dat vind ik zo tof! Vriendlief vond er niet zo veel aan, maar ik heb onze buikbaby vaak Sam genoemd. Sammy vond ik trouwens ook erg leuk.

Mia

Ohhh…Mia was ook een van onze favorieten. Alleen zeiden we dan beiden meestal zelf al “mamaaaa Miaaaa”. Aangezien we zelf al grapjes maakten voelde het niet helemaal goed én we wilden liever niet nog een kindje waarvan de naam ook eindigde met de letter a.  Lola en Mia vinden we iets te aaaa-ig, haha.

Kate of Jade

Kate vind ik ook echt een super mooie, stoere en krachtige naam. Vriendlief vond hem niet zo bijzonder. Jade vond ik ook erg mooi. Vriendlief begreep hem niet helemaal.

Teddy, Billy of Bobby

Ook zo’n leuke namen, vind ik. Maar vriendlief vond het helemaal niets. Ook niet nadat ik maanden lang de namen gebruikte tijdens mijn zwangerschap. Ik kreeg hem niet overtuigd.

Fien of Juul

Vrolijke namen, maar helaas niet voor ons meisje. Toch was het ook wel leuk geweest om een klein Juultje in huis te hebben.

Pip of Pom

Ohhh…zo cute! Vooral Pom vind ik zoooo leuk! Maar hij werd het toch niet…

Jongensnamen

Natuurlijk hadden we ook een paar jongensnamen Gelukkig hoefden we daar niet uit te kiezen, want dat vonden we beiden nóg moeilijker.

Jip

Dit was echt mijn favoriet. Of ik mijn kind ook echt Jip genoemd zou hebben weet ik niet, maar ik vind het een leuke naam.

Sep

Zo’n 10 jaar geleden leerde ik een kindje kennen met deze naam. Vanaf dat moment heb ik zijn naam altijd onthouden omdat ik hem zo bijzonder vond. Tegenwoordig hoor je hem steeds vaker. Maar hij blijft leuk.

Luuk

Luuk was bij Lola mijn eerste keus voor een jongensnaam. Nu heet de zoon van een goede vriendin van mij zo, dus hadden we Coco nooit zo genoemd.

Ziggy

Gewaagd, maar hoe cool?! Wij vonden het wel wat.

Bowie

Ook Bowie vonden we een hele stoere en toch lieve jongensnaam.

Tijn

Tijn is ook een naam die ik al 18 jaar heb onthouden omdat ik hem zo leuk vind. Simpel en net even anders dan een Thijs bijvoorbeeld.

Jools

Jools was ook een naam waar ik meteen verliefd op was. Alleen viel hij af omdat hij eindigt op een -s. Dat gaat niet samen met de achternaam.

Mika

Ook Mika heb ik altijd een bijzondere naam gevonden. Maar niet bij een Lola.

Joep

Joep was vanaf dag één de favoriete jongensnaam van vriendlief. Ik kon er maar niet aan wennen en gelukkig hoefde dat ook niet, haha.

Hoe heet/heten jouw kind(eren) en welke namen zijn het net niet geworden?

 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Marleen 12 november 2017 at 07:21

  Wij hebben Chiel & Hugo.

  Bij Chiel hadden we eerst Cas maar uiteindelijk toch afgekeurd. En toen werd het Chiel. Voor een meisje had ik toen Julia (in 2008 nog niet zo hip).

  En Hugo… vonden we beide erg mooi, maar ik had gedroomd dat het Roemer moest zijn. Maar dat vond mijn man helemaal niks. Floris was voor mij ook een kanshebber en Olivier voor mijn man. Maar dat vonden we het beide niet. En Hugo bleef maar staan… Ik vond voor een meisje Katoo of Philou heel leuk.

  Wat namen betreft kan ik een heel hockey elftal krijgen 😉

 • Nicole 12 november 2017 at 08:48

  Milo zou eerst Benjamin heten. Of Lars (die naam heb ik al jaren). Maar Finn stond ook op het lijstje alleen is die veel te populair!
  Bij Fay hadden we Robin ook op ons lijstje staan…

 • Lieke 12 november 2017 at 09:40

  Super leuk om te lezen, en zo herkenbaar! Ik ben moeder van Joris en Julia..
  ik vond het ook zo lastig kiezen, vooral voor een jongen! We wonen in Frankrijk, en ik vond het belangrijk “internationale” namen te kiezen.. wat het nog lastiger maakt maar wat ik wel belangrijk vond voor de toekomst van de kinderen, makkelijker bij werk vinden in Frankrijk waar ze soms toch nog steeds neerkijken op buitenlandse namen. Ik loop vaak tegen dit probleem aan met mijn eigen naam, Lieke… ik heb altijd gedacht dat joris een echte Nederlandse naam is, maar is oorspronkelijk Grieks en komt veel voor in Spanje. Ook in Frankrijk komt deze naam voor maar is wel origineel hier en uiteraard is de uitspraak anders. We krijgen er veel leuke reacties op…! We waren er samen meteen uit dat het Joris zou worden.. beter dan alle oudbollige Franse jongensnamen François, Alain, etc.
  Toen kwam onze dochter… dat vond ik wel heel erg moeilijk vooral omdat vriendlief persee Julia wilde en mijn zoontje ook. Ik had een lijst met 12 namen, en wat ik ook bedacht hij verzon overal wel een rijmpje of gek iets op om zijn zin te krijgen 😉 een van mijn favorieten was Roos, rose, maar dan werd het; kom Joris we gaan de rozen snoeien… nee Joris (3) niet je zusje… dus de naam van mijn dochter is door de mannen uitgezocht en wat zijn ze trots op haar!! Op mijn lijstje stond; rose, Ambre (amber), jade, nora, May, en mijn favoriet was eigenlijk Lieve, maar niet handig hier….

 • Femke 12 november 2017 at 10:40

  Wij zijn nog steeds blij met de naam die we gekozen hebben (Lars en Tim) Joep Jip Sep en Tijn had ik ook ook op mijn lijstje maar vond mijn man minder. Bij een meisje stonden Mirthe en Milou bovenaan. Die vind ik nog steeds erg leuk.

 • Albertine 12 november 2017 at 14:38

  We hebben een Josephine, Babette, Floortje en Daphne…de eerste 2 zouden Fabijan geheten hebben, 3e Floris en 4e Melle….

  Wat ik leuk vond, maar Arne niet : Allard, Pepijn en Marnix…voor een kind kreeg ik het er niet door, maar nu heet onze teckel Marnix haha (andere hond, Weimaraner heet Hugo)

  Voor meisjes vond ik ook Liselot leuk…

 • Karen 13 november 2017 at 12:38

  Robin had bij ons ook Robin geheten als hij een meisje was geworden. Veel dezelfde namen, maar dat verbaast me niets ;). Ik hou de mijne nog even voor me.

 • Jessica 13 november 2017 at 20:02

  Heel veel super leuke namen!
  Wij hadden als jongensnaam Caz. Die vind ik nu verschrikkelijk en gelukkig voor ons werd het een meisje haha!
  Ons meisje heet Bloeme Marie.
  Bloeme is de naam van mijn oma en Marie de naam van mijn man zijn oma.
  Ik wil voor een tweede kindje ook een hele bijzondere naam in die categorie maar wil niet zo’n flowerpower gezin dus goed over nadenken haha

 • Jessica koot leidner 27 januari 2019 at 07:04

  Ik zal je iets vertellen hoe onze dochtertje aan haar noem kom
  Nou mijn man heeft in zijn vorige huwelijk al 2 kinderen (jongen van 24 en meisje 21 jaar)naam anoniem! Toen ik een relatie kreeg met mijn man
  Was ik vrij wel snel zwanger ik leerde hem in maart 2013 kennen en op 5 juli bleek ik 5 weekjes zwanger te zijn
  Zijn dochter was ook bij de bevalling bij en heeft de naam pas toen ons dochtertje geboren werd de naam zelf gegeven was zo speciaal
  Ze had meerdere namen en ze vond deze naam erg mooi Jill
  Ons meisje heet Jill zo blij dat ik was ze mocht ook de navelstreng doorknippen van mij zodat zei haar kleine zusje mocht verwelkomen en zei jaa wat is ze mooi papa ik geef haar deze naam mag dat? Jessica
  Ja uiteraard lieverd gelijk bij de bevalling en zei ze dat hoe gaaf is dat toch dit is echt heel speciaal voor mijn ook uiteraard ook voor john