afvalrace makeover mama challenge My Adventures Personal

Janske’s afvalrace #8 – Terugval naar mijn oude (slechte) eetgewoontes?

10 november 2017
De afgelopen twee weken waren best wel pittig. Ik merkte dat ik terugviel in oude (slechte) eetgewoontes en was echt even mijn nieuwe ik kwijt. Dat was best even schrikken. De weegschaal bij Weight Watchers gaf zelfs een keer een + aan in plaats van die inmiddels zo vertrouwde -. Is het mij gelukt om toch af te vallen deze weken of niet?
Even de weg kwijt

Ik was af en toe echt even de weg kwijt de afgelopen weken. Mijn menstruatiecyclus was ook echt over de zeik en mijn hormonen waren er in overvloed. Ik was totaal niet mijzelf (en soms niet te genieten) en dat was te merken. Zo ook aan mijn eetgedrag. Ik had vreselijk vaak zin in slecht eten, wat het natuurlijk extra moeilijk maakte. Op een paar momenten leek ik ineens op de oude Jans, die zonder na te denken alles op at. Even echt zo’n “ik heb schijt aan alles” vreetmoment. Die had ik in de afgelopen 4 maanden nog niet eerder gehad en ik schrok hier best een beetje van. Ik dacht dat ik deze Janske ver achter mij had gelaten, maar stiekem is ze dus nog steeds dichterbij dan ik dacht. Ik hoop haar in ieder geval nooit meer tegen te komen, want ik ben blij met mij “nieuwe ik”.

Bang voor de weegschaal

Toen ik vorige week bij de Weight Watchers met volle moet op de weegschaal ging staan, stond ik even met mijn oren te flapperen toen de vrouw van WW’s zei; ‘hè, wat jammer’. ‘Wat bedoel je?’, vroeg ik haar. Blijkbaar was ik volgens haar weegschaal 0,2 kg aangekomen. Wait…whut!!?? Het gekke was dat ik 15 minuten daarvoor thuis nog had gewogen en toen maar liefst 0,5 kg minder woog. Ik was er best wel door van slag, maar besloot al snel met mijzelf af te spreken dat die 0,2 kg er dan de volgende keer weer extra af zou zijn.

Woensdagavond mocht ik opnieuw op de weegschaal staan. Nooit eerder vond ik het zo spannend. Ik was best bang om weer teleurgesteld te worden. Tot grote blijdschap was ik nu 0,7 kg afgevallen. Wat een fijn gevoel!

Inmiddels heb ik mijzelf weer herpakt en na een weekend met iets te veel cheatmeals heb ik weer de puntjes op de i gezet om kei hard verder te gaan naar mijn doel van 85 kg. Ik ben er bijna en ook al gaat het nu (lang) niet meer zo snel als in het begin (wat ook heel normaal is)…ik ga nog steeds naar beneden. Daar gaat het tenslotte om. Ik kan dit! Onder de 85 vóór mijn 35ste verjaardag op 1 januari. Dat zou toch fantastisch zijn!

Leuk momentje

Wat wel weer een tof moment was in de afgelopen weken, was dat ik deze toffe sweater wilde bestellen van Scotch & Soda. Hij was er maar tot maat 42 en volgens de maattabel zou hij echt niet passen. Ik besloot hem tóch online te bestellen en toen ik hem de volgende dag probeerde te passen…zat hij gewoon perfect! Woooohoooooo!! Zo tof!

Wat ben ik kwijt?

Wat ben ik afgevallen deze week? Twee weken geleden woog ik 87,9 kg. Gisteren gaf mijn weegschaal 87,1 kg en ben ik dus in de afgelopen twee weken 0,8 kg afgevallen. Na 17,5 weken Weight Watchers staat de score nu dus op -16,4 kg. Onder de 86,5 kg komen is dus helaas niet gelukt.

Mijn nieuwe uitdaging voor over twee weken zou zijn om onder de 86 te zitten. Dat moet wel lukken toch? Ik ga er voor!

Lees hier mijn vorige update en de laatste updates van al mijn mede kanjers welke samen met mij deze afvalrace aangaan!

Spread the love

You Might Also Like

 • Marjo 10 november 2017 at 07:19

  Knap hoor! Je ziet er echt super goed uit! Ben zelf ook aan het afvallen maar soms wordt ik echt gek van alle lekkers zeker in deze maanden. Maar het voelt zo lekker het dat afvallen en je fitter voelen! Ga zo door en dat gaat helemaal goedkomen met je streefgewicht!

  • Janske 10 november 2017 at 12:30

   het wordt ons inderdaad niet makkelijk gemaakt deze maanden 😉 maar we gaan stug door!

 • Ilse van Kreanimo 10 november 2017 at 09:11

  Ach een terugval kan hè. (Ik weet dat zeker – hahahaha)
  Je ziet er super uit!
  Ik ben ondertussen echt terug on the right track!

  Het lukt je wel!

  • Janske 10 november 2017 at 12:31

   Vanmorgen 86,9 …yay! Wat fijn dat het bij jou ook weer goed gaat…super kanjer! 🙂

 • Monique 10 november 2017 at 09:41

  Dat het af en toe even niet lukt hoort er ook bij. Mijn eerste bewustwordingsmomentje was toen ik een keer chips uit de zak zat te eten in plaats van netjes uit een bakje. O ja, en die keer dat Michiel chocoladepepernoten meenam en ik me nog zo voornam het bij 1 handje te laten, maar al snel de hele zak naar binnen had gewerkt. Gelukkig kun je daarna gewoon omschakelen en de draad weer oppakken. Je bent super goed bezig en je ziet er zo goed uit! Het gaat je zeker lukken om onder die 85 te komen op je verjaardag. You go girl!

  • Janske 10 november 2017 at 12:32

   Dat is gelukkig het verschil met voorheen…toen was de rem er af…en was ik helemaal terug in mijn oude gewoontes…en bleef ik daar in. Nu is het inderdaad herpakken en verder gaan waar je gebleven was.

 • Saskia 10 november 2017 at 15:31

  In de goede flow blijven is soms ook zo moeilijk!
  Ik ben zelf nu in de derde week van mij WW-traject. En deze week de eerste keer echt even een zwaar moment.
  Volhouden, hoe zwaar het soms ook is! Want wat je nu bereikt hebt is al zo knap!

  • Janske 10 november 2017 at 15:37

   Wat goed Saskia, precies wat je zegt inderdaad. Jezelf herpakken en volhouden. Je weet waarvoor je het doet.
   Jij ook heel veel succes met afvallen. Ik ben benieuwd hoe het je gaat lukken. Zet hem op!

 • Femke 10 november 2017 at 18:46

  Wauw jans, die trui staat je super!
  Hup hup niet meer terug kijken maar vooruit
  En joepie vanochtend dus weer een volgende mijlpaal yes!
  Ik was ook even de weg kwijt maar ik ben nu weer goed bezig
  Hoop dat ik m’n doel ga halen
  Ik moet er nog 5 kg voor 1jan
  Zal er om “hangen” ??

  • Janske 10 november 2017 at 20:14

   Het gaat ons lukken Fem! 🙂

 • Nicole 10 november 2017 at 19:57

  Hihi moet stiekem wel lachen.. Want weet nog wat jij zei tegen mij als ik “klaagde” over het aankomen.
  Je kruipt steeds dichter bij mij qua gewicht en je gaat me nog inhalen want ik klim steeds meer omhoog.
  Ik ben weer de oude dikke nicole die alles los en vast eet en geen maat meer weet. Kan wel janken en doe dat ook gewoon.
  Al dat harde werken van voor de zwangerschap…. 🙁 MAAR!!! Ik ben super trots op jou en dat je jezelf telkens weer herpakt en doorknalt. Jij gaat het echt wel redden!

  • Janske 10 november 2017 at 20:15

   Je bent echt niet de oude dikke Nicole, je bent nog steeds super veel kilo’s kwijt…vergeet dat niet! Ik ben nog steeds super trots op jou!

 • Will 15 november 2017 at 14:11

  Fantastisch Janske, dat je het zo volhoudt.
  Niet meer denken aan je vorige IK, stuur die maar op vakantie en zeg maar: Kom maar nooit meer terug.

 • Channah 23 november 2017 at 14:54

  Super prestatie dat je inmiddels al zoveel kwijt bent! Ik durf het bijna niet te zeggen, maar weegschalen kunnen een heel verkeerd beeld geven. De ene weegschaal is de andere niet, je houdt de ene keer meer vocht vast of je moet nog naar het toilet, allemaal factoren die een vertekend beeld kunnen geven van je afvalproces. Desalniettemin ben je super goed bezig en wat een beloning dat die trui gewoon goed zat, dat geeft je echt weer motivatie om door te gaan lijkt me! En wanneer je in een afval proces zit, is het echt vallen en opstaan. En dan vooral doorgaan. Dat je een keer faalt geeft helemaal niets, zolang je je maar herpakt. Lekker zo doorgaan!