Kids Mommy Stuff

Help, mijn dreumes trekt haar eigen haren uit!

4 november 2017
Ja, echt waar… Coco vind het wel grappig en lijkt ze het zelfs leuk te vinden om dus zo hard aan haar eigen haren te trekken dat ze er zo hele plukken uit trekt. Heb jij dit ook wel eens meegemaaktΒ bij je kind(eren)? Help?! Wat kan ik hier tegen doen?

Coco is al maanden dol op haren trekken, maar dan die van zuslief Γ³f die van mama. Lola heeft is een paar keer een flinke pluk haar kwijtgeraakt omdat Coco haar handen erin had gezet. Lola trok (uit reactie) los en hoppatee…dag haar! Nu weet ze inmiddels dat ze juist niet moet bewegen als het zo ver is, maar tegenwoordig heeft Coco een nieuwe prooi gevonden.

Tuttebel

Naast mijn oorbellen en bril, is ook mijn haar tegenwoordig ontzettend interessant wanneer mevrouwtje bij mij is. Dan krijgt ze die fonkeling in haar oogjes, haar boeven glimlach en hoppaaa…daar hang ze in mijn haar.

Toen ze voorheen moe was of honger had “trok” ze weleens aan haar haartjes, maar nooit hard genoeg om echt haren los te trekken. Nu heeft ze dus bedacht dat het ook leuk is om gewoon hele plukken los te trekken. Jikes! Nu probeer ik dit te voorkomen, door voorzichtig haar handje open te maken terwijl ze aan haar haartjes trekt. Helaas lukt dat niet altijd snel genoeg en zit ze met een grote glimlach trots te kijken of ik het wel heb gezien. Tuttebel!

handschoentjes of muts?

Of ik pak haar handjes vast en zeg “stoute handjes, geen haartjes trekken”. Maar zodra ik haar handjes weer los laat, doet ze het gewoon nog een keer. Een tik op haar handje vind ze alleen maar grappig. Ze ziet het echt als een spelletje dan. Hoe boos ik ook kijk of klink. Grrrrr…

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet doen. Moet ik haar vanaf nu handschoentjes aangeven of haar mouwen aan elkaar vastknopen? Of zal ik een mutsje op d’r hoofd doen, welke ze zelf niet af krijgt. Ik vind het zo zonde als ze straks van die kale plekken op haar hoofdje er aan overhoudt.

Herken jij dit ‘haren-trek-gedrag’ en heb je tips voor mij? Ik hoor ze graag!

Spread the love

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply wendy 4 november 2017 at 06:58

  Dat is een lastige. Mijn kinderen hebben dat nooit gedaan. Ik zou het eigenlijk niet weten. Maar wat doetker ze als je het negeert. Het lijkt wel of ze je uitprobeert. Kijken hoe mama reageert. Als je het negeert, gaat ze dan door??
  Of haar afleiden ergens mee lukt dat niet? Moeilijk…

 • Reply Lins 22 september 2019 at 23:41

  Hey,

  Is jouw dochter ondertussen gestopt met haren trekken? Onze dochter doet dit ook… Al een tijdje zelfs. Bij ons ligt het probleem bij de fopspeen. Telkens ze die in haar mond heeft draait ze aan haar haartjes en trekt ze die uit. Wij hebben de fopspeen nu overdag verboden en snachts draagt ze wantjes…
  Helpt wel..

  Groetjes,

  Lins

  • Reply Janske 24 september 2019 at 21:28

   Ze is gelukkig gestopt inderdaad…vreselijk was het. Gelukkig maar van korte duur. Soms wil ze nog wel eens een haarspelde uittrekken zonder het eerst open te maken, maar verder gaat het nu goed. Hopelijk is het bij jouw meisje ook snel afgelopen πŸ™‚
   Janske recently posted…GO GLAM Salon Party bij Pink Studio (Review)My Profile

  Leave a Reply

  CommentLuv badge