afvalrace makeover mama challenge

Mama’s Afvalrace – Update #8 – Gezonde recepten & een nieuwe kanjer!

2 november 2017
Week 16 zit er alweer op. Wat zijn de weken weer voorbij gevlogen. Vandaag delen we opnieuw onze resultaten én hebben we een nieuwe kanjer in ons midden, Andrea! Ze stelt zichzelf aan jullie voor! Ook heb ik nog een hele leuke challenge voor jullie!
Onze nieuwe kanjer Andrea

Wie ben ik: Mijn naam is Andrea (34) – trotse (thuisblijf)moeder van een zoon (4) en een dochter (1) – graag creatief bezig – bezit een boekenkast vol boeken die nog gelezen mogen worden – favoriete seizoen de herfst

Startgewicht: Eind oktober startgewicht: 86

Doel: Nog negen weken en dan is 2017 voorbij. Ik zou graag met champagne kunnen proosten op het feit dat ik onder de 80 kilo weeg. Werk aan de winkel dus!

Nogmaals welkom, Andrea! Onder de 80 gaat je lukken, zet hem op!
 
Dan is het nu weer tijd voor onze persoonlijke updates.
Janske

Nu

Gewicht na 16 weken: 87,5… na 16 weken = – 16kg. In de afgelopen 2 weken dus 1 kg er af. Nog 2,5 kg tot mijn (voorlopige) streefgewicht van 85 kg. Wat trouwens wel frappant was, was dat ik gisteravond bij Weight Watchers -0,2 kg was aangekomen, wat gek was, want 15 min daarvoor woog ik thuis 0,5 kg minder. Maar we zien volgende week wel weer hoe dat is uitgepakt.

Hoe ging het deze afgelopen twee weken? Wat ging er goed/slecht? Op zich wel goed, al zijn mijn hormonen op hol geslagen en ben ik al 3 van de afgelopen 4 weken ongesteld (tmi I know)….en daar horen ook cravings bij…dat maakt het niet erg makkelijk. Gelukkig val ik wel nog steeds af.

Heb je nu meer trek in bepaalde voeding nu het wat kouder is? Ik heb inderdaad meer trek in slechter eten, maar dat kan ook door mijn hormonen komen, ik heb ook echt een paar dagen vreselijke stemmingswisselingen gehad en ben super moe…dus tijd om weer “normaal” te worden.

Wat is je favoriete ontbijtje van de afgelopen tijd? Havermout et gebroken lijnzaad is mijn favoriet….hmmm!

Welke typische herfstmaaltijd wil je nog gaan koken/bakken de komende weken? Recepten met pompoen en lekker veel gezonde soepen zoals erwten- , pompoen en bonensoep.

Heb je nog een lekker (gezond) recept voor ons? Niet echt een recept, maar ik ben dol op bruin brood met daarop avocado en huttencase en een beetje peper. Zo lekker!

SaSiBeau

Gewicht na 18 weken: 93,7kg wilt dus zeggen dat ik 8,3kg ben afgevallen sinds de start
Hoe ging het de afgelopen weken? Wel ik moet zeggen heel goed. Heb een mooie motivatie gevonden met iemand anders die ook wilt afvallen. Om ter meeste % afvallen in een bepaalde periode.
Meer trek heb ik bijvoorbeeld in thee. Of nog liever een Chai tea latte…helaas niet gezond maar dat is mijn enigste toegestane zonde.
Mijn favoriet ontbijt is een boterham of 2. Ook al eens havermout of suikerloze cornflakes.
Typische herfstmaaltijden is voor mij met pompoen. Dus pompoen soep, pompoengratin, pompoensaus in lasagna of bij spaghetti…heerlijk gewoon. Behalve de gratin is alles gezond. Want de basis is hetzelfde. Pompoen met wortel,tomaat,paprika en ajuin. Stoven mixen met een beetje water voor de saus, met veel voor de soep. En dan kruiden naar uw eigen smaak.

Ben blij dat mijn lichaam eindelijk zegt van ja je kan het. Als ik zo voort doe nog maar 4 weken voor ik de 8 zie van voor. Net op tijd voor de feesten.

Femke

Gewicht na 18 weken: 76.8kg

Hoe ging het deze afgelopen twee weken? Wat ging er goed/slecht? Het gaat de verkeerde kant uit! Ipv af komt het er weer bij. Dat motiveert natuurlijk niet echt. Weet wel hoe het komt heb een aantal leuke etentjes gehad. Dat tikt dus wel lekker aan.

Heb je nu meer trek in bepaalde voeding nu het wat kouder is? Ik merk dat ik vooral meer honger heb dan wanneer het warmer weer is. Mijn salade welke ik maak op dagen dat ik moet werken gaat me ook steeds meer tegen staan. Tijd voor andere aanpak…

Wat is je favoriete ontbijtje van de afgelopen tijd? Ik vind havermout met melk heerlijk! (of rijstemelk of net waar je het mee wil combineren) met kaneel. Je kan er eventueel ook nog een peer in stukjes doorheen doen. Zo klaar en vult goed.

Welke typische herfstmaaltijd wil je nog gaan koken/bakken de komende weken? Pompoensoep

Heb je nog een lekker (gezond) recept voor ons? 

Ik ben gek op soep! Met een makkelijke basis heb je in een handomdraai een heerlijke soep gemaakt. Pak een grote pan. Uitje “fruiten” daarbij evt wat knoflook of andere kruiden (afhankelijk welke groenten je erbij gaat doen) doe je groente erbij bijv pompoen en wortel. Daarna water (ik doe meestal tot de groente net helemaal “onder” staan) even opletten hoeveel precies dan weet je meteen hoeveel bouillon blokjes er in moeten

Dan bouillon blokjes erbij en koken maar. Als de groente gaar zijn dan is het bijna klaar. Staafmixer erdoor nog evt beetje op smaak brengen.

 

Renate

Gewicht na 18 weken: er is nu totaal 3,4 kilo vanaf, nadat ik begin oktober ‘echt’ gestart ben. Huidig gewicht: 86,7.

Wat ging er goed:  Ik heb de afgelopen twee weken elke dag minimaal 45 minuten aan beweging gedaan (o.a. wandelen, paardrijden, krachtoefeningen met behulp van Youtube).

Wat ging er minder goed: uit de overtuiging dat ik aankom van teveel eten at ik te weinig koolhydraten, vezels en vetten  – waardoor ik juist aankwam in plaats van afviel. Gelukkig heb ik hierin wat aanpassingen kunnen doen, waardoor het tij weer gekeerd is.

Heb je nu meer trek in bepaalde voeding nu het wat kouder is? Nee, ik merk wel dat ik ‘s avonds eerder zin heb in diner – maar dat komt waarschijnlijk doordat de tijd een uur is terug gezet.

Wat is je favoriete ontbijtje van de afgelopen tijd? Havermoutgranola met sojakwark en mandarijnen. Alhoewel de zondagse quinoapannenkoekjes met 99% pure chocola, pindakaas en appel met kaneel ook favoriet zijn.

Welke typische herfstmaaltijd wil je nog gaan koken/bakken de komende weken? Wortel-pompoensoep met komijn en een stoofpotje met linzen, champignons, uien, bloemkool en Italiaanse kruiden.

Heb je nog een lekker (gezond) recept voor ons? Pfoe, falafel voor drie personen? Blend 1 blik uitgelekte kikkererwten met 200 gram spinazie, 50 gram feta, één ei, twee uien, drie tenen knoflook, veel verse peterselie of koriander en één eetlepel komijnpoeder. In de koelkast even laten opstijven en als de substantie niet dik genoeg is iets van bloem (tarwebloem, maïsmeel, kikkerwtenmeel) toevoegen. Daarna ‘hamburgertjes’ van maken en bakken in een koekenpan. Wij eten het hier met groene salade en tzaziki. Of als groenteburger bij een ‘AVG-tje’ zonder vlees.

Tip: eigen gemaakte falafel vries je na het bakken en afkoelen heel makkelijk in met een bakpapiertje tussen de ‘burgertjes.’

Jenny

Gewicht na 18 weken: 81,1 kg Ik ben vanmorgen nog een keer op de weegschaal gesprongen, (normaal alleen in het weekend) hij twijfelde tussen 80,9 en 81,1.. Helaas kwam het laatste uiteindelijk op het scherm te staan. Het is maar 0,2 maar toch een verschil.

Hoe ging het deze afgelopen twee weken? Wat ging er goed/slecht? Nu mag ik niet klagen.. Zoals de foto namelijk aantoonde ben ik op stedentrip naar Boedapest geweest. Samen met m’n moeder en zusjes, heel erg tof! Lekker alles uitgeprobeerd qua eten, dus niet heel erg opgelet met wat ik naar binnen werkte. En ach we liepen elke dag ook z’n 10 km dus dan verbrand je het toch ook? Niets bleek minder waar bijna 2 kg zwaarder toen ik thuis kwam 🙁 Maar na een week thuis en m’n gewone eetschema weer opgepakt te hebben was eerste kilo er zo af. Zal we vocht zijn geweest ofzo haha..

Heb je nu meer trek in bepaalde voeding nu het wat kouder is? Thee drink ik nu veel meer. Ook omdat ik sinds ik terug ben uit Boedapest verkouden ben en inmiddels iedereen thuis heb aangestoken. Maar thee dus, niet erg gelukkig 🙂

Wat is je favoriete ontbijtje van de afgelopen tijd? Van mij en m’n dochter, bananenpannekoekjes! Koeke? Vraagt ze dan.. en dan zitten we heerlijk samen te smullen.

Welke typische herfstmaaltijd wil je nog gaan koken/bakken de komende weken? Hutspot met sucadelappen.. En laat ik dat nu voor deze week op het menu staan!

Heb je nog een lekker (gezond) recept voor ons? Ik zal het receptje van de bananen pannenkoeken dan geven! Voor ons 2e gebruik ik 1 (rijpe) banaan, 2 eieren waarvan 1 met dooier, een handvol havermout en kaneel. Roer het maar door elkaar, beetje kokosolie in de pan en bakken maar. Super simpel, snel, gezond en lekker.

Succes weer de komende weken kanjers! Wees trots op wat je bereikt hebt en herpak jezelf na een “zwak” moment. Je kunt het!

Tip van de week/Challenge:

Doe de trappenchallenge! Daag jezelf uit door de trap in je huis zo vaak mogelijk achter elkaar op en af te gaan, tot je niet meer kunt. Tel hoe vaak je op en neer bent gegaan en probeer de volgende dag minstens even vaak op en neer te lopen. Hallo mooie benen en strakke billen!(en spierpijn in de eerste dagen)…doe je ook mee?!? Laat je hieronder in een reactie even weten of je mee doet? Bij de volgende update hoor ik graag hoe het is gegaan!

Wil jij meer weten over deze kanjers? Check hier wie ze zijn en waarom zij meedoen?!

Spread the love

You Might Also Like

 • Je nny 2 november 2017 at 07:07

  Oeh een challenge.. ik ga hem aannemen.
  En dan ga ik de trap op m’n werk ook pakken .. laat ik volgende keer wel een foto van zien 😉

  • Janske 2 november 2017 at 16:33

   leuk!Ik ben benieuwd!

 • Kreanimo 2 november 2017 at 19:53

  Ons vakantiehuisje heeft geen trappen.
  Maar misschien als ik thuis ben toch beginnen… ?

 • wendy 3 november 2017 at 09:04

  Hoi janske , als je zo moe bent, zou je dan geen bloedarmoede kunnen hebben. Zeker als je al 3 weken ongesteld bent. Ik heb het zelf namelijk meegemaakt dat ik bloedarmoede had door overmatig vloeien. Misschien wat op je ijzerinname letten. (Maar missien doe je dat al) Wordt je misschien weer wat fitter. Je ziet er super goed uit met die kilo”s minder.

  • Janske 3 november 2017 at 19:48

   mijn ijzer zou inderdaad best wat laag kunnen zijn, daar heb ik al eerder last van gehad. Ik zal er eens op letten. Thanks voor de tip!