About Me afvalrace makeover My Adventures Personal Uncategorized

Janske’s afvalrace #7 – Cheat meals & nieuwe kleren

27 oktober 2017
Het is weer tijd voor een nieuwe persoonlijke update over mijn afvalrace. Zoals sommige van jullie al gelezen hadden was het mij uiteindelijk tóch gelukt om onder de 90 kg te komen (wooohooooo!). Maar hoe is het in de afgelopen twee weken gegaan. Het ging daarvoor namelijk niet super goed met afvallen en ik had ook nog een (all you can eat)  etentje gepland staan. Is het mij toch gelukt om af te vallen?

Cheat meals

In de afgelopen weken heb ik een paar flinke “cheat-meals” genuttigd. Zo at ik voor een concert in Amsterdam een mega cheeseburger bij de BurgerKing. Ik zat er serieus de rest van de avond vol van. Op de terugweg na de show had ik een overstap op Utrecht centraal, waar mega veel (ongezonde) eettentjes zitten…ik heb uiteindelijk gekozen voor een Cola Zero en een banaan. Wow, deze keuze zou ik een paar maanden geleden nooit gemaakt kunnen hebben. Dan was ik waarschijnlijk voor een tweede ronde Burger King of iets anders ongezonds gegaan.

Ook waren onze kids een weekendje uit logeren, dus bestelden vriendlief en ik bij Domino’s twee (kleine) pizza’s. Maar omdat de bestelling was misgegaan en daardoor mega vertraagd, kregen we een extra pizza cadeau. Oh, wat heb ik zitten smikkelen van die pizza, nomnom. Daarna heb ik niets meer gesnoept, want wow, dat was echt al meer dan genoeg voor één dag.

Hoera 15 kg eraf

Van mijn vriendinnen Manon en Femke kreeg ik voor mijn verjaardag (1 januari) een tegoedbon voor een etentje bij ’t Zusje (nomnom) zodra ik 5 kilo was afgevallen. Ze wisten toen al van mijn afvalplannen, een super leuk en lief cadeau. Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver. Ik keek er ontzettend naar uit, gezellig met mijn vriendinnetjes bijkletsen en heerlijk eten. Tegelijkertijd vond ik het ook een beetje spannend. Hoe zou ik al die lekkere gerechten kunnen weerstaan en zou ik niet 2 kilo aankomen van al het lekkere eten.

Gelukkig viel het reuze mee en koos ik voor de gezondere gerechtjes, sloeg ik een paar keer een ronde over of koos ik maar 1 in plaats van 2 gerechtjes. Ook koos ik maar voor 1 toetje in plaats van de halve dessertkaart. Die toetjes zijn namelijk echt Goddelijk lekker! Na het toetje kreeg ik als verrassing een vrolijk bord met vuurwerk en ijs waarop de tekst “Hoera 15 kg eraf” geschreven stond. Zo lief! *Dankjewel lieverds!* We moesten erg lachen toen ik de “1” er af had gehaald, want na al dat eten was ik vast geen 15 kg meer kwijt, haha.

De “schade” viel mij ontzettend mee de volgende morgen op de weegschaal. Ik was “slechts” 0,3 kg aangekomen. Dat was de vorige keer echt wel anders na mijn bezoekje bij ’t Zusje. Toen ging ik rollend naar huis. Nu had ik nergens last van, want ik stopte gewoon wanneer ik vol zat. Ik heb echt genoten. Fijn om te weten dat dit dus ook nog steeds gewoon kan, zonder dat ik dan meteen 2 kilo aankom.

Nieuwe garderobe 

Door het afvallen kom ik ook steeds vaker nadelen tegen. Zo passen veel van mijn kleren niet meer en vind ik het lastig om mijn (nieuwe) maten in te schatten. Ik wil ook niet een compleet nieuwe garderobe aanschaffen wanneer ik misschien nóg meer afval en ook die kleding straks weer te groot is. Wel kocht ik een paar treggings en een legging bij H&M in maatjes 46 & L ipv 50 & XL, een badpak in maat 44 en mijn super toffe hippe Hugo Loves Tiki trui, welke echt een cadeautje is voor mijzelf. Die had ik wel verdiend. Ook heb ik mijn bh-maat opnieuw laten opmeten en ging ik van een 95 naar 80-85 omtrek. Woop woop!

nieuwe trui!

Wat ben ik kwijt?

Maar wat ben ik afgevallen deze week? Twee weken geleden woog ik 90,1 kg. Gisteren gaf mijn weegschaal 87,9 kg en ben ik dus in de afgelopen twee weken 2,2 kg afgevallen. Na 15,5 weken staat de score nu dus op -15,6 kg. Om onder die 90 te komen is dus eindelijk gelukt. Mijn doel voor mijn afvalrace is onder de 85 kg komen. Dat doel is al bijna binnen handbereik, ongelooflijk! Ik denk dat ik daarna weer een nieuw doel ga stellen voor mijzelf, maar eerst maar eens naar de 85 kg.

Over twee weken zou het geweldig zijn om onder de 86,5 te zitten. Dat vind ik wel een mooie uitdaging! Je leest over twee weken of het gelukt is!

Lees hier mijn vorige update en de laatste updates van al mijn mede kanjers welke samen met mij deze afvalrace aangaan!

Spread the love

You Might Also Like

 • Kreanimo 27 oktober 2017 at 09:08

  Super goed bezig…
  Leuk hè… shoppen voor jezelf.

  • Janske 27 oktober 2017 at 10:02

   Jaaaaa… Nu al helemaal ?

 • Rachel 27 oktober 2017 at 09:37

  Wauw, dat heb je echt super netjes gedaan. In 15 weken 15 kilo is hoe elke dietist het voor zich ziet.
  Die trui is trouwens echt fantastisch!

  • Janske 27 oktober 2017 at 11:55

   Dankjewel! Jaaaa…verliefd op mijn nieuwe trui!

 • Joke 27 oktober 2017 at 11:53

  Echt KEIgoed gedaan!!!!!

  • Janske 27 oktober 2017 at 11:55

   Dankjewel Joke! xxx

 • Nicole 28 oktober 2017 at 11:43

  Je gaat echt als een speer! En super fijn dat je kunt cheaten en toch afvallen. Ik cheat de laatste tijd ook maar ik kom gewoon aan haha!

  • Janske 28 oktober 2017 at 11:48

   Dat was normaal gesproken ook zo ij mij, maar ik denk omdat ik naast het cheaten wel blijf opletten, het daarom gewoon kan…dat is echt super fijn inderdaad.

 • Jacqueline 29 oktober 2017 at 09:46

  Die trui is echt superleuk!
  En ik weet niet of het ook komt door hoe je haar zit, maar ik vind je gezicht op de foto ook echt al veel slanker lijken.

  • Janske 29 oktober 2017 at 15:44

   Mijn gezicht is inderdaad een maatje smaller geworden ?

 • Essma 29 oktober 2017 at 15:37

  Wat goed van je! Ik ben ook net begonnen en vind het afvallen zelfs leuk! Cheaten heb ik nog niet gedaan omdat ik de behoefte nog niet heb maar zal vast ook wel komen! Succes met je doelen! ⭐️⭐️⭐️

  • Janske 29 oktober 2017 at 15:46

   Wat goed! Heel veel succes ?

 • Nathalie 30 oktober 2017 at 16:08

  Goed bezig Janske!
  Je ziet het echt flink aan je, mooi om te zien!

  • Janske 30 oktober 2017 at 16:18

   dankjewel Nathalie 🙂