Kids Personal

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 14 maanden

26 oktober 2017

Lieve Coco,

Veertien maandjes oud ben je vandaag en schrijf ik je weer een persoonlijke brief over de afgelopen maand.

Wat maak je ons vaak aan het lachen. Je streken en gekke bekken die je kunt trekken, heerlijk! Je houdt van aandacht en doet soms de grappigste dingen om deze te krijgen. Dan laat je iets bewust vallen en kijk je met je meest onschuldige blik mij aan terwijl je hard “oh ooohhhh” roept. Grapjas! Ook kun je al je eigen naam vertellen; “Co cooooo”, zeg je dan, zo schattig! Ook roep je tegenwoordig de hele dag “mama” en “papa” en kun je al veel woordjes nazeggen.

Je bent de hele dag vooral veel aan het oefenen met staan en lopen. Overal trek je jezelf aan op zodat je zelf kunt gaan staan. Dat vindt je prachtig. Het liefst stap je de hele dag in het rond. Dat doe je wel nog het liefst met twee handjes veilig vast aan papa of mama. Ik geloof niet dat het nog heel lang duurt voordat jij de wereld al lopend alleen kunt gaan ontdekken. Ik ben zo benieuwd wanneer je jouw eerste stapjes zelf zal zetten. Ik hoop dat ik er getuige van mag zijn!

Je favoriete speelgoed is tegenwoordig de Duplo en de puzzels. Je kunt je er super lang mee vermaken. Zo leuk is dat, al zijn sommige puzzelstukjes een beetje kleiner geworden sinds jij met ze “speelt”. Oops! Je speelt graag met speelgoed wat geluid maakt. Zo pingel je regelmatig op de “piano”, waarna je vrolijk al zittend danst en met je handjes draait. Je bent gek op muziek en wilt graag met ons dansen.

Gisteren mochten we weer een bezoekje brengen aan het consultatiebureau voor je 14 maanden “check” en inentingen. Je werd gewogen en opgemeten en bent nu 77,5 cm lang en weegt 10,7 kg. Je groeit dus mooi gemiddeld. Helemaal prima! Ook liet je zien dat je al lekker kunt kletsen en de blokjestest deed je ook perfect. Daarna was het tijd voor de prikjes. Dit keer in je armpjes. Wat was je stoer. Het eerste prikje liet je met een klein  gilletje zo voorbij gaan. Het tweede prikje was wat gemener en er rolden dikke tranen over je wangen. Grote zus Lola gaf je een zachte kus en meteen stopte je met huilen. Wat was je stoer!

Mama is zo trots op jou, lieve Coco. Wat ben je toch een heerlijk kind en wat geniet ik iedere dag weer een beetje meer van jou!

Ik hou van jou, tot de maan en weer terug!

Dikke knuffel,

Mama

x

Lees hier de brief aan Lola toen ze 14 maanden oud was alle vorige brieven voor Coco.

Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van Coco’s 14 maanden fotoshoot:
Spread the love

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Will 26 oktober 2017 at 10:41

  Gefeliciteerd met zo’n mooie dochter en wat een leuke foto’s.
  Janske, wanneer komt er een nieuwe profielfoto?

 • Reply Gerdi 26 oktober 2017 at 11:00

  Wat wordt ze groot! Een echte dame al en wat fijn dat ze zich zo goed ontwikkeld.
  Gerdi recently posted…Review | Creative Use Of Technology | Houten horlogeMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge